Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (228)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o futbale, o priateľstve, o láske a najmä o rozdieloch v národnostiach. Zaujímavo režisérka prepojila anglickú a indickú kultúru. Celý film vo mne vzbudil pocit osvieženia a chuti zahrať si futbal. Soundtrack bol veľmi dobrý Texas atď. Príbeh mal síce koniec, ktorý sme predpokladali ale napriek tomu ma zaujal, že som nevstala zo stoličky. Herci hrali veľmi dobre, pre mňa skutočnosť, že tam bola Kiera zvýšila hodnotenie o 1 hviezdičku. No a netreba sa pýtať, čo ma na tomto filme zaujalo asi najviac. No predsa futbal. a ešte Johnatan Rhys-Meyers, ale ten je až na druhej koľaji. Jeden z najlepších teen filmov, čo som videla 100% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak jdou dohromady fotbal, holky, indické tradice a Británie? Jak vidno na příběhu Jess tak těžko, což ve výsledku vede k překvapivě příjemnému filmu. Je to zábavné, milé a mnohem víc britské než hollywoodské. Svižné tempo, až na Meyerse sympatické obsazení hlavních rolí a fotbal a motiv rodinných a národnostních tradic jsou v harmonické rovnováze. Celé je to spíše příjemně střídmé než filmařsky přeplácané, spíše odlehčené než komické. Několik výborných scén, několik poněkud křečovitých momentů, které mohly být pojaty lépe, a mezitím slušný a přijemný nadprůměr. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přestože český plakát hlásá "Filmový debut zpěvačky All Saints", dotyčná zde hraje páté kolo u vozu a není třeba se ničeho děsit. Zato ústřední trojice a rodiče obou dívek jsou postavy skvěle napsané, obsazené i zahrané. Fotbalové sekvence jsou dynamicky sestříhané, takové výkony v naší lize neuvidíte. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

ejha! to bola teda pekna lolovina, inymi slovami sracka, kravina.. nebyt sexi keiry asi by som to coskoro vzdal, ved kto ma znasat ten nas krasny slovensky dabing.. gagy, vtípky ani nic podobne vobec nefunguje, film je plny trapasov, nerealnych suvislosti..klise, humus, nuda, bordel.. pre keiru 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná nenáročná rodinná zábava. Jen si myslím, že vtipu je zde velice málo na poměrně dlouhou stopáž. Ale hl. hrdinka je sympatická a Keira už zde ukázala, že vypadá velice dobře. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávené 2 hodiny. Děj je sice předvídatelný atd. atd., ale hlavní představitelka mi přímo učarovala a všichni ostatní herci mi byli sympatičtí (a to včetně J. Rhyse Meyerse, kterého normálně nemusím). Jen je škoda, že Keira je tu ještě vychrtlejší než obvykle. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný film so športovým podtónom, ktorý však v oblasti zábavnosti má čo doháňať. Futbal je môj obľúbený šport, zápasy alebo scény z neho sa vydarili, Keire to pri ňom seklo. Druhýkrát by som to však už nepozeral. Solídne *** si film aj tak zaslúži. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Gurinder Chadha ve stravitelné formě předkládá indickou kulturu neindickému divákovi a tvrdím, že se jí to daří. Sama říká, že se jedná o autobiografický film. Ve svých osmnácti letech prý měla podobné cíle a sny jako ve filmu Jess, natáčelo se v místech, kde skutečně vyrůstala, ve filmu si zahráli mimo její matky ještě další členové její rodiny. Osobně považuji tento film za silně nadprůměrný (69%), zajímavý netradičním tématem, výborný na odpočinek, s dostatečně přitažlivým hereckým obsazením. Úžasně charizmatická devadesátiletá stařenka Zohra Sehgal mě zaujala už v Saawariye, tady má sice jen epizodní roli, přesto jsem ji však rád viděl znova. Doufám, že ještě něco natočí. ■ Dodatek 1: Na rozdíl od toho, co píše Morien v zajímavostech, nebyla Parminder Nagra profesionální fotbalistkou. Na DVD ve filmu o filmu se doslova uvádí, že ji i Keiru museli fotbal učit. ■ Dodatek 2: Na DVD najdete v bonusech velmi zajímavý recept na indický pokrm Aloo Gobi. Už se těším, až ho vyskouším! :) ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Pro pamětníky (jako třeba pro mě) se nabízí srovnání se starším českým dětským filmem Ivana v útoku. Zatímco Ivana řeší problém, jak hrát fotbal jako holka, Jess řeší problém, jak hrát fotbal jako Indka. A tak se k celkem tradičnímu námětu cesty za sportovním snem přidává pro nás stále aktuálnější motiv soužití různých kultur. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý rodinný film s jednoduchým příběhem, ale pro milovníky fotbalu a indické kultury to pravé ořechové. Moje hodnocení 60% :-) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivě krásná Indka a nepřekvapivě kostnatá Keira Knightley v komedii pro romantické fotbalové fanynky. Ve které nikdo není lesbička. Uf. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nekoukal jsem na to úplně z vlastní vůle..... ale když už, na romantickou komedii, kterou natočila ženská a ve které hrajou ženské fotbal, to není až tak zlé. Dala by se tomu vyčíct brutální čitelnost, předvídatelnost děje a mizerně natočené fotbalové zápasy, ale je to zase vykompenzované docela milým obsazením (nejvíc mě bavili oba otcové, hlavně Frank Harper) a občasným fórkem. Řachanda k popukání to není, ale na koukání s partnerkou je to docela slušný kompromis. PS: Kiera Knightely na mě v tomhle filmu působila strašně hladově. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mám rád futbal, aj komédie, aj pekné kočky ako Keira. Ale nemám rád tzv. inteligentné komédie, zväčša britskej proveniencie, ktoré v posledných rokoch mieria do našich kín. Splašky a fekálie tiež nie sú podľa môjho gusta. Ale označiť nejaký film za príjemnú komédiu (a to aj v dnešnej dobe hrubozrnnej zábavy) len preto, že postavy nezvracajú tiež nemám zapotreby. Pod pojmom komédia si totiž predstavujem dielko, ktoré ma pobaví. A oným merítkom zábavy je intenzita a kvalita spontánneho smiechu. SPONTÁNNEHO ! Nezvyknem sa totiž smiať iba preto, že nejaká narážka či gag má byť vtipná. A BECKHAM ako aj jemu podobné hybridy, už z povahy námetu predpokladajú, že sa divák bude smiať (veď ak sa nezasmejete na tom ako rozdielne kultúry vnímajú napr. úlohu ženy v spoločnosti, na tom že futbalistky vlastne - nie - sú lesbičky, ... tak musíte byť idiot). Nuž tak vážení, asi som idiot (a verím, že táto poznámka poteší najmä Jiřího K.) pretože BECKHAM je bohapustá NUDA bez jediného vtipného momentu či dialógu, umocnená navyše jedným z najodpornejších slovenských dabingov (MARKÍZA). Ani by mi nestálo za to sa k tejto "komédii" vyjadrovať, len chcem vystríhať tých ktorí nechcú 108 minút svojho života len tak premrhať. (17.12.2004) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jasně, bylo to předvídatelné, samozřejmě se Jules a Jess dostanou do Ameriky, Jess bude "chodit" se svým trenérem... ale dá se proti tomu něco namítat, když je to celkově zabalené do pestrých indických barev a rituálů? ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Keira byla ta co mě k tomuto filmu přemluvila ale dostal jsem fakt nudu film totálně bez ničeho což je škoda, fotbal není pro všechny se říká ale někdo to v sobě má. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Nevtieravá anglická komédia z prostredia "podobajúceho sa" ženskému futbalu. Zatiaľ čo úsmevný pokus urobiť pomocou strihu z dievčat futbalistky bol miestami zábavný, sledovať jačiacu Keiru, ktorej tvár pripomínala škrečka po nadmernej aplikácii botulínových injekcií, bolo zábavné menej. Aj keď musím uznať, že kopanie do lopty jej šlo lepšie ako hranie :). Oveľa viac mi zaimponovala sympatická Parminder K. Nagra, ktorá nepôsobila takým strnulým anorektickým dojmmom. Dejovo síce priemerné, ale nie moc umelé, tak ako väčšina podobne ladených filmov. Celkovo vhodné na "papučový" večer. 7/10 ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mám rád fotbal, mám rád Londýn, mám rád indickou kuchyni i Keiru Knightley. Tak proč na mě tenhle britský Bollywood téměř neúčinkoval?! Možná proto, že tady nejde ani tak moc o fotbal, Londýn nebo kuře na kari, jako spíš o vážně nevážně míněný pohled na koexistenci dvou odlišných kultur. Na komedii to není dost vtipné, jako drama je to zase moc přeslazené. K tomu přimíchaná lovestory, působí navíc trochu těžkopádně a nevěrohodně. Pokud jde o střet kultur, dávám přednost jiným úhlům pohledu (http://www.youtube.com/watch?v=OAkfHShATKY ) :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ach, tie roky väčšina mladých ľudí a aj starších mala rada futbal a hviezdy ako Ronaldo, Beckham, Raúl, Roberto Carlos, Zidane, Figo, Casillas, Rivaldo, Toldo, Roberto Baggio, Vieri, Inzaghi, Kluivert, Mijatović alebo iné hviezdy futbalu. Tento film sa vtedy chytil tej hystérie a pribral do toho multikultúrnu vložku, ktorá však bola celkom príjemná, ale znova s obohranou témou kultúrnych rozdielov, šokov a pravidiel. Mladé herečky podali celkom presvedčivé výkony, ale ako film je to obyčajné s trápnym romantickým príbehom, ktorý som tomu neuveril. ()

Reklama

Reklama