Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 4

Recenze (263)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Patý díl úspěšné ledové série je bohužel jen další variací už mnohokrát viděného a je na něm opravdu hodně vidět, že tvůrci vařili z vody. Těm nejmenším to ke štěstí pravděpodobně stačit bude, ale dospělejší publikum bude odcházet z kina se smíšenými pocity. Doufám, že i studio pochopí, že tahle látka už je vyčerpaná a že se vrhnou do jiného projektu a Ice Age nechají už nadobro u ledu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spíše otravné než vtipné... Je velice zvláštní sledovat na jedné straně ztřeštěné postavičky dělající ztřeštěné věci, kroutící se, poskakující a podivně vřískající, a na druhé straně tradičně umolousaný příběh o rodinných hodnotách. Ani jedno z toho mě pořádně nezajímalo, zápletka s asteroidem se navíc jako by ani nebyla důležitá a obzvlášť když jsem vzpomínal na nedávné Croodsovy, kteří skoro totéž téma podali mnohem zábavněji, bylo mi smutno. Body dávám jen za Scrata, za maniakálního Bucka a za několik málo milých vtípků.___P.S. Máte-li DVD astojíte-li jen o Scratovy vylomeniny, pusťte si 15minutový kraťas Scrat: Ve vesmíru, což jsou vlastně všechny Scratovy scény sestříhané dohromady a opatřené jiným koncem. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Ani další pokračování až kultovní Doby ledové nezastavilo pokles kvality. Děj zde není příliš poutavý, vtipu zde ubývá a místo něj se sem cpe moderna s hashtagy, roztleskávačkami a podobně... Veverka se zde sotva ukáže a když tak to nestojí za nic... Opravdu nevím o co se tato série pokouší, protože to jde k ledu... 2z5 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Veverka opět nezklamala. Člověk se dokonce zcela nečekaně dozví, jakpak byl stvořen Vesmír. Bohužel mě však dost zklamalo úplně všechno ostatní. V popředí příběhu je opět ten převelice originální, neskutečně sofistikovaný a nesmírně cool námět a střetu generace x s generací y, přičemž jako zástupce generace y tvůrci opět vybrali vyšinutého retarda, aby to mělo šťávu a ono ji to jaksi stejně nemělo. Jinak lze samozřejmě v generaci y najít i spoustu prudce inteligentních a krásných jedinců. Vím, o čem mluvím. Taky tam patřím. Příběh je opravdu krajně o hovně. Domnívám se, že nemá větší potenciál než pobavit děti do 9 let a homosexuály. Scénárista byl zajisté na drogách. Jen mu zřejmě v závěru psaní došly a rozhodl se zakončit film hozením diamantů do sopky. WOW! Už dlouho jsem neviděl tak napínavý a nervy drásající závěr. Celá Doba ledová už by opravdu měla jít k ledu. Obávám se, že potenciál této pohádky byl více než přečerpán. Je na čase uvolnit místo a zachovat si alespoň špetku důstojnosti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestli měla čtyřka uhozenou zápletku, tak tohle je teprve něco - to už vážně ve Foxu ztratili veškerou soudnost? Všechny předešlé díly mám víceméně rád, už jen pro ty haldy sympatických a hláškujících postav, ale tady je snad každý prvek neuvěřitelně odfláklý a nevýrazný - od šíleného příběhu, kterému se musí smát i pětiletý Jajda, až po jednotlivé gagy, které se vytratily na úkor patetického rodinného žvatlání. Za pozornost stojí snad jen pár hlášek rázné babičky, bezprostřední navrátilec Buck a Scratův boj se zesílenou gravitací, při kterém jsem se musel chtě nechtě chlámat nahlas. Říká se, že méně je někdy více - u téhle série už by ale nejvíce bylo nic. 40% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)
  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)
  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama