Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přímo navazující pokračování povedené splatter komedie, které už sice není ani zdaleka sněhově bílé, ale fanoušky jedničky zklamat nemůže. Fašounské zombies s Herzogem v čele jsou ještě daleko více netradiční, protože u zombies obvyklá rozežranost je poměrně často nahrazena choutkami rozjebat někomu hlavu ručním nářadím. No co už.... Celkově je druhý díl daleko méně slasherový, daleko více on the road, a tím pádem obsažnější, rozmanitější a rozvleklejší. Já jsem spokojený a i když v rámci splatter komedie Mrtvému sněhu ke špičce kousek chybí, pokud se nestane zázrak, měl by se do mé letošní topky vejít. Hodnotím stejně jako jedničku, i když ta je o prsa vietnamské atletky napřed díky pár lekačkám navíc. 85% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

(70%) Už ani ne tak gore, jako spíš splatter. Ale sakra zábavnej splatter, navíc načichlý špetkou fantasy. Zdejší svět prokletých nazi zombies má už svá pravidla (když zlikviduješ kápa, zlikviduješ všechny), ale jelikož se pohybujeme ve vodách crazy komedie, odpustíme mu to. Štědrý rozpočet jde znát: dvojka je ve všech ohledech větší, rozmáchlejší a krvavější. Jestli je to ale úplně dobře, na to si musíte odpovědět sami. Jinak mě osobně nejvíc pobavila nešťastná zombie v podání Kristoffera Jonera. Ta toho odsrala skutečně hodně ;) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenství je zpátky s větším rozsahem a lepší formou a mně jen v hlavě lítá otázka, zda je Dead snow 2 nejlepším Zombie Filmem či nejlepší hororovou komedii. První díl byl pro mě průměrnou nezajímavou žánrovkou se slabými digitálními triky a s minimem humoru, ale druhý díl !! mě posadil na zadek. Neskutečnéj masakr od začátku do konce, všude lítají střeva, vnitřnosti, krev pomalu teče i z obrazovky do toho parádní, chytlavý soundtrack a nejlepší masky zombíků, které jsem kdy viděl a také nemůžu nezmínit spousta jak zábavných a vtipných scén, tak i dialogů. No zde si dal opravdu někdo na filmu záležet, perfektní technická i režíjní stránka, film tak dobrý, že v něm musí být 3 světové jazyky, vše šlape jako švýcarské hodinky, milovník gore si opravdu libuje a já se nemohu dočkat další projekce s bongem v ruce. 10/10 Guilty Pleasure. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošné a ještě zábavnější pokračování, v němž se setkají dvě armády nemrtvých - hnědí a rudí. Svižně natočená zombiárna nenudí ani chvíli. Rozličné odkazy - Rukou počínaje a Statečným srdcem konče - jsou tak decentní, že báječně do všeho zapadají. Spousty krásných gore efektů, kdy létají ruce, nohy, hlavy, vnitřnosti, oběti jsou trhány, naráženy na plot, umláceny kladivy...a do toho vtipné vložky - použití čerstvě vytažených střev jako hadice na přečerpání benzinu z autobusu do tanku nebo maminky s kočárky vyhozené do vzduchu výstřelem z tanku či zabíjení a opětovné oživování... A celý ten veselý masakr uzavírá nekrofilní videoklip za doprovodu písně od B.Tylerové. A jistě, po skončení titulků jsou pootevřena malá zadní vrátka...i proč ne. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Všechno začalo tak nějak nevinně. Vyrazili jsem si s partou na chatu do hor. Chlast tekl proudem, smáli jsme se..prostě bavili. A dokud, a to kurva nežertuju, se neprobudili fašounský zombie. Vím, že to zní jako nějvětší klišé, ale vážně se to stalo. '' --------------- Když jsem před lety viděl Dead Snow byl jsem zklamán. Źánrově film všelijak balancoval a i když tam sem tam byl náznak srandy, spíše se to celé tvářilo vážně. Jenže horor to nebyl a tak nějak to působilo celé spíše směšně, byť námět s rozmrzlými mrtvými nácky z einsatzgrupe z půdy věčně zmrzlého Norska tu ještě nebyl. Proto jsem byl velmi zvědav na druhý díl. Těm co neviděli jedničku filmaři udělali na začátku krátké shrnutí aby neznalý divák věděl kdo a proč přežil jedničku, což je velmi důležité pro začátek pokračování. Po krátké rekapitulaci, z níž jsem si dovolil odcitovat pár úvodních vět začne z ostra Dead Snow 2. A když říkám z ostra, tak z ostra! :-) Hned v úvodu jsem pochopil, že tady autorům už nešlo o žádné artovní dílo, nebo snad horor, ale že jde o čistokrevnou zábavu a nebojím se říci - prdel ! Já se tedy bavil královsky. Nebýt těch chlístanců krve, vytahaných střev, rozbitých hlav a já nevím čeho všeho ještě protože ve filmu je na co si vzpomenete, mohla by komediální zápletky filmu závidět leckterá komedie. Já osobně jsem se tak dobře nezasmál už zatraceně dlouho a proto nehodlám šetřit s hodnocením! Miluji černý humor a tady se mi ho dostalo zhusta v porcích nevídaných (a to nejen díky černým uniformám SS :-). Už jsem viděl pár vtipných zombie filmů, které podobně jako zde si ze sebe dělaly prču - vzpomeňme třeba Juan de los Muertos 2011 nebo Cockneys vs Zombies 2012, ale tohle zatím aspiruje na zlatou medaili! Pátou hvězdu dávám za konec, protože ten mně po těch 95 minutách fakt už dorazil ! :-) Dávám tedy za 3 kladiva a dva rýče! A kdyby byla trojka... jdu do ní. Norskem se proháněli i britští Commandos a ne vždy se jim všem po nezdařených misísch podařilo přejet na lyžích do ,,neutrálního'' Švédska! :-)))) Třeba by také příště pomohli.. * * * * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)

Reklama

Reklama