Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dědečka Elliota Andersona (Kevin Costner), jehož manželka zemřela při autonehodě, a který později ztratil svou dceru poté, co porodila jeho vnučku Eloise.  Jak bojuje se svým žalem, Elliotův svět se obrátí vzhůru nohama, když afroamerická babička Rowena (Octavia Spencer), vyžaduje, aby Eloise byla vydána do péče svému afroamerickému otci Reggiemu, narkomanovi, kterého Elliot viní za nedbalost, která vedla ke smrti jeho dcery dcery. Elliot se ocitne v hluboce zakořeněném boji o opatrovnictví a nezastaví se před ničím, jen aby jeho vnučka nepřešla do výchovy jeho bezohledného zeťe. (007.)

(více)

Recenze (19)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $21,571,189Tržby Celosvetovo $21,693,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $927,542 //počet predaných kusov 32,015Tržby za predaj DVD v USA $4,009,931 //počet predaných kusov 201,330║ Ďalší príbeh kde sa riešia rodinné spory cez súd, príbeh pútaví, má to hĺbku, dokonca aj emócie a Costner momentálne má dobrý výber úloh, ktoré mu pasujú na telo, Octavia Spencer opäť ako žihadlo otravná. /70%/ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prečítajte si premisu a skuste domyslieť ako to skončí. Jop, práve som Vám to celé vyspoileroval. Kto ale zvláda dve hodinky rodinných ťahaníc s mierným otieraním sa o tému rasizmu, bude spokojný. Lepší priemer, ale strašná šablóna. 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner herecky táhne tuhle rachotinu. Hlavně díky němu se na tohle částečně soudní drama dá vcelku bezbolestně kouknout. Trošku jsem čekal malinko jiné vyústění, ale film svůj účel splnil a rozhodně se mě líbil snad i trošku více než děsně zprofanovaný a na oscarovou pilu tlačící Help. 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Boj dedka z maminej strany a babky z otcovej strany o jedno kučeravé malé dievča, ktorý síce v poslednej štvrtine bol celkom fajin a brnkol aj na city, ale do vtedy to bola pre mňa celkom priemerná záležitosť. Costnerovi to stále dobre hrá a pesničky boli veľmi pekné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to trošku pomaleji, ale když dojde na soudní přelíčení, má film co nabídnout, ačkoliv to místy zavání kýčem. Nicméně je to víc než snesitelné. Další věcí, která se mi líbila, je to, že film diváka staví do jisté schizofrenní situace. Na jedné straně je dědeček, který sice dokáže své vnučce poskytnout zázemí, ale má potíže s chlastem. Na té druhé pak babička, která se také dokáže o vnučku postarat, ale je tu faktor nespolehlivého otce dítěte. Vyhovovalo mi i to, jak se příběh lehce otřel o rasovou strunu, na kterou to chtěl jeden z obhájců hrát. Na co se ale může film spolehnout především, jsou herecké výkony. Costner výborný, Octavia Spencer nijak nezaostávala, seděl mi i Mackie jako advokát a v roli dalšího právníka překvapil stand-up komik Bill Burr. Konec je sice až moc sluníčkový a během končícího soudu jsem se chtě nechtě musel usmát, ale nakonec dobré konce jsou potřeba. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletka je klasicky Hallmarkovsky naivna. Proste latka dokonale vhodna pre zenskeho divaka, ktora obsahuje vsetky klise na ktore si spomeniete a zaver je tak ukazkovy happyend, ze ma na ňom prekvapilo len to, ze sa vsetci nepostavili a nezatlieskali si. Ale je to natocene tak dokonale, ze aj mna stareho chlpateho chlapa to dojalo. Môze za to dokonala Binderova rezia, ktory vie aj milionkrat pouzite klise natocit tak, aby aj po miliontyprvykrat fungovalo a zaroven vsetci herci, ktori do jedneho podavaju dokonale vykony a celemu obsadeniu kraluje neskutocne charizmaticky Costner. Tiez sa mi pacilo, ze karty v tom sudnom procese su rozdane rovnomerne a tak obidve strany maju chyby, vdaka ktorym by to mohli prehrat a zaroven pridu na finty vdaka ktorym by mohli vyhrat. Cierna sudkyna je tiez necakane objektivna. Vlastne jediny aspekt, ktory ma miestami iritoval bolo to tlacenie na negersku kartu. Ale zase ohladom toho ma na konci Costner trefny prejav. Takze sa to dalo prezit. Ale nechel by som byt v USA belochom. Staci sa len trochu zle pozriet na cernocha a uz ste hnusny rasista. Ale kaslat na to. Vysledkom je skvela drama zo sudnickeho prostredia, ktora ma nadchla a urcite si ju pozriem viackrat. 8/10 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Black or White pojednává o Elliotovi děděčkovi malé vnučky,které je narozdíl od něj tmavé pleti,protože dcera ,která umřela při porodu se v sedmnácti letech zapletla s jedním místním černošským feťákem a když zrovna Elliot přišel o manželku a malá Eloisa o babičku tak stojí před oběma náročný úkol se se vším vyrovnat a k tomu chce do své péče babička zmíněného feťáka.Film dobře ukazuje proměnu ameriky zhruba ještě tak před čtyřiceti lety a dnes kdy se už nedělají rozdíly mezi rasou a navíc Kevin Costner neztratil nic ze svého umu.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Milý snímek, jehož zhlédnutí rozhodně nelitujete, ale víckrát si to už nezopakujete. Herecké výkony byly úplně the top, jak Costner, tak O. Spencer a mladá slečna taky hrála dobře. Vlastně je to naprosto o ničem.. o jednom soudním sporu, ale jsou tu moc hezky vykresleny pocity, které postavami mávaly a prostě tak... ale to herecké obsazení udělalo hodně. Pobavila mě scéna, kdy služebná jedla večeři a se strachem v očích pozorovala, jak Elliot aka Costner prohledává celou kuchyni, dokud pod dřezem nenašel láhev se svým oblíbeným chlastem, který mu tam schovala. P.S. V obsahu je zásadní chyba... nejprve přišel o dceru a tak se s manželkou starali o vnučku a pak až přišel o manželku.... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

7 rokov od skvelého filmu Reign Over Me si ma Mike Binder získal aj ďalším parádnym kúskom, ktorý rovnako ako jeho predchádzajúci film prináša viacmenej smutnú atmosféru človeka, ktorý prišiel o svojich blízkych a ťažkosti pri zrovnávaní reality ešte viac komplikujú nepríjemné súdne ťahanice s druhou polkou rodiny. Black or White ma bavilo od začiatku až do úplného konca, naozaj to malo veľmi dobrý koncept a výbornú dejovú líniu sprevádzanú viacerými dramatickými okolnosťami. Dokonca aj to čierno-biele prostredie ešte viac zvýraznilo celú zápletku. A určite treba pochváliť aj výber hercov - a to Costnera nejako obzvlášť nemusím, no v tomto prípade naozaj skvelý výkon hodný pochvaly! Po dlhej dobe za niečo môžem dať 5*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Namakany film na temu kucerave dievca -  ostane  v starostlivosti u koho ? To podla filmu  nie je jasne, uzijeme si vsak vyborne, naprosto obycajne dialogy a veruze aj par scen zo sudnej siene sa najde  : 72 % ()

carly 

všechny recenze uživatele

Na flme sa mi najviac pacilo to, ze nikto tam nebol za zleho. Vsetci robili chyby, obcas dali uder pod pas, potrebovali sa ucit, zlepsit, pozriet si dalej od nosa. A vsetko to bolo predostrene s velkym citom a hlavne bolo v kazdom momente jasne, ze hlavnou motivaciou je Eloise. Skvele herecke vykony. Velmi dobre vykreslenie postav. Posobivy film. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Binder zvládá docela balancovat na tenkém ledě. Vypráví romantický film (v podstatě), ale všichni v něm vlastně jsou ve sračkách a sotva se probíjí životem. Není to ani depka ani doják, ale chvíli to a chvíli ono, obojí tak akorát. Výsledek není vlastně vůbec zlý. 70% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Andílek v podání J. Estell byl úchvatný. Kevin si svou roli myslím užil, poznávala jsem v něm toho ochránce, jakým on umí být. Black and White je příběh, který vám spíš ukazuje dvě možné strany milujících prarodičů. Můžete vnímat tu rozdílnost kultur se stejnou láskou k malé holčičce. Je to sympatický film, takové lechtivé drama, které ničím neurazí. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Dodneška nechápu, proč tento film nebyl nikdy vysílaný v televizi. Ano jde v celku o klišé, které je předvídatelné, ale pořád je to velice kvalitní snímek. Kevin Costner zde hraje dědečka Elliota Andersona, kterému zemřela manželka a jeho dcera při porodu, zůstala s ním vnučka Ellois (Jillian Estell), o kterou se musí starat. Její otec je lempl, ale patří do černošské komunity, kterou vede jeho matka Rowena Jeffers (Octavia Spencer) a snaží se svou vnučku dostat do péče. Tak vzniká konflikt a vnučka se ocitá mezi bojem dvou prarodičů, kteří to doženou až před soud. 75%  ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Opravdové utrpení. Nějak nechápu, proč takové filmy stojí za to natočit. Dvě hodiny nudy, klišé, patosu a opilého Costnera. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Boj o to, kto dostane do dŕžavy malého čierneho Koľju bez pišaka ale zato s mašľou. Trochu dlhé, ale nenudilo ani na chvíľu. Plačeme s tebou amerika. Ú Es Á Ú Es Á. Čo už, Kevin je dobrý. ()

Reklama

Reklama