Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 4

Recenze (138)

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

je tu 13. den a je to opět skvělé. Já viděl dřív jako dítě tu verzi od Tima Burtna ale když jsem viděl tohle tak už vím o jaký zážitek jsem v dětství přišel. Animace je dokonalá, hlavně scény s kocourem. Příběh je celkem urychlený ale u tohoto filmu to nevadí. Humor v tomto filmu funguje skvěle a né jednou se zasmějete. To co prostě musím zmínit je to jak je tenhle film šílený. Nevím jestli tvůrci brali drogy nebo měli velikou fantazii, ale některé scény ( především scéna u stolu ) jsou naprosto ulítlé a šílené. Tohle není nejlepší film od Disneyho a dávám mu 93% (5 hvězd z 5). ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Alenka není má nejoblíbenější disneyovka, ale určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení. Proč? Zaprvé - je to klasika, ať už od Carrolla, nebo u Disneyho. Zadruhé - určila, jak si budou všichni lidé představovat Alenčinu říši. Tak a už nikdy jinak. (jak v nedávné době potvrdila i 3D Alenka) Zatřetí - ukázala, co OPRAVDU znamená "mít fantazii". Protože - napadlo by vás hrát kriket s plameňáky, sebrat ptákům křídla a dát jim místo toho deštník nebo namazat motýly medem? Alenka je prostě klasika nejklasičtější! A plameňáci už mi budou navždy připomínat hole na ten divný sport... ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Dodnes vobec nechapem, preco je Alica v ceskom jazyku Alenka, ale radsej prejdem k hodnoteniu. Tuto verziu z roku 1951 som si prvykrat pozrela az dnes a teda po mnohych rokoch. Animovane Disney filmy milujem, najma tu klasiku, ale Alice in Wonderland nenaplnila moje ocakavania, zial. Neviem, mozno som uz prilis dospela na taky detsky film plny az prapodivnej fantazie. Ta uvodna cast, ako si Alica sedi na strome v krasnom parku sa mi pacila, ale akonahle sa ocitne v Krajine Zazrakov uz sa mi to nepaci. Nema to ani hlavu ani patu. Samozrejme chapem, ze ide o adaptaciu kniznej predlohy a cele sa to Alici sniva, ale aj tak. Chybal mi tam pribeh, nieco podstatnejsie nez iba nahananie zajaca ci hladanie spravnej cesty. Je to nieco ako kresleny Road movie, ale uplne ze crazy. Pacilo sa mi to mile dievcatko Alica, aj nejake tie slovne hracky, napr. "but, but, butter" (ktovie ako to nadabovali), tiez ten napad oslavovat UnBirthday (neviem, ci to je v knihe?) a celkovo sa mi pacilo aj to pitie ci nepitie caju na tej oslave, to bolo celkom vtipne. Ine vtipne situacie som tam nenasla, co je skoda. Miestami to bolo velmi nudne ( stale dookola sa zmensovanie a zvacsovanie Alice, hladanie cesty a stretavanie nesympatickych a nezaujimavych postaviciek) a miestami az skoro odporne (vsetko so Srdcovou kralovnou), to ani nebolo pre deti vhodne. Pesnicky ma vobec nebavili a na moje prekvapenie, nepacila sa mi ani jedna! A ten zaver? Tiez divny. Dievca sa zobudi a koniec. Cakala som, ze tam bude aspon nejake ponaucenie alebo co. Animacia vsak velmi pekna a kvalitna. Je to skoda, ze ma to sklamalo. Naozaj sa to neda ani len porovnat, o kolko viac sa mi pacila trebars Mala morska vila, Snehulienka ci Pinocchio. Skoda. 55% hlavne za pracu animatorov...az ma to mrzi, ze nedavam viac. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Samotná pohádka je děsně ujetá a nikdy se mi moc nelíbila, ale díky tomu úžasnému zpracování jsem se vydržela dívat až do konce. I když bláznivé nápady Lewise Carola jsou moc hezky udělané (u ptáčků s hlavičkama jako špačky tužek jsem se prostě musela rozesmát a den nenarozenin je naprosto geniální :)). Nalákalo mě to, abych se těšila na Burtonovu Alenku :) ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Nápadité vyobrazení všudypřítomna ve světě za králičí norou, ale vyprávění je monotóní slepenec výjevů bez pravidel fikčního světa a doplněn o blbé písničky. Slyšel jsem, že kniha od Carrolla je v podání Disney osekáná až na kost. Napadalo mě však, že život ve světě bez logiky musí být strašně otravný. A otravný byl chvílema i můj zážitek z týhle pohádky. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)

Reklama

Reklama