Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda kriminálního seriálu, jehož spoluscénáristou je šéf pražského oddělení vražd, ukazuje pátrání po pachateli, který svou oběť – mladou ženu - rozřezal a roznosil po popelnicích. Kriminalisté pátrají v jejím okolí, snaží se zmapovat její poslední dny a svědky shánějí prostřednictvím médií. Pachatel tohoto činu byl dopaden za 8 dnů a potrestán patnáctiletým vězením. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokráte už posílen o znalosti z Devadesátek, se opět vracím do víru Případů 1. oddělení. Oni hned některé ty scény a postavy dostávaj nový rozměr, když člověk vidí jejich předchozí osudy :) (Mladí si dělaj prdel z dědka Plíška, dialogy Kozák - Korejs). Hned první díl ale ukazuej tu nejsilnější část Případů...Výborně znázorněná policejní práce, která tu působí tak lidsky a přirozeně. Ona i ta úvodní vsuvka s bezďák bábou, je v tom ta lidskost a přirozenost každodenní rutiny. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mazej do Karlína! Čeká tě tam takovádle voňavá krasavice. Akorát už ji někdo naporcoval." Tak tohle bylo ze života, asi se to tak stalo, ale to nic nemění na tom, že mě to moc nebavilo. Ono se navíc těžko přehlíží, že policie má vozidla v aktuálním barevném provedení a přitom k výslechu používá psací stroje a kopíráky. No dobře, možná ještě do Prahy nedorazily počítače. A taky se tady hodně řve na sprosté podezřelé. Jinak se jedná pouze o myšlenkový souboj mladého kriminalistického myšlení s chytráckými poznámkami zkušeného majora Plíška. Je to tak těžké uhodnout, kdo má pravdu? ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned ze startu se řešilo puzzle a mně to přišlo jako kalkul ze strany tvůrců, aby nalákali široké diváctvo, neboť takové záležitosti lidi zvráceně přitahují. Můžeme se všichni tvářit jako empatičtí a charakterní tvorové, ale pořádně krvavá vražda nebo šťavnatý bulvární článek pořád táhnou. Vsadil bych se, že na veřejných popravách by bylo i dnes plno. Ale to jen tak na okraj. Úvodní epizoda nebyla vůbec špatná, protože na rozdíl od různých thrillerů představila reálnou práci kriminalistů, měla atmosféru i jisté napětí, herecké obsazení bylo z větší části parádní, ale... Občas někdo v orchestru zahrál falešný tón, a to mi trochu pokazilo výsledný dojem a nedovolilo mi vyšší hodnocení. Hlavně kapitán Anděl se chvílemi choval jako naivní nováček, což i mně jako laikovi přišlo hodně zvláštní. Tyto mé pocity dokonale vystihuje kapitánova otázka: "Hele, nemáš s tou vraždou nic společného?" Podobně blbě se kdysi dávno zeptal třídy můj profesor zeměpisu, když před námi stál s oznámkovaným, nepodepsaným testem: "Komu chybí čtyřka?" Moc se mi líbil komentář / recenze, kterou spáchala troufalka. / Poučení: Správný kriminalista z vražd dělí lidi na mrtvé oběti a živé podezřelé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, další slušná česká kriminálka je na světě. Když to běželo v televizi, tak mě to nějak minulo, ale ještě že „existuje“ internet. První díl nebyl vůbec špatný. Případ rozřezané mladé dívky mě docela zaujal. Nejen celkem dobrými hereckými výkony a nadrženou Něrgešovou, ale i policejním vyšetřováním (které není tak přehnané, jako v zaoceánských kriminálkách) – pokus /omyl je vždy na místě, pěkný pes – pár hlášek a mrazivé přiznání vraha – jo udělal by pro ní první poslední a tak její hlavu a tělo hodil do popelnice…Zatím spokojenost… ()

pavel13 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozčtvrtit, znamená rozdělit na 4 díly, nejčastěji stejné co do velikosti i hmotnosti. Tady se jedná o absolutní mystifikaci, protože dílů bylo víc. Správně by tedy mělo být rozporcovaná. To svědčí o hlouposti policie nebo spíš scénáristů. Myslím, že v tomto případě obou těchto skupin lidí. Proto dávám seriálu "odpad" a nemíním další díly kvůli amaterismu a hlouposti sledovat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • „Když jsem dělal Hojera, byl jsem v jeho věku,“ povzdychne si major Plíšek (Bolek Polívka). Ladislav Hojer byl český sadistický sériový vrah, který mezi lety 1978 až 1981 zavraždil na území Československa 5 žen. Za tyto činy byl odsouzen k trestu smrti a dne 7. srpna 1986 byl popraven v Praze v pankrácké věznici. (sator)
  • Láďa (Jiří Konvalinka) pracoval na výstavbě Trojského mostu, který byl otevřen 4. října 2014, tedy ve stejný rok, kdy byl seriál uveden. (sator)

Reklama

Reklama