Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Pane jo, to je teda kravina. Celou dobu mě rozčilovala nesmyslnost chování většiny postav. Proč udělali tohle a proč tenhle? Jo aha, už to mám, asi proto aby se tam vůbec něco dělo. A protože je tam těch nesmyslů tolik, trvá to nudných 151 minut. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Po první asi tak půlhodině jsem měl neodolatelné nutkání s tím seknout a od filmu se zděšeným pištěním zdrhnout. Infantilní, bezduchá sračka pro děti. Pak se naštěstí ve filmu objeví Anthony Hopkins a úroveň filmu jde hned nahoru. Docela by mě zajímalo, co ho motivovalo vzít v jeho požehnaným věku roli v takovýhle sračce, jestli ho umluvili jeho praprapravnuci, nebo je bez peněz či co… Každopádně jeho přítomnost filmu hodně pomohla, stejně tak Laura Haddocková je jednoznačným castingovým kladem filmu. Je to holka snaživá a navíc jí to sekne. Bohužel ale v hlavní roli se opět potácí jakýsi Marky Mark, což je největší zoufalec Hollywoodu a opět to do puntíku potvrdil. Scénář musel vymyslet někdo, kdo mohutně ujíždí na drogách, protože vpatlat do Transformerů legendu o Artušovi – to už je opravdu velkej extrém, kterej je i při nekonečnej vůli a snaze prostě nezbaštitelnej. Michael Bay film, stejně jako předešlé díly, napěchoval hromadou triků, které sice nevypadaj vůbec špatně, ale v jeho neschopných prackách se z toho stává téměř nekoukatelná sračka, která má ambice normálního člověka unudit k smrti (především poslední půlhodina filmu). No ale film není natočen pro normální lidi, ale pro dvanáctiletý smrady a ti z toho asi budou nadšení. Já bych film soudil tak, že předchozí díly byly ještě horší a tak hodnotím docela smířlivě. Naštěstí film ani zdaleka nevydělal tolik peněz, jako předešlé díly a navíc Michael Bay opět slibuje, že už další díl točit nebude, čemuž bych opravdu rád věřil. ()

Yangus 

všechny recenze uživatele

Vím že je to drobnost. Ale černý rytíř v Anglii 5 století? To už je fakt moc, ještě to pochopím v období po křížových výpravách. Jinak klasický robo bordel ala Bay ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 217 miliónov dolárov // Tržby_ 605.4 milióna dolárov // Tržby v ČR*_ 18 208 599 KČ // Diváci v ČR_ 121 632 // Tržby v USA*_ 130.1 milióna dolárov ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Já už toho v životě musel pochopit dost, ale jak se jedna série může dostat od 5 autobotů proti 5 deceptikonům k tříhlavému robotickému drakovi, skákajícím ponorkám, Lancelotovi, dalším podobným bayovým výmyslům, šíleně trapným dialogům a hlavně k naprosto nesmyslnému ději. To nepochopím a přes to se prostě já jako žrout prvních transformerů nepřenesu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho s vedomím že to bude strašne debilná mrdka a tak ma to aspoň polovicu filmu dosť bavilo. Roboti sa márovali, iskry lietali a z riti to istili stupídne vtipy s robosaurom žerúcim a zvracajúcim autá či malým robosaurom zapaľujúcim závesy... nehovoriac o ožratom Merlinovi. Čo sa týka ľudských hrdinov, Wahlberg napriek svalom a bohatierskemu háru nebol nikdy bezvýraznejší ( ale to nebude tak úplne jeho vina ), tá učiteľka-doktorka-profesorka-docentka-kandidátka z oxfordu vyzerala ako pornoherečka a k tomu prihodili srandovného černocha a 14 ročnú geniálnu opravárku s veľkými kozami. Proste parta ktorej je ťažko uveriť aj nos medzi ušami. No a potom je tu Anthony Hopkins ktorý podľa vlastných slov nemal šajnu o čom jeho postava vlastne točí ( hodinky čo zabili Hitlera ), ale vďaka kombinácií anglickej distingvovanosti s punkovou živelnosťou bol rozhodne najzábavnejší a mal robotického komorníka so shizofrenickými záchvatmi amoku. Akurát nemal strieľať po Megatronovi zo svojej palice a potom predsmrtne bláboliť že zažil svoj veľký okamžik. Po nejakej tej polovici ale začne film dosť nudiť čo je najhoršie vidieť na finále kde sa planéta Cybertron (zas ) približuje k zemi, všetko nezmyselne mega vybuchuje a lieta a ja si hovorím že kedy to už skončí, lebo to nie je zábava len Bayovo nepríčetné ubíjajúce honenie. A do toho scéna kde sa na zlo preprogramovaný Optimus stane opäť dobrákom keď mu Bumblebee povie že je jeho kamoš. Do riti, 150 skurvených minút a najdôležitejší zvrat je odjebaný pár slovami WTFFFFF!!!! Rovnako stupídna je aj hlavná záporáčka, akási vlajúca robomrcha ktorá potrebuje získať Merlinovu palicu ( ktorú ale môže údajne ovládať iba Merlinova potomkyňa ) aby zničila zem. Áno, tvorcovia rozvíjajú Transformeriu mytológiu o ďalší zbytočný,blbý, hovniacky artefakt a ultra kokotské spoločenstvo Witvickovcov strážiacich transtajomstvá a do ktorého patril každý od Da Vinciho po Einsteina. V závere to sľubuje ďalší diel a ak som to pochopil správne, tak zem by vlastne mala byť obrovský Transformer... Cthulhuove pravé oko to bude ale kravina! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Už toho je moc, Transformeri boli pri všetkom, pri lete na mesiac, vyhubení veľjašterov, a teraz sa dozvedáme, že kecali do práce aj Merlinovi, Rooseveltovi, Einsteinovi, Hitlerovi a ak by na zemi zotrvali o pár rokov dlhšie odchytili by si aj Gašparoviča. Akcia už neprináša žiadnu bomba scénu a dej sa vŕta v nových prešmyčkách a vysvetľovaniach, takže človek musí po nudnej dvojke opäť podstúpiť túto hru na mytológiu. Postavy samá šablóna, ex-vynálezca Wahlberg si pre tentokrát vyskúša rolu pomstiteľa a má toho čo povedať ešte menej než minule a ex-sir Hopkins si prišiel len pre tučný šek, no Bay ho raz donútil zrýchliť krok, takže dynamika pohybu na každom rohu. Občas sa na plátne objaví aj postava, ktorú ste videli už niekde inde (Wall-E či zlá Rita zo Strážcov vesmíru) a sem-tam máte pocit, že ste videli aj film samotný, ach ten zvrat s Optimom Primom. Kvalitatívne teda kdesi na úrovni nie najzábavnejšej Pomste porazených. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne, nemá to cenu. Už koukám jen kvůli luxusním efektům.... A už teď vím, že krom Bumblebeeho budou nejmíň dvě pokračování... nerozumím... ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

První dva tři díly jěště ušli ale pak už to bylo jen protrpěný jo občas tam byla solidní hláška ale celkově to moc natáhly . ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy nepochopím, proč někdo píše komentář k pátému dílu "a už dost" nebo "přeji si aby se další díl nenatočil" bla bla. Proboha tak na to nelez ne? Nebo je potřeba se tu vyblít a díky CSFD je to zadarmo tak půjdu stůj co stůj? Nechápu fakt. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Sérii Transformers mám rád a mnohdy jsem hodnotil výše než ostatní. Takže jsem se těšil i na tento. Ale nebyl jsem spokojen. Je to dlouhé, což by samo o sobě nevadilo. Ale je to hlavně zbytečně dlouhé. Natažený úvod, spousta zbytečných scén s infantilním humorem, pokud to humor měl být. Prostě zbytečné a otravné. Asi se to mělo zalíbit dětem, nevím. Každopádně jsem se přistihl při nudě. Poté, jakmile se rozjela akce, bylo to už mnohem lepší. Sem tam nějaký vtípek, zábavnější scéna, slušná akce, i když se mi zdálo, že taková slabší než dříve, špetka mytologie. I v dalších částech občas Transformeři příliš mluvili a znělo to prostě trapně, nikoliv zábavně, což měl být asi prvotní úmysl. A i občasné lidské dialogy zněly trapně. Taky se zde až nad míru spíše závodilo v autech než bojovalo, když se nad tím tak zamyslím. No, takže finální shrnutí: mělo se to zkrátit, vynechat přiblblé vtípky a trapné dialogy, méně aut a více transformace. Takže toto je asi nejslabší díl za mě a docela zklamaní. Slabších 60%. Howgh! ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Jako bych znovu viděl ID2 – všecko je větší, hlučnější, závažnější a tak nějak celkově vyčpělý. Anthony Hopkins vydělává, Laura Haddock je trošku Emily Blunt wannabe, hrad Alnwick zase hraje něco, co neni, auta sou zase modernější a tim míň zajímavý, v enormnim množství postav a podzápletek člověk zabloudí a TEN hudební motiv zazní až na konci. Barevnej průměr. Když se člověk dívá na film od Michaela Baye, je to Baywatch? ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tak velký talent na filmovou akci utápí svůj um v zapáchající sérii o skládacích robotech. Nebýt těch kolosálních výbuchů, je to jen prázdná nic neříkající kaše plná bezduchých žvástů. Schválně si všimněte, jak si postavy nemají co říct, krom toho, že divákovi poví plán a ten nějakých způsobem splní. Mimochodem, já si říkal, že Isabela Moner je už nějak vyvinutá na 14let. Takže nejsem pedofil. :) 40% ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

luka4615 z velké části shrnul mé dojmy z tohoto snímku... Nicméně, hodnocení srážím na známku Nedostatečnou. Herecké výkony nedostatečné. Trikové efekty pokulhávaly v rychlých sekvencích. Dějová zápletka nucená více, než-li plnění "manželských povinností" se zápalem plic. Nesmysly se Stonehenge překonaly nesmyslnost s Egyptskými pyramidami. Nelogičnost a ignorování zákonů fyziky a gravitace, jsou neodpustitelné vůči dětským divákům... Celý snímek je dortem od Pejska a Kočičky. Odpadkový koš, prosím! ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama