Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Hudebně jeden z nejlepších animáků, který jsem kdy viděla. Příběhově průměr. Vizuálně pro mě osobně přemrštěné. Dobrý nápad s mexickým prostředím, které je u animáků skutečně neotřepané, ale tohle už byla slátanina, která měla za cíl nacpat do filmu všechno, co jen šlo. A že toho bylo skutečně hodně. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Je to obyčejná pohádka pro děti s edukativním přesahem o mexické kultuře. Příběh je příliš předvídatelný a role jsou rozdány hned na začátku. Animace vypadá jako exkurze v perníkové chaloupce. Taky mi přišlo zbytečné, že je příběh vypravován v muzeu spratkům, kteří jsou tímto kýčem tak zaujati, že je to změní od základu. Na jihu USA musel film slavit velký úspěch jako oslava přistěhovalecké kultury, ale nám evropanům tato přidaná hodnota až tolik nedá. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Mexicky šílená a rádoby tradiční animace mi hodně sedla, postavy jsou opravdu originální (i když občasná podoba s Mrtvou nevěstou tu samozřejmě je), extrémně barevné, jen možná vzhledem k dění příliš málo "hororové". Příběhově je Kniha života vlastně také tradiční, dá se totiž nazvat telenovelou, která je navíc plná "poselství dnešní doby". Co se hudby týče, samozřejmě potěšil odkaz na Ennia Morriconeho, zbytek je hudebně fajn, za to textově opět přeslazen. Zaráží mě jediné, to si Joaquin při své dokonalosti opravdu nevšiml, že se k němu příšerná Maria vůbec nehodí? 45% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval na základě doporučení od jedné kamarádky, se kterou jsem měl pak kvalitní diskusi na téma Book of Life vs Coco - směr, kterým se ponese celý tento text. Čili - cokoliv bych tomuto filmu chtěl vytknout, musel bych vytknout i Coco. Zároveň to, že každý film si jde vlastní cestou, takže by bylo akorát na škodu srovnávat, když filmy v pohodě koexistují a "nelezou si do zelí". Připomíná mi to trochu ony dávné diskuse na téma Pixar vs Dreamworks. Příběhově a realističností vede Pixar ("cause dat Disney dough, also - experience"), ale co jsem teď zkoumal, tak art direction je minimálně na stejné úrovni - BoL má skoro všechny scény a postavy vyrenderované hezky komplexně. Zbývá tak jen fakt, že jsem se víc ztotožnil s Miguelem než Manolem a Joaquinem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krásně zabalené nic. Těšil jsem se, když jsem se dozvěděl, že Guillermo del Toro produkuje film o mexickém kultu La Muerte, ale nakonec se mi líbila jen ta animace a píseň od Radiohead. Místo makabrózní podívané mi totiž naservírovali selanku pro hloupé americké děti...mexické reálie, anglosaské songy, Ice Cube a jeho afroamerický projev, zápletka z latinskoamerické telenovely... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama