Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 319)

Werfey 

všechny recenze uživatele

Čepeloběžec… každému se vybaví Indiana Jones budoucnosti, mně, jakožto uctívači Ryana Goslinga, se vybaví pohled do neznáma robotického policajta v neskutečně sexy zeleném kabátu a slepý Jared, který filmu (klasicky) nic nepřidal. Přesto jsem si tento epicko-lyrický film užil. Vyzdvihnu zde hlavně (klasicky skvělou) Anu, která je jako hologram snad ještě úžasnější než normálně a celkový dystopický vibe filmu (takový u mě vzbudilo snad jenom Equilibrium a Matrix), který jde cítit z každé scény. Už jenom díky těmto bodům by se na film měl podívat úplně každý. ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Dlouhé scény skvěle gradujicí svou atmosférou, podpořené perfektní zvukovou kulisou. Jeden z těch filmů, u kterých mi nevadí šílená délka. Neuvěřitelně perfektní vizuál, velice slušný výkon Ryana Goslinga. Na druhou stranu, děj je možná až příliš složitý a záporné postavy postrádají pořádné vykreslení a dobře podložený motiv. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Je to magnezizujúce. Režisér mal ťažkú úlohu a musím povedať, že sa mu to podarilo.  Zlovestný svet, ktorý pôsobí vyprázdene. Hlavný hrdina K, je jeden z takých "Literally me characters". Osamelý hrdina, ktorý riešil problémy svojho sveta, väčšinou násilnou cestou a stavia sa vyhranene voči spoločnosti. Oproti iným, K žije so svojou hologramovou ženou s ktorou mu to klape. Vizuál je úchvatný. Magnetizujúci a trochu desivý. Snáď asi ako každé scifi odhrávajúce sa na planéte Zem. Film dáva pocítiť osamelosť hlavného hrdinu, jedinca, ktorý bojuje ako môže voči spoločnosti. Aby sa zachránil. Okrem iného je film mimoriadne pomalý. Pocitovo. Zaujímavý "záporák" v podaní Leta by si zaslúžil zrejme viac priestoru. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Vizuálně propracovaný, velkolepý až úderný zážitek, kdy jsem seděl spokojeně v sedačce a tetelil se blahem. Vizuál a atmosféra je na filmu opravdu to nejlepší a v kině se ten zážitek ještě násobí. 95 % libovolných záběrů byste si klidně mohli zarámovat jako obraz na zeď a vypadali by líp, než většina moderního umění. Průlety městem budoucnosti jsou opravdu působivé a pomáhá k tomu i hudba v podobě "hučení", které si Villeneuve vypůjčil z Příchozích a funguje to na jedničku. Zápletka je propracovaná do detailu, což je velké pozitivum, protože celý film je jedna velká detektivka, kde se chodí z místa na místo. Bohužel jsem občas kvůli tomu nestíhal pobírat různé detaily a všechno jsem si musel spojit až po projekci, ale to je spíše můj problém :) Co také stojí za zmínku jsou opravdu úchvatné scény, které jsem si nikdy nedokázal představit a když je vidím převedené na velké plátno, vážně to stojí za to. Všechny postavy tu mají nějaké své charakterové vykreslení a každý odehraje minimálně dobrý výkon. Hlavní postava Ryana Goslinga možná není tak působivá, jako Harrisnova před 30 lety, ale má k tomu své důvody a Jareda Leta tu mohlo být o trochu více, ale stále je mnohem lépe využitý, než v Sebevražedném oddílů. Až na konci dojde na působivé až osudové finále, objeví se titulky a sál se rozsvítí, zjistíte jaký vizuální a zážitkový klenot jste právě viděli. SCÉNÁŘ 5/5 POSTAVY 5/5 HUDBA 5/5 VIZUÁL 5/5 = INTENZIVNÍ VIZUÁLNÍ ZÁŽITEK, KTERÝ SE BUDE DO DVOJKY AVATARA TĚŽKO PŘEKONÁVAT ()

Luq 

všechny recenze uživatele

Film má sice velké mezery, ale ta atmosféra... naprosto úžasná, člověk si užívá film po celou dobu, i když to v jiných věcech hodně skřípe. ()

jirka25 

všechny recenze uživatele

Je to hodně umělecké. Je to hodně dlouhé. Ale má to docela dobrý i když jednoduchý příběh. Má to dobré zvraty. A je to přesně tak chladné jak se hodí. Je to taky mnohem lepší než 1. díl, který na mě působil trochu moc kýčově a necítil jsem tam emoce. Je to naprosto perfektně natočeno. Možná ty bitky mohly být nápaditější. Je to docela dost psychický náročné na to jak je to dlouhé. Je to prostě trochu jiný film... ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Každý z nás někdy zažil ten moment očekávání kritiky a v tom překvapení film plný pozitivních ohlasů s 85% a vyhlídkami na Oskary , to je pro mě vrchol filmografie. Skoro 3 hodiny táhnoucí se nuda ve které stále čekáme na to, kdy se to rozjede... Dobré herecké obsazení/výkony částečně zachraňují nevýrazný děj. 40% ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Původní Blade Runner pro mě není žádná velká srdcovka, ale určitě je to kvalitní sci-fi. Na pokračování jsem se těšil hlavně kvůli Denisi Villeneuvi, který patří mezi nejzajímavější režiséry současnosti. Sice kromě Arrival žádný jeho film není nezapomenutelný, ale u pokračovaní Blade Runner jsem věřil že by tomu tak mohlo být. V čem je pokračování nepřekonatelné tak to je v zobrazení depresivní a tíživé atmosféry, která je místy ještě silnější než v prvním filmu. Skvěle ji doplňuje audiovizuální stránka a na filmu jde vidět každý investovaný dolar, přestože nejde o nějaké velké trikové orgie. Ryan Gosling už nějakou dobu patří mezi hereckou elitu a zde to opět potvrdil, Harrison Ford je fajn, němá však tolik prostoru, Jared Leto je občas lehce WTF. Příběh je jednoduchý a bohužel místy i lehce rozvleklý, což je asi největší slabina filmu a nebude asi příliš stravitelný běžného mainstreamového diváka. Mam obavy (a tržby po prvním víkendu to potvrzují), že druhý Blade Runner nebude mít velký kasovní úspěch. Přesto je Blade Runner 2049 špičkově natočený film, od kterého jsem čekal trochu víc. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Pokračování parádního sci-fi filmu, který v roce 1982 natočil Ridley Scott a já ho svého času zbožňoval (stejně jako knížku). Děj se odehrává po 30ti letech, kdy se společnost podstatně změnila. Rozvádět děj raději moc nebudu. Nový Blade Runner natočil Denis Villeneuve a není to dokonalý film, ale je to hodně dobrý film. Při srovnání s původním se mi líbil více ten původní a myslím si, že pokud původního Blade Runnera někdo neviděl, tak si nemůže novou verzi řádně užít. (2D titulky) Rozpočet: $ 150 miliónů, Tržby: $ 81,725 miliónů. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Ta laťka byla nastavená proklatě vysoko a s ní i očekávání, takže přestože tohle člověk ví a zná, že musí neočekávat nechtít netěšit se nečíst nic, tak se to stejně stane; nic nepomůže ani pozdější zjištění, že navázat na původní ikonickou ikonu je prostě kurevsky těžký, neuvěřitelně složitý, a forma je z těch návazností ta jednodušší na zmáknutí; příběh, to, co říct, je výzva daleko větší. Kluci tomu dali všechno, je to příjemně rozvleklé, u takovýhohle filmu se na hodinky nekouká a střižna byla velkorysá, a když se po devadesáti nebo kolika minutách na plátně objeví Harrison, tak to má koule a mráz po zádech, a pak ještě jednou, ke konci, kdy jen čekám, že kromě těch harmonií Tears in rain to ještě někdo nějak řekne, nějak zazní, nebo tak něco; tohle moh‘ bejt katastrofální fail, ale vyšlo to dobře. Jsem rád. [80%; 2017-10-08 CinemaCity Galaxie Háje] ()

necrosrandist 

všechny recenze uživatele

Dostavilo se opojení ze zvuku i vizuálu. Ano, atmosféra se koná, ale příběh mě nedostal. Je těžké nesrovnávat sequely s původními filmy, možná to dokonce není vždy spravedlivé, nicméně nevyhnutelné. 2049 ctí svého předchůdce na všech frontách, a to velmi příjemně a citlivě, ale v příběhové hloubce zaostává. Možná, fakt jen možná, tenhle kousek docením s časem. ()

OwenBobby 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve natočil řemeslně vybroušený opus, který na rozdíl od svého předchůdce zaujme dějovou linkou a tak ospravedlňuje všechny absurdně dlouhé scény a přepálenou stopáž. Napěti a atmosféru však nejvíce budují skvělá Deakinsova kamera a hlavně střih zvuku. Možná ale měl příliš velký vliv na dojem IMAX a při domácí projekci se už budu nudit. 9/10 ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Hypnotizujúca prechádzka po svete budúcnosti. Naliehavá a aj tak nenáhliaca sa. Šeď miest a životov v nich prežívaných spolu so znepokojivým a agresívnym hudobným doprovodom je ozaj top. Chvíľami som ale na hodinky predsalen pozeral, občas sa to možno vlieklo maličko viac, ako by mohlo. A okrem toho aj keď si uvedomujem kvality filmu a odporúčam každému pozrieť ho v kine, nie je mi sympatický hlavný hrdina, preto hodnotím strednou cestou. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre to dopadlo...postačuje Vám navnadiť sa na trochu melancholický mód. Niektoré prvky (ako žena hologram) si podľa mňa mohli odpustiť. No napriek tomu...možno opäť pochváliť hudbu, ktorá viedla celý film v modernom šate. Ryan Gosling svoju rolu zvládol viac než dobre, takisto Harrison Ford, ktorý sa v príbehu objavil takmer pred koncom. Jared Leto si strihol tiež pár záberov...Svet plný replikantov, zaujímalo by ma ako sa medzi sebou rozoznali... Film mohol byť rozdelený aj na dva diely, mohli rozvíjať aj príbeh skupiny, ktorá revoltovala. Na tom sme zhodli s mojou polovičkou. Za mňa 4* ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Nádherná filmová jazda. D.Villeneuve opäť dokázal predčiť všetky moje očakávania, pretože po vizuálnej a hlavne hudobnej stránke je film neuveriteľný zážitok. Na príbeh pôvodného Blade Runnera výborne nadväzujú ďalšie osudy nielen hlavního hrdinu ale aj nových postáv, hlavne samozrejme postavy BR K vo výbornom podaní Ryana Goslinga. U mňa jediná výtka príliš uponáhľaného záveru, kľudne by film mohlo trvať aj dlhšie, pretože u takýchto tvorcov je radost pozerať každý záber filmu. Arrival bol u mňa filmom minulého roka, Blade Runner 2049 je filmom tohoto roka. Hor sa do kina... ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama