Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že nám Wirkola dospěl. Naznačovali to už jeho předchozí Lovci čarodějnic. Po vyloženě teenagerskejch blbinkách typu Kill Buljo a Død snø je tu najednou dospělácká komedie plná skvělejch gagů a povedenejch hlášek, navíc s emočně silným závěrem! :-) Vidět slabší jedničku není třeba, je to vlastně ztráta času, bohatě stačí pětiminutový shrnutí předcházejících událostí na začátku týhle parádní zombie-komedie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fanúšikmi veľmi očakávané pokračovanie rozhodne nesklamalo a päť rokov čakania prinieslo svoje ovocie. Wirkola je šialenec a ktovie ako by dopadla jeho hollywoodska prvotina, nebyť dohľadu štúdií. Každopádne svoje zmagorené nápady si ušetril a všetko to pekne naservíroval do tohto nekompromisného zombie masakru. Kým prvá časť bola vyvražďovačkou s bláznivou zombie myšlienkou, toto pokračovanie je minimálne druhou mocninou všetkých krvavých scén, zvrátené a zvrhlé scény sú prešikované originálnym čiernym humorom ad absurdum, ktorý mi neskutočne sadol. Pripúšťam, že niekedy to bolo možno za hranicou unesiteľnosti, ale ak pripravíte svoje žalúdky na podobné úchylné zverstvá a upustíte uzdu prístupnosti , tak sa vám Wirkola odvďačí parádnou zábavnou lahôdkou. Navyše je vidieť väčší rozpočet, zombíci sú ako zo škatuľky, akciou sa nešetrilo a musím pochváliť prácu kamery. Ja som nanajvýš spoko. 85%. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, kdy první polovina filmu byla neskutečně nudná, se ve dvojce tvůrci pořádně rozšoupli a už od začátku servírují divákovi jednu vtipnou nebo masakrózní scénu za druhou... Ušetřeni před, s ničím se neseroucími se, zombie nacisty nejsou ani malé děti na pískovišti, ani invalidé na vozíčcích, ani maminky s miminky v kočárcích... Prostě nikdo (a tak to má být)... Gorefest je to výborný, komediální scény, až na pár trapných a podbízejících se scének fungují na jedničku, hluchých mít je opravdu pomálu... Za mě tedy spokojenost a po shlédnutí závěrečné scénky po titulcích, doufám, že vznikne třetí díl... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ech, některé filmy by prostě pokračování mít neměli. Jednička mě překvapivě docela slušně zaujala a pobavila. Dvojka je přesně to, co jsem od ní očekával. Až trapná snaha vstoupit podruhé do téže řeky skloubená se snahou být ještě zábavnější, což ale většinou dopadá přesně opačně. Nazbie mají pořád výborné masky (co si tak vybavuji, proč je tak dobré neměli jejich sovětští kolegové?), ale to je asi tak všechno, co bych pochválil. Možná občas nějaký ten fórek, který si už ale dnes, po týdnu, nevybavím. Přehnaně na sílu vtipné, stopaží přepálené... a přitom taková blbost. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie skvelého "Dead Snow" priamo nadväzuje na koniec jednotky a bez okolkov na to rozbieha príbeh jediného preživšieho v ambicióznejšom štýle. Ten sa preberá v nemocnici a ešte netuší, že zombíci sa vracajú, aby naplnili starý Hitlerov rozkaz. A ako to býva v hororových pokračovaniach častým zvykom, keď bola jednotka nenápadnejšia, tichšia a hororovejšia, dvojka je veľkolepá, hlučná a zábavnejšia. Všetko je profesionálne natočené, s prvotriednym spracovaním, audiovizuálom, maskami, efektmi a kvalitným gore, no na druhú stranu to rozpúta taký brutálny, drsný, nekomerčný a absolútne nekorektný masaker, že je to radosť pozerať. Ušetrený neostane nik; ani len deti a všetci tu dostávajú na krvavú prdel v epických splatterových scénkach. Už dávno som sa pri nejakom horore tak nenasmial, no našťastie tu je dostatok hororových elementov na to, aby to nepadlo do čistej komédie. Takže u mňa veľká spokojnosť, ale napriek všetkému mám „menšiu“ jednotku stále o kúsok radšej. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)

Reklama

Reklama