Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Přesně tak. Individualita je krásná věc. Kdyby byl každý rádoby objektivní, tak by ty údajně objektivně skvělé filmy měli všechny 100% a to by bylo o ničem.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Preco by mali byt b-ckove filmy tupejsie ako ackove? Ved aj väcsina 200 megovych velkofilmov je uplne blbych a ponukaju len drahy digibordel.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

merit1

Keďže umenie vždy vzbudzuje pocity, tak nikdy nebude objektívne. To by sme museli byť stroje aby sme mohli objektívne hodnotiť umenie, paradoxne vtedy by už pre nás postrádalo akúkoľvek umeleckosť, že.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, merit1

merit1

merit1 (hodnocení, recenze)

Subjektívne vnímanie samozrejme má každý, ale vzťahuje sa na zábavu. Umenie by malo byť objektívne. Má presah, je tvorené bez ohľadu na páčivosť, zárobkovosť, osobné uznanie autora. Má objektívne, esteticko-etické odôvodnenie.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

No tak jestli to bereš takhle, tak asi konečně začínám chápat tvá hodnocení :) Ačkoliv řekl bych, že stejně u béčkového filmu, který tě něčím baví, musíš přehlížet to, jak tupý je a tedy mu dáváš jakýsi náskok před jinými filmy. A pak třeba To, které je dobře natočený ačkový film, ale nějak tě nebavil nebo snad dokonce naštval.. tomu žádné plusové body navíc nepřičteš.

Ale dobře, no. To už je tvé rozhodnutí :)

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jak už jsem psal jinde, důležité je hodnotit, tak jak film působí na tebe. U mě neexistuje nic jako áčka nebo béčka, jenom dobré a špatné filmy.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ale ano, vkus existuje :) Samozřejmě ti co ho nemají moc vytříbený, budou asi říkat něco jiného. Ale máš pravdu i v tom, že vše je subjektivní, pokud se to bere pouze skrze ty pocity. Ale v samotné profesi filmové kritiky to asi tak úplně fungovat nemůže, že ano. Něco co odděluje béčka od áček a sračky od lepších filmů prostě existuje.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Martin741

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune , Lacike

Režisér je fantastickej, to že mě nebavil sicario neznamená že to byl špatnej film. Enemy mě však uzemnil úplně brutálně. Tady hraje Gosling, Ford.. chci vidět, jak vypadá technická audiovizuální špička. Třeba mi to sedne

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

tak to potom koukni na první film z roku 1982, pak ty mini filmečky, ty vysvětlují věci před tímhle filmem a pak tenhle. viz můj komentář 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

tady žádný bitky neočekávám, tady očekávám audiovizuální zážitek, nic víc.. universum blade runneru je pro mě neznámé, vim o tom hodně málo, takže chci bejt překvapen

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

jestli tady očekáváš, nějaké dlouhé a šíleně nadupadné bitky ala Raid, tak tady sice bitky sou, jiný než bys očekával 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Naopak když tě potěší solidní béčko (u mě hříšnici a svatí) - tak tomu dám buro a do topky, pač takovej akční film se vidí málokdy. Tam taky záleží jak moc člověk vnímá co se v tom filmu děje a kolik detailů objeví. Když se však film táhne, nemáš odpovědi a říkáš si prostě "wtf" tak tě film nechytne, ani kdyby měl nejlepší vizuál na světě a kdo ví co ještě.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Hmm... Větší blbost už jsem dlouho nečetl. Asi i proto mám na svém profilu napsané to co mám. Všechno je totiž subjektivní a něco jako vkus prostě neexistuje :)

na příspěvěk reagoval Ouwen, TheDarKnig

mellon.a

mellon.a (hodnocení, recenze)


mellon.a (hodnocení, komentáře)
Prosím, mohl by někdo formulovat některou z těch mnoha filozofických otázek, které má film obsahovat? Kromě těch očividností samozřejmě, jako že všichni toužíme po lásce a svobodě a člověka od balvanu odlišuje schopnost cítit. Jinak tři hodiny filmu utekly jako třicet minut. Tedy mně. Ovšem polovina sálu nevydržela ani do poloviny filmu. Možná to byli ti, co neviděli jedničku a neměli tedy ani páru, o čem to vlastně je.

Uživatel mellon.a smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama