Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se začalo hovořit o seriálovém Fargu, vnímal jsem ho jako producentský pokus parazitovat na slavném snímku Coenů. Skepse mě rychle přešla a s každým dalším dílem jsem světu Farga plnému temných postav, které křivolakými cestičkami skrápěnými lidskou bolestí a krví kráčejí vstříc své představě o štěstí a nakonec sklízejí to, co nečekaly, podléhal víc a víc. Úspěch Farga stál na dvou faktorech. Na kvalitních scénářích, které dokázaly všechny nepravděpodobné dějové zvraty podávat s lehkostí a přirozeností, přicházely s neokoukanými nápady, vykreslovaly zajímavé prostředí a komunity, a co je nejdůležitější, vyprávěly napínavé a zábavné příběhy o lidech z podsvětí. Druhým faktorem byly pozoruhodné, více či méně vyšinuté nekorektní charaktery, kterým nečiní nejmenší problém překračovat zákony i etické hranice vytyčené panující morálkou. Charaktery, které oplývají neskutečnou dávkou charismatu a podnikající skutky, které je posouvají až k hranici městských legend a hrůzyplným historkám předávaným policejními veterány nováčkům. Začátek 4. série ještě nejeví známky úpadku a funkční zkratkou líčí střídání etnicky definovaných zločineckých klanů u moci. S typicky fargovskou ironií je líčen vznik kreditních karet. Jenže s přibývajícími minutami přibývá i scénáristických nedodělků - typický je zkratkovitě budovaný vztah psychopatické sestry a nového šéfa italského klanu. Seriálové postavy většinou nemají potřebný prostor a zůstávají nevyužité. Kvůli scénáristické nemohoucnosti je promrhán potenciál dalších. Černošskému gangu chybí výraznější individuality, Chris Rock je castingový omyl roku. Jessie Buckley a hvězda Gomory Salvatore Esposito své postavy hrají jako vyložené karikatury a tím ubírají seriálu potřebné napětí. Pro předchozí série Farga sice bylo typické používání humoru, ale jeho temné antihrdiny bylo nutné brát vážně. V hejtování by se dalo ještě pokračovat, ale i přes četné nedostatky si čtvrtá série Farga třetí hvězdičku přece jen obhájí - jen je jasně patrný pokles kvality vůči předchozím sériím. Celkový dojem: 55 %. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obecně mě moc nebaví tohle gangsterské období, ale říkal jsem si, že Fargo by mohlo do téhle tématiky přinést něco nového a osvěžujícího. Bohužel, čtvrtá řada Farga je zatím jednoznačně nejslabším řadou tohoto seriálu. Oproti prvním třem řadám tu vesměs chybí bizarní postavičky, které byli pro Fargo tak typické. Celou sérii tak táhne převážně policajt-ženista-nervák, a jeho neustále klepání, které tak dává svým absurdnem vzpomenout na klasickou práci Coenů. A ještě jedna další věc, co tu chybí...sníh. První tři řady měli jako pojítko krásnou, až pohádkovou zimní atmosféru, která se ale ve čtvrté mění na takové klasické městské bahno. Občas se stále objeví moment, který dokáže pobavit, ale jakoby tady tak nějak došli ve větší míře originální nápady, a jelo se dost na setrvačnost. ()

Reklama

Free_player 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že laťka byla z předchozích sérií vytáhlá až skoro do maxima, ale tohle bylo hodně veliké zklamání. To co bylo v 11 dílech mohlo pohodlně být v 6 dílech a to bez zbytečného a místy dost nudného natahování, absolutně nelogické chování postav i jejich prapodivného umírání ... Hlavní problém byl u mě třeba v tom, že seriál neměl žádného tahouna - to herecké obsazení bylo dost slabé. Pouze Chris Rock byl jednooký mezi slepýma. Konec byl typicky ''fargovský'' leč nezáživný. Bohužel. *** ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

čtvrtá řada je o něco lepší než třetí,ale bohužel hodně smrdí promrhaným potenciálem.Tím spíš po opravdu vydařeném prvním díle.Je sice pravda,že jiné seriály by si o podobné úrovni u slabší řady mohly nechat zdát,ale tohle je Fargo a to si nasadilo laťku sakra vysoko.Přitom tu jsou stále velmi dobří herci (Rock,Schwartzman,Jessie Buckley),klasické Coenovské postavičky a tu a tam vykoukne správně poťouchlý černohumorný moment,ale je toho tak nějak méně než sem čekal...70% ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo univerzum mi učaroval už pred mnohými rokmi, keď som videl pôvodný film Coenovcov a na každú sériu sa vždy extrémne teším, na túto obzvlášť, pretože po tretej bolo oficiálne povedané, že dalšia už nebude. Čo si budeme hovoriť, je zrejme najslabšia, ale určite nie slabá a každému milovníkovi tohto absurdného sveta ju odporúčam všetkými desiatimi. V pamäti mi osobne ostane ešte dlho brilantná 9 časť. Prvá séria ale ostane zrejme navždy neprekonaná. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Vyšetřovatel Odis Weff (Jack Huston) má ve svém bytě naaranžované porcelánové figurky, tzv. Hummelky, jejichž krádežemi si přivydělával Saul Goodman (Bob Odenkirk) ve 4. sérii seriálu Volejte Saulovi (od r. 2015). (awful)
  • V čase cca 24:55 jsou na střeše budovy Cold Storage zřetelně vidět sestavy antén pro provoz mobilních telefonů, ačkoliv se příběh odehrává v 50. letech 20. století. (Bolex)
  • Rodina majitele pohřební služby má příjmení českého původu – Smutny. (awful)

Reklama

Reklama