Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

detektiv 

všechny recenze uživatele

Úžasné, absolutně věrohodné scenérie a historické obrazy, bezchybné kostýmy, líbezná ústřední melodie, něžná Julie, nedostižný a krásný Romeo. Příběh nejsmutnější lásky v dějinách, která,ač už je stará několik staletí, je neustále silná. Scéna v hrobce Kapuletů vystihuje lásku a trápení jako žádná jiná v dějinách filmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mimo mísu... - - - P.S. Velikáni světového filmu na >d(v)ojce< coby nočním artovém prostoru (sic!) totálně už po víbůhkolikáté zas a znovu dojebaní uvedením v malostí pošahané šašské sračkovizi - s debilním ixtým pražskočudláckým dablinkem bez reálných ruchů a impotentním mixem zvuku vůbec (božínku, tam hraje kapela a není prakticky slyšet ani zvuk nástrojů!!!) a podivně vertikálně deformovaným výřezem z ořezu obrazu (1,66->4:3->16:9), pro našince takto sledovatelné s maximálním utrpením! - - - P.P.S. A proč to vlastně ta naše >televize veřejné služby< pořád dělá? Že by to byla opravdu jen banda debilních pakulturních ignorantů? A korupce a skvělý byznys pro spřátelené blby z dabingových firem? Parazitizmus za peníze nucených poplatníků? - - - P.P.P.S. To by mě i docela zajímalo, kde jsou ti zdejší renomovaní odborníci a publicisti, že to pořád nikomu nevadí!?! Howgh. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Kritizovat Shakespeara by bylo stejné, jako hledat chyby na Da Vinciho Moně Lise, proto ponechám stranou předlohu a zaměřím se zde pouze na filmového zpracování. Žádná přehnaná očekávání jsem do snímku nevkládal a udělal jsem dobře. Tato filmová verze Romea a Julie je totiž sterilní a bez invence natočená podívaná, která si neklade nic jiného, než zdlouhavě převyprávět příběh, který dnes už zná snad každý. Filmem jsem se doslova pronudil a byl jsem vděčný za každou zajímavější scénu (ples, souboj). Herci monotóně odříkávají dobové dialogy, na lolitku Julii je sice pěkný pohled, ale to je asi tak všechno. Daleko nejvýraznější jsou tak postavy (i herci) Mercuccia a Tybalta, kteří sice nemají tolik prostoru, ale jejich výstupy jsou světlým místem v jinak skrz na skrz tmavém a předlouhém tunelu (díky Bohu za občasné použití hudby!). Pokud nechcete číst, je to vaše volba, pokud naopak příběh znáte, raději sáhněte po futuristické verzi Baze Luhrmanna - té nápad rozhodně nechybí a o nějakém zfilmovaném divadle tam nemůže být ani řeč. 5/10 ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Klasika, kromě verze z roku 1996 jsem snad neviděla žádnou celou, až teď tuto. A musím uznat, že povedená, a to velmi. Herci, prostředí i ty mírně divné kostýmy, ale co jsem četla o režisérovi, tak se snažil o co nejvíce autentičnosti a tak věřím, že takové kostýmy s podivnými šňůrkami u bimbasů se nosily. Přiznám se, že hru jsem nikdy dobrovolně nečetla a nedobrovolně snad jen nějaké úryvky, ale tento film si myslím, to podal, tak jak to asi v knize je, protože ty dialogy se mi některé zdály být šílené, stejně jako se mi zdál být Mercucio úplný cvoka jeho dialogům jsem teda vůbec nerozuměla. Jinak Julie velmi krásná a Romeo velmi pohledný. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

To je taáák romantické, až je to skoro moc. Síla Shakespearovy hry tkví ve slovu, Zefirelli k němu přidal nesmírně silný a podmanivý obraz. Po pravdě řečeno, nevím si s tím úplně rady. Romeovi s Julií jest vskutku nejlépe na prknech jež znamenají svět. Dokonalost sice není chyba a Zefirelliho opus dokonalý rozhodně je, ale stejně... méně je v tomhle případě vždycky více, jakkoli se to zdá být paradoxem... Celkový dojem: 85% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Představitelce Julie, Olivii Hussey, ještě nebylo patnáct let, když jí režisér Franco Zeffirelli obsadil do tohoto filmu. Ze všech filmových Julií tak byla věkově nejblíž Shakespearově hrdince. Vzhledem k tomu, že režisér zachytil i část svatební noci veronských milenců, potřeboval zvláštní povolení od britských úřadů. (Siriuss)
  • Kvôli nahote vo filme Olivia Hussey v čase jeho vydania nemohla na tento film ísť do kina, keďže nemala 18 rokov. Bizarné na tom je, že nahá bola ona sama. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama