Reklama

Reklama

Croodsovi: Nový věk

  • USA The Croods: A New Age (více)
Trailer 1

Za to, že jsou Croodsovi trochu zaostalí, může nepochybně táta Grug. Ten se držel hesla „Všude dobře, v jeskyni nejlíp“ a bránil jim tak v osobním rozvoji. Když konečně překonali strach a Grugův odpor, zjistili Croodsovi, že svět může být báječným místem k životu, když máte kliku a narazíte na nějaký ten úrodný a bezpečný plácek. Po mnoha našlapaných kilometrech a řadě příjemných i nepříjemných zážitků Croodsovi takové místo našli. Mělo jen jednu nevýhodu. Žila na něm jiná rodina – Lepšíkovi. Už jejich příjmení napovídá, že jsou na trochu jiné civilizační úrovni než viditelně zaostalí Croodsovi. Vynalézavý Fíla Lepšík, hlava rodiny, zajistil svým blízkým komfort, o jakém se Croodsovým ani nesnilo. I díky tomu je jeho rodina milá, vlídná a přátelská a plně připravená přivítat Croodsovy ve svém stromovém domě, kde mají kromě mnoha vymožeností i pravěkého předchůdce televize. Z historie víme, že když na sebe narazí různě vyspělé civilizace, nevyhnutelně to mezi nimi začne skřípat. A skřípe to i mezi Croodsovými a Lepšíkovými a je to slyšet na míle daleko. To skřípání dosáhne to až za vysokou zeď, kterou Lepšíkovi vybudovali, aby se ochránili před nebezpečím, které tam číhá. Jenže žádnou zeď nepostavíte tak, aby byla nepřekonatelná, a tak je dost možné, že se hrubá síla neotesaných Croodsů ještě bude náramně hodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na jedničce jsem byl kdysi v kině, a nečekal jsem, že po ofiko zrušení sequelu na něj přecijen po 7mi letech dojde. A já k tomu nic moc světoborného nenapíšu, jelikož onen sequel je přesně takový. Více téhož s generickou zápletkou, která zabaví zejména ty nejmenší, ale zároveň na rozdíl od mnoha jiných animáčů neunudí dospělého a 90 minut celkem rychle uteče. Jedním dechem však musím dodat, že si moc neumím představit důvod, proč bych na to kdy koukal znovu...70% ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Pecička. Po peckovej jednotke som nič dobré neočakával ale toto. Fúúúúúúúúúha........ Wow. Tvorci obrátili film o 369 stupňov. Jednotka bola príjemná, milá, nevinná. Ale toto.... Bolo to fakt husté. A babča bola asi najlepšia postava so všetkých animákov EVER! Začiatok bol síce pomalší ale od polky sa to už rozbehlo. Ku koncu už začala zvoniť rocková muzička a ja som si iba užíval. Mal som veľké predsudky, nechcelo sa mi do pozerania Croodovcov dva ale fakt neľutujem. Dokonca mi ani nevadí happyend čo mi v iných prípadoch vadí. Ale tu nič nechýba, no na pár nedokonalostí. Ale to odpustím. Len nech už hádam nespravia ďalší diel. Teda pokiaľ to bude také isté dobré, som otvorený aj desiatim nových častí. :) ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený sequel, který si na nic nehraje a chce dobře pobavit. A já jsem za to dost rád. Croodsovi: Nový věk nabízí přesně to co nás bavilo napoprvé. Originálnější prostředí, dobré vtipy a gagy založené na grotesce, cool akci a trefnou stylizaci s animací. A samozřejmě nové postavy, lokace a výzvy. Nakonec nechybí i to morální poselství o rodině. Naštěstí nám to není násilně vtloukáno do hlavy. Film má super tempo a neustále se tam něco děje, že se nestačíme nudit. A vůbec nevadí, že je místy po dějové stránce předvídatelný, jelikož to přináší tu správnou oddechovou zábavu, kterou si užijí jak děti, tak i dospělí. Za mě fajn animovaný film, na který klidně někdy kouknu znovu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na pokračovanie (celovečerného) príbehu Croodsovcov sa čakalo dlhých sedem rokov. A áno, vyplatilo sa to! Dvojka sa nesnaží žiť len z úspechu prvého diela. Z určitého hľadiska je odvážnejšia, dynamickejšia a rozširuje príbeh s novými postavami. To všetko tak, že z humoru nič nestráca (možno aj trochu pridáva). Príbeh síce dá vložiť do určitej škatuľky, predsa len obsahuje len také prvky, ktoré skúsením (aj neskúseným) divákom sú dobre známe. Takže sú tu nejaké klišé momenty, ale tie sú veľmi dobre kompenzované nápadmi, ktoré ponúka to prostredie (veľmi farebné a pestré), vytvorené tvorcami (napr. „moderná domácnosť vs. moderný život“, parochňa starej matky, reč opíc, atď.). Samostatnú kapitolu by zaslúžila skupina „Thunder Sisters“, podobne ako „spider-based vlci“ (len na prvý pohľad pôsobia trochu divne). „The Croods: A New Age“ je rozhodne vydareným pokračovaním prvého diela (to sa väčšinou nestáva), ktorá veľmi dobre využíva tie možnosti, ktoré má. Šanca toho, že po jeho videní budete sklamaný, je veľmi malá. P.S.: Nevadilo by mi, keby sme sa dočkali aj tretieho diela – ale len vtedy, keď tvorcovia (a producenti) si dajú čas na to, aby pozbierali čo najviac kreatívnych nápadov pre ich realizáciu. Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sváření starého a nového ve formě nespoutané grotesky (s nepřeberným množstvím odkazů na moderní svět) stejně podlehlo tradičnímu prozření, že pevná rodina jest základ… Sympatické postavy obé utáhly a desítkami fórků či narážek na minutu pobavily, ovšem chatrná, dle potřeby ohýbaná kostra čehosi jako děje sotva držela pohromadě – jen a jen se sesypat. 70 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Pri finálnej bitke s obrovskou príšerou postava meno Tank hodí do oka príšery papek, čo spôsobí vypichnutie oka. Lenže v nasledujúcej scéne už príšera má obe oči. (peetrejr)
  • V novembri 2016 bolo pokračovanie zrušené z dôvodu výrobných problémov. Druhý impulz vo výrobe prišiel v septembri 2017. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (více)

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

09.10.2020

Tak už došlo i na Duši. Animovaný snímek studia Pixar měl původně dorazit ještě letos do kin, a to i po nedávných změnách ve svém kalendáři, které studio Disney provedlo. Jenže to se teď mění. Duše… (více)

Reklama

Reklama