Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi nejlepší německá komedie! Elyas M'Barek je ve své roli kriminálníka/učitele vyníkající, opravdu skvělý výkon. Tady vidíme, jak na ty grázly studenty, kteří se nechtějí učit a dělají jenom bordel. No já jsem se u toho filmu nehorázně bavil, od začátku do konce jsem se musel smát. Opravdu nejlepší komedie ze školního prostředí, těším se na pokračování. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Až nepochopitelně nadhodnocený komediální film, jenž zanechává spíše zahořklý a utrápený výraz než-li úsměv a radost. Žádné herecké představení se zde nekoná a kromě hlavního hrdiny jsou postavy naprosto nesympatické a nezajímavé. Nějaké vtipné náznaky se občas najdou, ale bohužel nejsou ničím originální a spíše jen kopírují. Film lze shrnout jako balast trapných a nevkusných vtípků, pod kterými se skrývá podprůměrný příběh. [25%] ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Němci mě mile překvapili tím, jak dobře dokázali tuto komedii vystavět. Příběh je jednoduchý a značně předvídatelný, avšak dovede vtáhnout, čemuž napomáhá nejen skvělý soundtrack, ale také ústřední herecká dvojice. Humor je tu místy trefný a zdařilý, jindy spíše trapný, ale jako celek tento snímek funguje dobře. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Úlet! To je asi to první, co mě napadne v souvislosti s touto komedií. Na rozdíl od některých zdejších uživatelů, kteří mají hrůzu ze spojení "německá komedie", já jsem se tohoto spojení nebál, protože v minulosti už jsem pár dobrých německých komedií viděl a už jsem takovému filmu i pět hvězd udělil (týká se to např. filmu Kohout na víně), ale to bylo v TV. Nikdy by mě nenapadlo, že uvidím nějakou dobrou německou komedii i v kině. Ale právě proto, že jsem to chtěl zkusit, vsadil jsem svůj čas a své peníze na tuto jedinou kartu jménem "Fakjů pane učiteli". A ono to vyšlo. Od začátku do konce jsem se tlemil jak nějaký opožděný puberťák, protože to prostě mělo hlavu a patu, humor byl leckdy chytrý a geniální a řadu scén si budu pamatovat snad až do smrti. Geniální byla především paní ředitelka čichající lepidlo. Stačilo vidět její výraz v obličeji a už jsem se tlemil, navíc při závěrečné scéně s maturitním vysvědčením jsem se tlemil celou dobu, to bylo prostě geniální. Abych to shrnul. Film plný sympatických herců, snadno pochopitelného děje, a celé to navíc bylo úžasně barevné a pohodové. Zkrátka jsem si z kina odnesl perfektní zážitek a film mi hodně pozitivně ovlivnil celý zbytek soboty tak, že jsem se musel pořád potutelně usmívat, i když už film dávno skončil. I za to, ale nejen za to, uděluji pět hvězd, a hrdě prohlašuji, že tohle za můj čas i za moje peníze stálo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sagvan Tofi hledá poklad pod tělocvičnou, aby nakonec zjistil, že jeden má v učitelském sboru a druhý ve třídě delikventů, jejichž mravní zlepšení sjedná rychleji než Sidney Poitier.. Afektovaná komedie ze školního prostředí, která jede podle zavedených osnov a to včetně romantické linie či srdceryvné nápravy jedinců na scestí. Koutek mi cukl třikrát, z toho dvakrát to byl tik, takže na tom, že „Dobrá německá komedie“ je stejný oxymoron jako „mrtvé milenky cit“, nadále trvám. Vím, že srovnávám nesrovnatelné, doba je jiná a blá blá blá, ale postavím-li Cestu do hlubin študákovy duše vedle Panu učiteli s fakjů, vidím elegantní distingovanou dámu vedle vulgární zmalované šlapky.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Po skončení záverečných titulkov je možné sledovať nevydarené scény. (vander19)
  • Jedná se o první film po šesti letech, který v německých kinech dosáhl návštěvnosti více než 5 milionů diváků. Konkrétně se jednalo o 7,2 miliónů diváků a překonal tak v návštěvnosti v německých kinech i film Hobit: Šmakova dračí poušt (2013). (Cheeker)
  • Elyas M'Barek (Zeki) dostal měsíc před natáčením snímku osobního trenéra, aby spolu zapracovali na hrudi. Herec musel přibrat 8 kg. (Terva)

Reklama

Reklama