Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (512)

doMchek 

všechny recenze uživatele

Instantné podobenstvo o tej starej prehnitej ľudskej klietke v duchu sviežosti mladého videovodnára (no nie sú tie deti rozkošné?), dobré pre mamičky, oteckov, staré mamy, možno aj starých otcov, a najmä detičky, samozrejme. Vyčančaný a podstatne prázdny obal myšlienky jungovského rangu, ktorá je strašne utopená v pseudo dramatických banálnostiach. Nudilo ma to o dosť viac, ako otvárací diel. Ale Kate Winslet je dobrá bossorka. ()

Sinuhette 

všechny recenze uživatele

No, rozhodně jsem už letos viděla horší filmy, které měly mnohem větší reklamu a od kterých jsem čekala víc. Od filmů Divergent/Insurgent jsem nečekala nic, než pěknou kravinu. Nakonec se z pěkné kraviny vyklubal celkem nenáročný dobře koukatelný film, pokud si chcete jít lehnout po těžkém dnu a pustit si něco s happy endem. Znovu už to ale vidět nepotřebuji a tímto dílem by celá série klidně mohla skončit. P.S.: tři zlaté bludišťáky pro uživatele RedAK za to, že celkem hezky shrnul móresy zdejších uživatelů hodnotit filmy sračkoidními výrazy s příměsí žbleptu, jen aby to vypadalo děsně honosně, cool a já nevím co. ()

ErzebethB 

všechny recenze uživatele

Hunger Games zbožňuji, když jsem tu četla komentáře, že je to něco na ten způsob, docela jsem se na to těšila... Bohužel jsem nedostala ani polovinu toho, co mě v HG tak baví a přitahuje. Tohle je klasický "co když by katastrofa" film.... Jakmile tam rozjeli experimenty ve všech frakcích, říkala jsem si, to může mít jen dva možné konce - buď to označí Divergenty za vedoucí frakci, jelikož jen oni mají předpoklady a nebo to naopak prozradí, že za zdí je normální svět....). V obou případech jsem čekala válku nesouhlasných frakcí.... Trošku mě mrzí, že nebyla žádná pořádná akce a největší "děj" filmu se odehrává v něčí hlavě... Nicméně jako film na sobotní večer to neurazí a rozhodně zabaví.... po druhé si to ale jako výše zmíněné HG určitě nepustím, a jako knížku si to taky shánět nebudu.... DODATEK: Hlavní hrdinka filmu je absolutně nezajímavá a tuctová, to mi film o dalších xx bodů snížil... a poté když se ostříhala, tak byla místama nekoukatelná.... ()

karelhura odpad!

všechny recenze uživatele

Já vím že už mi není 18 ale ty bláboly, psí oči a tak zoufale stupidní. Nevím jestli bych tohle vydržel podruhé nebo šel raději do Babovřesk. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Po boku Katnis se dere vpřed Trish, aby prošla náročnou zkouškou a odhalila velké tajemství, nacházející se za Labyrintem konspirací o jedné malé truhličce. Příběh nedává vůbec smysl, jenže on ani dávat smysl nemusí, ne, když máme v hlavní roli Shailene Woodley, která vypadá i s krátkými vlasy neuvěřitelně sexy a Theo Jamese, který je ve svých třiceti idolem náctiletých školaček. A tak se 120 minut díváte na něco, co nedává smysl jen pro to, aby jste mohli zjistit, co za divergenci se to ukrývá na konci této epizody. Mezi to vložit pár akčních scén, při kterých nadlidští divergenti utíkají před sprchou kulek a každé z nich se vyhnou, aby je mohli následně použít na nepřátele, kteří se obvykle po první ráně složí k zemi, nebo naopak, nepřátele, které je lepší nezabít. Šak ona bude jistě i jiná příležitost k tomu někoho zabít. Ale to není vše, divergence má mnohem více výhod, mezi které patří adolescentní románky, nebo totální psychická labilita. Jasně, na antidepresiva už nezbyly prachy, což se při tak monumentálních CGI animacích dá očekávat. Jediná vzpruha je tak ona záhadná krabička, která se na konci filmu otevře, aby divák odhalil, co že tak velkolepého se skrývá uvnitř té záhadné škatulky, když ji všichni chtějí po celou tu dobu otevřít. Bude to pták, nebo snad letadlo? Ne, bude to divergent (pozor! spoiler). Velkolepé překvápko Vás praští jako ocelová pěst a člověk si řekne, jestli z Vás autoři dělají debila úmyslně, nebo je to test, aby zjistili, jestli nepatříte k Trpělivým. Ti odolnější naopak budou mít chuť otestovat autory na to, jestli náhodou nejsou zralí na Prdelnakopání a případně na kolik procent se do této kategorie řadí. Jenže zatím co Katnis úspěšně finišuje, Divergenti si řekli, že to tak jednoduše neskončí. Vlastně, proč se spokojit se dvěma díly, když můžeme mít rovnou díly tři. A vlastně, proč poslední díl rovnou nerozdělit na dva. Nakonec tím nedělají službu sobě, ale divákům. Ti budou mít důvod jít do kina dvakrát a také se nemusí dívat na ubohých 120 minut, ale rovnou na 250 a v neposlední řadě si může malé ubohé studio vydělat pár babek bokem. Výhoda pro všechny. ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Nesympatický herci, hlúpe dialógy, a príšerný scenár! Celá táto teenage vypatlanina by sa dala natočiť v 3 minútach, zvyšok jej len číre utrpenie! Celý scenár sa odvíja od toho, že rodičia majú nevystatú teenegerku, ktorá sa nevie vpratať do kože a samozrejme nevie čo vlastne chce. Kvôli nej zabijú jej rodičov a vyvraždia pol mesta, aby sa nakoniec zistilo že nie sú len sami a za hradbami ich čaká niečo úžasné. Lenže, keď prejdú za hradby, tak tomu vôbec tak nebude a budú musieť spojiť všetci svoje sily aby si zachránili holé životy. Tento fantastický scenár ma napadol keď som si narýchlo odskočil na WC, a dovolím si povedať že aj ten pôvodný vznikol rovnako rýchlo a na podobnom mieste. ()

Minoka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem být hodná a dát dvě hvězdy za to, že tohle je poslední díl téhle série....a on není!!! Whaat?!? Tohle bylo snad ještě horší než jednička a já vím, že dvojky jsou většinou jen přestupní stanice, ale vážně? Bylo to tak zmatené a slátané a ufňukané a uhýkané. Prostě mimo. Nečetla jsem knižní předlohu, chyba, bez vůně papíru si tuhle sérii asi neoblíbím. Nicméně, je třeba se zamyslet nad tím, proč poslední dobou každé teen-sci-fi se podobá jiným jako vejce vejci...Škoda. ()

EagleSK 

všechny recenze uživatele

Film zdaleka nedosahuje kvalitu Divergencie, kde sa stale nieco deje a dej sa posuva sviznym tempom vpred. V Rezistencii su nezmyselne, ba az hlupe dialogy, ktore nenechaju v klude ani otrleho divaka. Nestacim sa cudovat, aky priepastny rozdiel moze byt medzi jednotkou a dvojkou. ()

martinius27 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič prevratné ale musím uznať, že je to príjemné pokračovanie prvej časti. Ak niekto podobné žánre rád nemá nech si to nepúšťa, komu sa však páčila jednotka tak dvojkou nič nepokazí. Ja osobne sa teším aj na dalšie pokračovanie. ()

Cornello 

všechny recenze uživatele

Jedna část filmu byla za "odpad" další pokračování děje s překvapením za 5 * takže průměr 3. Nejvíc mě celou dobu ale štvalo, že jsem nevěděl jestli to je realita a nebo zas simulace..jsem rád, že to mám za sebou ()

MIKETUK 

všechny recenze uživatele

Trapná polopatická slátanina, prý pro teenagery-tak to je hodně uráží. Ono také navazovat na už dost slabý první film a snažit se udržet tu trochu koukatelnosti je asi práce pro vraha. Přitom z námětu (i když ne zcela originálního) by se dalo určitě něco vytěžit. Ztracený čas.10% ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Pokračování Divergence ,ničím nevybočuje od jedničky teenager romantický scény jsou na obtíž,průměrný akční scény ,trochu zajímavější vizuálně. ()

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Ale nakonec proč ne, taky tyhle teenage filmy nemusím, tato série mě však oslovila. Dobrý nápad, sympatičtí herci, skvělá hudba, pěkné efekty, napětí, akce i romantika. Přesně tohle všechno film obsahuje a bavil mě stejně jako první díl. Konec překvapil a na pokračování se těším už teď. Je to rozhodně lepší než vyvražďovačka s podobným nádechem Hunger games,... ()

Ondrejekj 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem od tvůrce filmu fakt nečekal že z toho udělá takovou pecku! To bylo ještě lepší než Divergence. ULTRA MEGA LUXUSNÍ FILM! První si říkáte: To nejde přece, a za chvíli vás to strašně překvapí a smějete se. Já jsem typ člověka kterého žádný film nerozhodí, ale teď jsem se přesvědčil že ne, ke konci filmu jsem radostí skoro brečel :D :') Jsem fakt zvědavý co bude ve filmu Aliance.. :D Celý film jsem byl v napětí, bylo to akčnější než Divergence a vice napětí. DOPORUČUJI SE VŠEM PODÍVAT!!! Jestli budete žít bez toho aniž by jste se podívali na tento film tak vám bude chybět kus života.. ()

Ryorka 

všechny recenze uživatele

no když vidím tady tu hromadu hvězdiček, skoro mám strach napsat, že to byla taká chujovina , co jsem už dlouho neviděla. Jedna hvězda za pěkný kukuč Čtyřky. I když lepší hereckej výkon má snad i v reklamě na BOSS. ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Idě o aliancu, něbo o pomstu. Mirumilovni, odpadlici, něohroženi, same zbořenišťa. Tris němože ochraniť fšeckich. Musi oprostiť sama sebe. Dal su tu jacysi něohroženi a odevzdani a sečtěli a upřimni, keři pry dokažu zaistiť spravedlnosť, bo maju serum pravdy. Ziščuju, že Tris je divergentni. Fšeci tu maju pistolki, ani něvim, gdo střila proti komu. Kajsi v pulce filma mje to přestavalo baviť. ()

sml41 odpad!

všechny recenze uživatele

tak "jednotka" bola zlá ale "dvojku" dodrbali na celej čiare... úplne oničom - 2 hod strateného času S.Woodley ostrihana v štýle - Hvězdy nám nepřály - neveril som jej ani ten samopal s ktorým strieľala ako najlepsi sniper (kam sa hrabe B.Cooper) Ani špecial.efekty tento zmagorenodemagogicky film nezachranili... ()

BR23 

všechny recenze uživatele

To je tak blbé až to bolí. Doslova. Keby som si teraz zadieral bambusové tyčky pod nechty bolelo by to menej. Hviezdičku však tomu dávam za niečo čo ani film pôvodne nezamýšľal. Za humor... teda ja som sa smial opčas a to tuze neveriaco (horko-kyslo) ale predsa. Ono to malo byť mega vážne a kúúl atd... nepochybujem že slabomyseľní tí ne Jerry (ha ha vymyslel som slovnú prešmyčku) to hltali rad za radom, ale ja som sa na tých kvázi vážnych scénach (a že ich tam malo byť akože požehnane) celkom zabával. Heh, taká kravina :D Bože... Už ani tá čajka nebola tak pekná ked sa ostrihala na chlapca. :( Fňuk. ()

FocusForcePi 

všechny recenze uživatele

Tržby celosvetovo: $295,238,201, Tržby USA: $130,179,072, Rozpočet: $110,000,000. Kamery: Arri Alexa XT, Phantom Flex4K, Red Scarlet (Aerialky.), Objektívy: Hawk V-Lite, V-Plus, V-Séria, Leica Summilux-C, Zeiss Master Anamorphic, Ultra Prime a Angenieux Optimo, Zeiss ZE (Aerialky.), Pomer strán: 2,35 : 1 Rozlíšenie mastra: 2K, D-Cinema 3D ()

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama