Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (147)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mrtvý ateista nerozhodl být Židem a ještě o tom ani nevědět, tak by se k mým očím nikdy nedostal snímek, na němž je nejvtipnější to čisté žánrové označení komedie. Já jsem to totiž zkoušel, hledal jsem v domě, v autě i v synagoze, ale žádný souvislý humor jsem nenašel. Za to o dramatické okamžiky a o rodinné hodnoty jsem zakopával na každém rohu, ale i v tomto oboru je to tak někde na úrovni třetí ligy. Za největší vtip ovšem považuji závěr, při kterém se nevyřešilo takřka vůbec nic a tak můžeme očekávat další milion dílů trampot rodiny Foxmanových. Tentokrát ovšem beze mne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Malý velký film o zármutku. Krásné. Součástí kouzla je i ta skutečnost, že si scénář napsal sám Jonathan Tropper - autor knižní předlohy Co by kdyby (This Is Where I Leave You), která se kupodivu jmenuje stejně ve všech podobách a nikoho z filmové distribuce to naštěstí nenapadlo rozbít. Herecky kraluje Jane Fonda. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

This Is Where I Leave You je jedním z těch veskrze obyčejných filmů, které vycházejí se železnou pravidelností jednou nebo dvakrát ročně, ale s tou samou pravidelností dokážou i uhranout: prvotřídně obsazená a produkovaná hořkosladká komedie o rodinných trablech s dokonale sympatickými postavami, koňskou dávkou nostalgie, zdravou špetkou humoru i patosu a s melancholickým hudebním podkresem navíc. Prostě sladkobol jako vyšitý. Ale pokud je vše zmíněné natočené s citem, nemá cenu odolávat. Obzvlášť když příslib hereckého koncertu naplňuje beze zbytku. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Fain jednohubka, ale tenhle koncept (sourozenci se sejdou po letech ve svém rodném městě a vyrovnávají se s duchy minulosti i přítomnosti) na mě obvykle funguje mnohem líp. Tady se sice pracuje s fakt nadstandardním obsazením, ale protože těch linek bylo tolik, k nikomu jsem si stejně nedokázal vytvořit nějaký vztah. Asi bych i tolik netlačil na ten humor za každou cenu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Obrovská vykrádačka August: Osage County. Fakt netuším čo chcel týmto Shawn Levy dokázať, ale vyzerá to tak, že sa pokúšal o nejaký koncept rodinnej satiry, no akosi nevyšlo. Ten rodinný kruh bol tak tak strašne prehustený kadejakými problémami, tajomstvami a výčitkami, až to napokon bola obrovská nekonzistentná spleť o všetkom a o ničom. Nehovoriac o tom, že mnoho tých akože ironických scén vyznievalo dosť trápne. Herecké obsadenie síce fajn, no po scenáristickej stránke dosť priemerné. Stačilo by nejako osekať všetky tie problémy a pri nižšom počte sa zamerať na ne viac do hĺbky. Menej je v tomto prípade niekedy viac... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)

Reklama

Reklama