Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 2

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem šťastný, jak dokázali tvůrci zase výborně propracovat příběh, vyždímali z herců maximum a okořenili to zase něčím novým, tentokrát v podobě psychopata Davida Thewlise. Symfonické doprovody, boží oneshoty a skvělá režie jsou rozhodně největším plusem třetí řady, problém je ten, že postavy nejsou tak sympatickí jako v předchozích sériiích. A ačkoli to fakt ubíhá rychle a filosofická epizoda v třetí epizodě či fantastický finální dialog jsou to nejlepší z celého seriálu, nemohu udělat pětikvalt z důvodu toho, co jsem psal předtím. Jediná postava, které se dá fandit je Mekřehoř, který je sám o sobě jedním z důvodů, proč si třetí sezónu pustit. /80%/ ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série s menším zpožděním, ale přece. I tak jde o věc, nad kterou se musíme zamyslet. Pro mnoho "fanoušeků" prvních dvou sérií jde zde o v celku silné zklamání, jelikož se zde vlastně nic nedělo. S tím bych zase tolik nesouhlasil. Každý díl měl skoro něco do sebe. Ale celkově bych sérii hodnotil spíše průměrně až nadprůměrně. Nebyl to žádný úžasný napínavý odvaz, na který bych se těšil. Byla zde asi jedna epizoda, která byla naprosto bezchybná a jedna, která byla totální kravina. To jinak asi moc hodnotit nejde. Snad se tedy vyšvihnou a nebudeme tak dlouho čekat na čtvrtou a lepší sérii. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno o niečo slabšie ako dokonalé prvé dve série, ale možno ani nie. Atmosféra je opäť odlišná, ale nájdeme aj veľa styčných prvkov a je jasné, prečo sa to stále volá Fargo. Vynikajúci casting, každý herec tu doslova exceluje a pre diváka nebude vôbec jednoduché si zaradiť postavy medzi kladné a záporné. Ono to ani nie je možné, ak samozrejme nerátame pani šerifku, tam je to jasné. Séria reaguje na finančnú krízu a pokladá otázky (okrem iného) ohľadom hodnoty človeka podľa jeho majetku, čomu dáva korunu záverečné prirovnanie Davida Thewlisa človeka k mačke, ktorá má podľa neho nakoniec väčšiu hodnotu než lúzer, pretože aspoň slúži majiteľovi na pomaznanie. Áno, Fargo toho opäť ponúka veľa, len sa nad videným treba aj trochu hlbšie zamyslieť, nielen sa nechať unášať príťažlivým a napínavým dejom. I keď aj to je veľmi príjemné... ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třetí sérii oficiálně prohlašuji, že Fargo je historicky prvním seriálem, jehož zatím všechny vydané série ode mě dostaly 5 hvězdiček. Tak mistrovsky natočený a napsaný seroš snad momentálně není. (Možná jen Twin Peaks, na který se ale furt bojím podávat.) A ten soundtrack je neuvěřitelnej, tu cenu Emmy si stopro zaslouží. Nemluvě o parádních hereckých výkonech Obi-wana a Elizabeth Winsteadové, kterou teď asi chci za ženu. Kdo má rád herce Lupina v Harry Potterovi, I dare you, zkoukněte třetí sérii, už nikdy se pak na něj nebudete dívat stejně. Jako fakt. Nikdy.... ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina slabá. Nudné epizody a jen se čeká, co se bude dít dál. Uhrane snad jen skvělý výkon McGregora a Davida Thewlise. Druhá polovina je mnohem lepší. Na první mistrovskou řadu to nemá, ale dá se v klidu srovnávat s druhou sérií. Věci se dají do pohybu, tragikomické situace a napětí jdou ruku v ruce a dost se mi to líbilo. Velký mínus této řady jsou navíc postavy, které nejsou tak dobře napsané jako v minulých řadách. ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)
  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)

Reklama

Reklama