Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já nemám nic proti tomu, když se parta lidí chce pobít s jinou partou a domluví si takovéto „utkání“ někde na poli mimo město. Proti tomu fakt nic nemám. Problém mám s tím, když svou neukojitelnou vášeň tahají mezi ostatní poklidné občany a na sportovní stadiony. A velký problém mám s tím, když toto zahalují hávem jakéhosi rytířství a bojem za čest. S tím prostě nemohu souhlasit. Fotbal samotný není špatný, není zlý a není násilný. Zneužitelnost klubismu pro své přízemní cíle ale špatná je. A je velice kriminogenní. V tomto filmu se navíc jedná o lidi, kteří na fotbal ani nechodí. Takže o čem mám vlastně mluvit? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Trevorom, že ide o jeden z najlepších filmov o chuligánoch, a to aj v porovnaní s britskými verziami, ktoré majú svoju atmosféru a špecifické prostredie, ale to Rusi majú rovnako tak dobre. Akurát nám dnes prerušili zápas o prvé miesto medzi Trnavou a Slovanom, lebo rovnakí idioti žijú aj u nás. Dobrá sonda do duševne mrzáckeho prostredia a krásne ruské devy boli už len ozdobou príbehu, ktorý vôbec nie je len okolo futbola, ale hlavne okolo bitiek a trochu aj okolo lásky. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdiť že asi najlepší film z prostredia futbalových chuligánov (dalo by sa polemizovať ešte o Green street hooligans), ktorému dávam plný počet aj za skvelý domáci nachos ktorý nám pripravil k spoločnému filmovému večeru synovec, ktorý sa zastavil na prázdniny. Žarij síce nemusel skončiť rukou moslimského dílera drog ale mohol si podať bonzáka britvu a to mohlo vyvolať agresívnu reakciu policajtov v závere, ale ani táto zápletka nebola zlá a aj keď chýbalo o niečo viac diania zo štadiónov, v dnešnej dobe sa hooligans už dávno realizujú predovšetkým mimo nich. CSKA, Spartak, Dynamo Moskva či Zenit Petrohrad, vrchol tvrdého jadra z Ruska tam bol a nápadité bolo aj to ako polícia s tým ako sú hools organizovaný zaostáva. Keď však dojde na lámanie chleba technika je na strane, v tomto filme "astranautov", v našich krajinách korytnačiek... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ten kto má rád tento typ filmu, respektívne koho bavia filmy okolo futbalu (rozumej filmy o chuligánoch, hooligans) tak taký divák určite sklamaný nebude. Príbeh nie je síce tak skvelý a prepracovaný ako americký Hooligans, na výsledku to však nijak výrazne neuberá. Rozhodne pútavé ruské prekvapenie na filmovej scéne. ***/**** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BÝVALI DOBY, KDY TO KOLEM FOTBALU BYLO JINÝ…“ /// Nechoděj se šálama na stadion. Nejsou to fanoušci. Jen další týpci, kteří maj jasno vo tom, co budou dělat v sobotu… Voni tyhle věci vokolo fotbalu maj v Rusku i trochu jinej význam. Filmově se ovšem vyrovnaj (u mě i víc než to) těm angláckejm kouskům. Navíc si užiju i pořádnej pouliční boj (jak propagace? Nic nepropaguju, di do piči!). Rusko, to je i příroda, rozmanitej soundtrack a navíc žádný zbytečný dramatický sociální vodbočky. ,,DO BOJE!“ Neserou se se složitostí děje. Věděj, co chtěj ukázat, věděj že ta sociální podstata je u nich v nacionalismu, a i když to není zrovna vokolo fotbalu, tak to sem patří. Takový soudobý ,,Proč?“, který by mohlo prázdný hlavy, motající se kolem hooligans potěšit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) SPARTAK! (Moskva pičo!) 2.) Nevím, jakejma botama můžu v Rusku rozkopat debilovi ksicht. 3.) Thx za titule ,,petrik 1“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Ruský zpěvák Feduk, jehož píseň hraje při závěrečných titulcích, a je zároveň ústřední písní soundtracku, se k natáčení dostal čirou náhodou. Jeho kamarád ho pozval na natáčení davových scén v kotli, kde se potkal s producentem a dohodli se na spolupráci. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Filmové záběry ze zápasu mezi Spartakem a CSKA jsou ze skutečného utkání, které bylo hráno v Moskvě 7. 10. 2012. (fnc)

Reklama

Reklama