Reklama

Reklama

VOD (1)

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (290)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V roce 2011 vzniknul film Mechanik zabiják. tento film byl temný, pochmurný a vůbec to nemělo nic společného s tímhle- Mechanik Zabiják: Vzkříšení je totiž jedno klasické béčko. Mechanik Zabiják: Vzkříšení opravdu připomíná staré filmy s Van Dammem nebo Seagelem ale je to tak béčko až je to zábavné. Zábavné jsou sekvence když se Bishop připravuje na vraždění svých cílů. Akce je svižná a zábavná ale z našeho hrdiny se časem stává nesmrtelný člověk který je vždy ve správné situaci vybaven. Ale to je u béček už klišé takže nic nového pod sluncem. A když jsme u toho. Tommy Lee Jones je herec který toho hodně ve svém životě dokázal. Zasloužil by si tedy už jenom důstojné role. Ale tady dostal roli ve které vypadá jako starší hipster. Jo už ani ti starší herci nemají dost důstojnosti. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V současném Hollywoodu je Jason Statham patrně poslední, kdo může podobnou akční roli přesvědčivě zahrát. Stathamovi vrstevníci jako Vin Diesel nebo Vinnie Jones stárnou a tloustnou, mladá generace svalovců tolik testosteronu prostě nemá, a když se o nějaký akční výplach pokusí a tváří se u toho vážně, dopadá to špatně (třeba Channing Tatum je v Útoku na Bílý dům spíš komický než drsný a totéž platí o celé jeho generaci). Naštěstí Stathamovo mlčenlivé charisma spojené s kamennou tváří dokáže ledacos zachránit, přestože v jeho případě je to spíš z nouze ctnost: jeho stále neměnný výraz není důsledné herectví, on prostě jiný nemá a je to naprosté dřevo. Ovšem skvěle fyzicky vybavené. Zástupci špatného herectví je pak Mechanik zabiják vysloveně protknutý. Vedle Stathama je řeč především o Jessice Albě, která nedostatek talentu dohání svým půvabem, nebo Michelle Yeoh - ani ona věk už nezastaví, i její výraz se redukoval na jediný - ustaraný. Na film se krásně dívá, to jo. Nejatraktivnější lokace - Cukrová homole v Riu de Janeiru, ostrovech Phuketu nebo v Sydney - plus hezcí herci (Statham ukazuje muskulaturu bez trička v každém druhé záběru, Jessica Alba se v plavkách také představí a podle klouzání kamery po jejím těle si to režisér dostatečně užíval). Jenže jinak je to naprostý průser. Nepravděpodobný příběh, zápletka vycucaná z palce, každý dialog bolí, každý logický přemet vyvolává smích a dějový zvrat snad ještě víc. A to i v rámci fikčního světa akčních filmů, který má podstatně jiná pravidla. A já už jsem asi moc starej, než aby mi stačilo předem jasně dané zjištění, že Statham každýmu dokáže nakopat prdel. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ja tomu jednoducho nerozumiem. Natočiť slušný akčný film, pokiaľ je k dispozícii obstojný rozpočet a samozrejme aj akčný hrdina, ktorý ovplýva charizmou a schopnosťami nie je predsa také ťažké, veď v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch také filmy vznikali ako na bežiacom páse, ale Jason Statham musí mať mimoriadnu smolu. Na jeho filmy sa stále celkom teším, poriadnych akčných filmov a hrdinov je už veľmi málo, pričom Statham ako jeden z minima na to stále má, ale túto dekádu som s ním nevidel ani jedinú akčnú sólovku, ktorá by ma výraznejšie bavila a nanešťastie na tom nič nemení ani pokračovanie Mechanika. A môže za to hlavne scenár, síce hlavná zápletka na prvý pohľad pôsobí viac, než dobre, nájomný zabijak, ktorý pre záchranu svojej milovanej musí zlikvidovať niekoľkých vplyvných ľudí, pričom popritom sa ju ešte snaží oslobodiť aj osobne, ale dejovo je to celú prvú polovicu jednoducho hrôza. Nejde o to, že by to bolo jednoduché, neoriginálne a priamočiare, to boli aj béčka osemdesiatych rokov a napriek tomu boli skvelé, ale toto nefunguje ani v tých najzákladnejších motiváciách, jednoducho jeden veľký nezmysel. A navyše kvôli tomu sa potom nedá fandiť ani postavám. Síce sa tu stretlo celkom známe obsadenie, ale aj tak ma vlastne ako tak bavil len ten Statham, Jessica Alba je tu len kvôli vzhľadu, inak ma vôbec nebavila, Michelle Yeoh a Tommy Lee Jones majú pre dej relatívne zbytočné postavy a aj tak v ničom nezaujmú a výraznejší záporaci nestoja za nič. A tak to musí celé zachraňovať akcia. Určite sa dala zvládnuť aj lepšie, hlavne po vizuálnej stránke, keďže ten strih zase tak dobrý nie je, ale nie je to nič, čo by výraznejšie rušilo a akcia sa dá celkom užiť aj tak. Hlavné atentáty ma vôbec nezaujali, ale v ostatných akčných scénach, ktorých je hlavne v druhej polovici pomerne dosť je to približne to, čo som aj chcel. Súboje sú surové a dynamické, prestrelky ovplývajú slušným počtom zabitých, pričom mám slabosť pre tiché likvidovanie tlmičom, čoho je tu celkom dosť a nájde sa tu dostatok zaujímavých momentov, napríklad vhodenie protivníka do vody, do ktorej už bol chvíľu predtým hodený aj odistený granát. A tak hlavne obe akcie na lodi, ale aj pri ponorkách ma dosť bavili. A celkovo je film vizuálne dobre zvládnutý, pričom poteší aj výber atraktívnych lokácií. Takže celkovo som určite sklamaný, znovu si to už nepozriem, ale predsa len pre Stathama mám stále celkom slabosť a dynamická druhá polovica s dostatkom slušnej akcie ten priemer zachránila. Po prvej by som to najradšej vypol. 53% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte celou řadu (béčkových) akčních filmů, v nichž drsní akční týpci chtějí pověsit své "řemeslo" na akcí ohnutý falus, ale zrovna když už chtějí odkráčet pryč, náhle se musí konfrontovat se svojí minulostí, kterou musí v přítomnosti složit na lopatky, aby si v budoucnu mohli užívat felačních rtíků svých přítelkyň. A to je i případ Arthura Bishopa (Jason Statham), který za zadek Jessicy Alba, kterou poznal teprve nedávno, udělá v podstatě cokoliv. Dostal za úkol zlikvidovat tři nepohodlné a extrémně nebezpečné cíle v podobě obchodníků, kteří představují nevítanou konkurenci. Aby to neměl tak jednoduché, jejich vraždy musí vypadat jako tragické nehody. Úkol mu zadal zloduch Craine, který si vzal sličnou sexici Albu jako rukojmí. Pokud se na jedničku neupomínáte, nic strašného se neděje. V podstatě tohle pokračování, až na několik styčných bodů, se svým předchůdcem nijak zásadně nesouvisí. Vše spolehlivě jistí drsný Jason Statham, který sice podlehne vagině, jinak se ale se svými protivníky nijak nemazlí. Zde se ovšem vyskytuje první problém. Bishop je úplně nepřemožitelný, za všech okolností, prostě v bitkách a přestřelkách nemá konkurenci. Nejinak je to v jeho plánech, jak se k cílům dostat. Jejich provedení je poměrně neotřelé, i když v celém filmu bychom hledali originalitu jen stěží. Statham je ovšem na své akční misi fyzicky dobře vybavený, takže jeho skoky z lanovky na letící rogalo a z vysokého útesu, nebo lezení po mrakodrapu jsou fajn, i když mu s tím pomáhali trikoví specialisté. V zásadě se vyskytl ještě jeden problémeček - film je předvídatelný až hanba. Absolutně neomylně, a to i méně zkušeným divákem, se dá predikovat, jak se celá mise bude ubírat a jak se skončí. Až na pár drobností, se vše ve filmu vyřídí předvídatelně, Bishop ušetří život až třetího cíle, tím je Tommy Lee Jones, jinak žádný jiný úkrok nebyl k mání. Dvojky se ujal německý režisér Dennis Gansel, který z rutinního scénáře spravil hotový zázrak. I když to není úplný technický mág, akci hoví dobře, na zadní projekci sice nešetřil, ovšem nepolevující příval akce je příznivý. Pokud máte v oblasti akčních béčkových opusů zdatně nakoukáno, tenhle film vám akční orgasmus nezpůsobí. Není to ale ani žádné malátné pokračování, svého předchůdce hravě strčí do akčních trenek. 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to ve filmu možná víc vykecává než by bylo zdrávo, ale zase nám tam běhaj hodně hezký baby a vyslíknou do půle Jasona, takže jak kluci tak holky akorát sklapnout a čumej. V případě kluků není o čem, Jess by chtěl mít v posteli asi každej chlap a Jason před natáčením pobyl nějakou tu dobu v posilce. Ovšem lepší část je ta, kde Jason začne mít uřední hodiny a ve filmu najednou všechno lítá co peří má i nemá. Pokud jde o zdejší hodnocení, uvědom si, že to nízký dávaj hlavně zdejší socky ještě před kinopremiérou, protože jejich finační situace jim umožní akorát tak na profil napsat "miluju film" a pak se koukaj na film klidně na krabičce od zápalek stažnej bůh ví odkud. Na rozdíl od těchto uživatelů budget filmu rozhodoně nestrádal a tak si užijeme docela sexy destinace, ale hlavní je ta akce a ta je vymazlená. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Skladba, ktorú si prehráva Arthur Bishop (Jason Statham) na LP platni, je "Suffocation Blues" od skupiny Black Pistol Fire. (Laslo)
  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)

Reklama

Reklama