Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 6 - Při úplně prvním zhlédnutí OHMSS jsem byl unešen vynikající atmosférou, Savalasovým Blofeldem, hudbou a lyžařskými scénami. Jen mi dojem mírně kazil Lazenby, kterého jsem považoval v porovnání s Connerym, Moorem a Brosnanem za "studený čumák". Ovšem po dalších zhlédnutích musím říct, že Bond v podání George Lazenbyho je opravdu cool, neboť působí arogantně, dokonale se pere, výborně vyniká jeho vysoká vojenská postava, svým mládím působí svěže, sype z rukávu jednu hlášku za druhou a celkově je takový uvěřitelný, chybující i zranitelný 007, který umí projevit své emoce (a tak si v dnešní době agenta 007 představuji). Třešinkou na dortu pak je, že nosí klobouk a kouří nejvíce ze všech představitelů Bonda. Lazenby sice nemá charisma, herecký um a vzhled jako Connery, ale přesto na mě působí daleko lépe než parodický Moore. Je tak podle mě obrovská škoda, že spolupráci na dalších bondovkách Australan odmítl. Sám říká, že roli vzal jen kvůli "prachům a ženským". Diana Rigg coby Tracy je jedna z nejúžasnějších Bond girl, veškeré scény s ní byly úžasné. Samotný film má opravdu geniální hudbu, která je mistrně dávkovaná ke scénám, odehrává se v atraktivním prostředí - ať už jde o Blofeldovu kliniku s lanovkou na Piz Gloria, nebo na podhorské alpské vesničky, kde můžeme sledovat úžasné, napínavé a akční scény s obrovskou atmosférou. Dál je třeba vyzdvihnout Tellyho Savalase, který je dle mého nejlepší Blofeld. Scény na lyžích jsou samy o sobě skvělé a díky parádní kameře působí svižně a dynamicky. Velmi kladně hodnotím také titulkovou scénu, závěrečnou "vyvražďovačku" a následnou svatbu - scéna s Moneypenny a kloboukem nemá chybu. Poté už můžeme sledovat nejsmutnější závěr v bondovské sérii, který u mě s postupem času definitivně zvedá OHMSS mezi nejlepší bondovky. Jednou ze zajímavostí je bulvární článek, že Lazenbyho arogance, kvůli níž byl (mimojiné) vybrán, se nelíbila jeho hereckým kolegům, takže si Diana Rigg před natáčením milostné scény dala jídlo s česnekem. (Ve skutečnosti však prý netušila, jaká scéna se po obědě bude točit.) Na tohle mohu odpovědět stylovou hláškou: To by se Connerymu nestalo! (This never happened to the other fellow.) :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelá Bongirl, Blofeld, prekvapivo dobrá romantická línia, vynikajúci záver, hlášky (hlavne tá na konci úvodnej scény) Mínusy: prehnaná minutáž, strašný strih, veľký rozpor a neucelený prechod medzi prvou a druhou časťou filmu, Lazenby (nie je zlý, ale proste nie je dosť dobrý). Rozporuplný, ale aj tak výborný Bond - trošku neprávom podceňovaný. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ač Žorž Lazenby mluví, jakoby měl sdrátovanou čelist a představuje spíše takového méně šikovného Bonda, akční scény zvládá skvěle a to nejen s pomocí střihačů a trikových mistrů. Pěstní souboje působí nebývale akčně, zcela přesahují rámec novějších Bondů s Moorem. Lazenby se prostě umí rvát jako chlap, to elegantní stoik Moore se svými ženskými nápřahy a rozmachy zcela nezvládal. O Daltonovi se ani nebudu zmiňovat. Nerad bych ale trikové mistry přechválil. Souboj na lyžích byl z jedné části dokonalý, až přímo nadčasový, ale v několika detailních záběrech naprosto nezvládnutý. Scenárista se také chvílemi nudil a tak nechal Bonda zkoušet některé kousky víckrát a dělat z něj více komickou figurku. Asi ho už štval, jako Françoise Merlina štval v jistou chvíli Bob Saint-Clair. Celkově můžu říct, že mě tento snímek velmi překvapil, neboť jsem podle kusých informací čekal, že se bude jednat o nejhorší bondovku. To zdaleka ne, nejednalo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem a díky tomu, že jsem tuhle bondovku konečně viděl v originálním znění, musím uznat, že není vůbec špatná. Dokonce tvrdím, že je velká škoda, že Lazenby nedostal (nechtěl) další šanci. Nula nula sedmičku hraje vcelku přesvědčivě, ačkoliv mu chybí Coneryho šarm. Je drsný a jeho bitky například - radost pohledět. Ve filmu je navíc k vidění první z bondových lyžařských naháněček, bezvadně natočená scéna s lavinou, honička na bobech a závěrená megaakce s helikoptérami. Blofeld s tváří Tellyho Savalase má zase jednou obdivuhodný ďábelský plán, bondgirl (bondwife?), kvůli níž jsem vždycky trochu naměkko, je opravdu kočka. K tomu nádherná píseň (když melodii Johna Barryho zpívá Louis Armstrong, tak prostě není co řešit). Tož pět. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Lazenby silně doplácí na přímé srovnání s Connerym. Převzít roli po "Mr.Charisma" by neunesl jen tak někdo, natož někdo se vzhledem špatné voskové figuríny... S čistou divákovou hlavou si ale dokáže získat sympatie, hraje civilně a knock-out první ranou se mu dá věřit. Nakonec to všechno mělo i maximálně pozitivní dopad na výsledný film. Po stále intenzivnějším tajtrdlýkování na ose "Goldfinger -> Thunderball -> Žiješ jenom dvakrát" se Bond vrátil do realističtějších kolejí (v mezích, samozřejmě, samotná zápletka je pořád vyloženě bondovská), což filmu dává hned jiný náboj. 007 nemá v nejvhodnější chvíli po ruce další fantastický vynález od Q a spoléhat se tak musí především na sebe. Nemožnost vylhat se z kdejaké situace tak má na triku zranitelného hrdinu i ucelený scénář. Jeden z nejlepších, včetně uvěřitelné milostné linky a zbytečně nenáviděné svatby. _ No a tak dále až k zvláštní melancholické náladě (na 99% ji tvoří především excelentní hudba) a pochvale za snad jedinou předcraigovskou bondovku, která je schopna vyvolat nějakou citovou odezvu. Velká škoda, že Lazenby nepokračoval. Série by jistě vypadala daleko lépe a nesměřovala by do brosnanovského pekla. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • Ačkoli reklamy na Žiješ jenom dvakrát přímo křičely "Sean Connery JE James Bond", marketing pro tuto bondovku jméno hlavního představitele spíše skrýval. Poprvé a naposledy se zde jméno Bondova představitele objevilo pod názvem filmu a na několika reklamních plakátech vidíme pouze Bondovu siluetu bez tváře (United Artists později přiznalo marketingovou chybu). (džanik)
  • Hodinky značky Rolex, které měl George Lazenby ve filmu, byly u Christie's v roce 2003 vydraženy za 40 373 dolarů. (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama