Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Recenze (313)

archetta 

všechny recenze uživatele

Jako, není to úplně špatné (podle traileru ale film vypadal každopádně líp). Pár lekaček, krásná Táňa Pauhoufová a roztomile roztržitý Vojtěch Dyk. Příběh už ale trochu pokulhává a vraha jsem začla podezřívat cca v polovině filmu (měla jsem teda tip na dva, nakonec to opravdu byl jeden z nich). Až budete třeba nemocní a budete chtít něco jednoduchého a vcelku oddechového, pusťte si to; do kina na to nechoďte. ()

Exanima 

všechny recenze uživatele

Několik poměrně dobrých vtipů, ale jinak ... nuda, trapnost, ubohost ... jak někdo může z takhle dobrého nápadu udělat takovou krávovinu, to mi hlava nebere ... ps: Stačí se podívat na trailer, je v něm vlastně vše slušné z celého filmu... ()

NoodlesCZ 

všechny recenze uživatele

Jako joo, vždycky není posvícení, ale nazývat to odpadem je asi přestřelený. Pojetí kulis, kostýmů, hudby i obsazení (Dyk se nepočítá, ten by měl mít ban na role) přece nebylo vůbec špatný! Škoda delší stopáže, než by si zasloužilo, několikero nesmyslných scén a tak. Macháček tahal. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Cielene nadhodnocujem 5timi (ale medzi 3-až 4 určite) pre nepochopiteľné hodnotenie csfd. Vy tu až nepozeráte na filmy, na aké ja. Krásne farebné, veselé, herecky zábavné, vtipné, (žiaden úražlivý, či dokonca tu fekálny humor si nepamätám) dobové, atmosferické. Ano je to cielene trochu jednoduché, ano má to prvky paródie (ktorá sa nepovažuje za umenie?) a áno dejovo je to ...no báchorka, ale napriek pár nudným miestam som sa kráľovsky bavil a kľudne nech to má pokračovanie so zombíkmi... ()

PStasek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšil na komedii od pana Mašína, potěšen jeho dramatem 3 sezóny v pekle, nedbaje kritických hodnocení zde na ČSFD! Leč, tentokráte jsem měl DÚVĚŘOVAT, páč tato parafráze na Mazaného Filipa je neskutečně TRAPNÁ a tento svěže natočený biják je sračka!!!! Jedna hvězda za vizuál. ()

005 

všechny recenze uživatele

At´si kdo chce co chce říká, je to ulítlá komedie. To že výsledek není perfektní je jen a jen škoda. A tak Wilsonov zapadne stejně jako Stůj nebo se netrefím nebo Mazaný Filip. Film drží nad vodou jen dobře padnoucí postavy. V první řadě Vojtěch Dyk. Díky němu to jde vydržet celé do konce. A je tu i několik skvělých malých roliček a to Csongor Kassai jako komorník a Petr Čtvrtníček coby strážník. Musím zmínit černocha, kterého si zahrál Hoji Fortuna. Taky povedená figure a to díky výběru. Většinou si česká produkce uloví někoho na ulici a pak je z něho jen směšná figurka. Hvězdička za výpravu a kostýmy a dvě hvězdičky za herecké obsazení. ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je totalne podhodnocen. Mam jiste obavy, ze pokud divak bude k filmu pristupovat ke krimi komedie jako takove, bude zklaman. Vice si hraje s parodii, vtipem, nadsazkou a umyslne shazuje sam sebe pred sebou samym. O vtipne napady neni nouze (ktery film vam odhali skryte tajemstvi Sochy svobody!?), hlaskujici a prehravajici postavy a dalsi delaji z Wilsonova skvelou podivanou. ()

Adam.Kubin 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Jako ptákovina na jeden večer, výborný. Nesmí se k tomu holt přistupovat jako k něčemu hlubšímu. Ano, občas z toho je cítit vizuální inspirace Andersonem, ale výtvarně jsme vždy uměli, tak proč to neprodat:) Některé vtípky ušly, některé méně. Absurdní humor mi je vlastní, takže já se bavil:) ()

Kofola55 odpad!

všechny recenze uživatele

Větší hovadinu nikdo nemohl natočit. V jedné hodině a dvanácti minutách jsem to musela vypnout, protože mě to vůbec nebavilo. Zvažovala jsem jestli mám dát aspoň jednu hvězdu za obsazení Macháčka, ale bohužel odpad mi pro tento film přijde jako pravé hodnocení. ()

Evca49 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - bláznovina. Film v podstatě nemá hlavu ani patu a kritiky, které se na něho hrnou jsou rozhodně oprávněné. Ale určitě si může najít i diváky, kterým se bude líbit. Podle mě se na něho dívat dá, představuje pro mě takovou oddechovku, i když musím přiznat, že mě k němu táhlo v podstatě jen hvězdné obsazení (Macháček, Pauhofová, Dyk, Kraus) a kdyby byl film obsazen jinými herci, asi by mě nezaujal vůbec. ()

Irish Stout 

všechny recenze uživatele

Ako komédia dosť suché, ako krimi oničom. Jedine pozitívum je herecké obsadenie. Po hodine som to chcel vzdať, nakoniec som dopozeral a posledných 10 minút bolo celkom vtipných. Je to zbytočne dlhé. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

K smíchu je na této komedii jen to,že má být k smíchu.Postavy nelogicky plují a scény se chaoticky střídají bez ladu a skladu.Bavit to může leda jen sjetého diváka.Jediné co stojí za něco jsou herecké výkony,ale neustálé Macháčkovo přehrávání mi lezlo na nervy. ()

Ufo11 

všechny recenze uživatele

Problém českých filmů je ve většině případů scénář, hlavně u komedií. Tady je to ulítlé,plné vtipů,narážek ať fungují nebo ne a to až do konce.Vetšinou po půlce dojdou scénaristovi nápady.Na český film je to příjemné překvapení. ()

biscuit 

všechny recenze uživatele

Je smutné to tady číst. Je smutné kolik pseudointelektuálů tady předvádí svá nevzdělaná a nedospělá ega... Vám všem drtičům kulí bych doporučil začít s nějakou tvůrčí činností, než si zase příště pustíte hubu na špacír a nenecháte na někom/něčem nit suchou ;-) ()

SZINAI 

všechny recenze uživatele

Nebít přehrávajícího Macháčka a spol, dal bych i více. Ta jedna hvězda je za Jana Krause. Pokud vám, ale nebude vadit přehrávací Macháček a spol, klidně se na to podívejte, je to celkem i prdel. ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

mama mia ...tak to dopadne ak sa na nieco namotam na podnet uputavky....po 15 minutach som si bol isty ze som naletel :o)) a zdaaaa sa ze neni som jediny :o)) co uz, taky je life. cele to je nejake nepoukladane, roztrzite a pramalo sa vytazilo z potencialu, ktorym reziser disponoval (hlavne hereckym). nechcem nikomu ublizit, ani ...ani ...takze pozrite si uputavku a teste sa :o)) ....tym to konci. Pokus o Adelu ktora nevecerela v remaku ..sa tentokrat nekonaaaa. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Mix crazy-komedie (jak čeští producenti rádi říkají) a sklepácké poetiky nevyšel. Příběh co neobhájí svou vlastní existenci a křečovití herci... pár dobrých vtipů to nevytrhne. Ale rozumějte: když se někde objeví černoch co mluví maďarsky, míň než 2* dát fakt nemůžu. ()

Reklama

Reklama