Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Zajímavosti (11)

  • Mark Eden, jenž si ve filmu střihl roli kontrolora pro televizi BBC, hrál titulní roli v sérii Marco Polo v éře Williama Hartnella. (jezurka42)
  • V prvním díle se třináctým Doktorem Who (Peter Capaldi) v seriálu Pán času (od r. 2005) se objevil dinosaurus. Je to vzdání pocty prvnímu dílu, který byl v pravěkém období. (P. J. D.)
  • Větu z filmu „I don´t want to go", kterou pronesl David Bradley (William Hartnell) v závěrečné pasáži, kdy bylo rozhodnuto, že v roli Doktora Who končí a bude nahrazen, pronesl v obdobné pasáží i seriálový Doktor Who (David Tennant), když měla proběhnout jeho regenerace. Věta ve filmu není náhodou, v následující scéně v Tardis se setká s dalším doktorem (Matt Smith). (P. J. D.)
  • Muž, který na začátku ve třetí minutě opravuje Tardis, se nápadně podobá Mattovi Smithovi, který později ztvárnil 12. doktora. Lze se proto domnívat, že se jedná o odkaz na 12. doktora. (P. J. D.)
  • Film vznikol ako jeden zo špeciálov k 50. výročiu seriálu Doctor Who (2005). (The M)
  • Scenár k filmu napísal Mark Gattis, ktorý v minulosti napísal pre Doctora Who (2005) niekoľko epizód. (The M)

Reklama

Reklama