Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och bože, Sacha Baron Cohen je naprostý génius. Málem jsem v kině umřel smíchy - jako už tolikrát u jeho předchozích filmů. Scéna se slony je něco neuvěřitelného. Na tom filmu mě strašně baví nejenom jeho skvělé filmové narážky, nepolevující tempo, překvapivá promyšlenost a odzbrojující nálož nechuťáren a velkolepých fórů, ale i to, jak vlastně jen tak mimochodem ukazuje, jak jsou všechny špiónské filmy strašný shity. Grimsby není pro každého, ale za mě naprosté nadšení a megazážítek z kina. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V žánru nechutná ujetá komedie už se považuji pomalu za starýho kozáka a asi už mě nemůže nic překvapit. Cohen už má svůj vrchol (Diktátor) za sebou a jenom recykluje a zkouší vymejšlet nový odpornosti. Teda na druhou stranu když si člověk odmyslí ty tradiční anální a vaginální fóry bez kterých by to prostě nešlo, tak to je docela bžunda ne, že ne. Některý hlášky a situace jsou super a díky vražednýmu tempu to skončí dřív než to začne bejt trapný. Já určitě tímhle humorem neopovrhuju jenom se to začíná trochu opakovat a těžko přijít s něčím novým. Jinak kromě humoru má film i dost akčních scén, ale ty snad stříhal Megaton či co. Třeba ta úvodní z pohledu první osoby je fajn nápad, ale není v ní lautr nic vidět. No vzhledem k režisérovi nic divnýho pořád mám v paměti tu hroznou prasárnu Kurvýr 2 Humoru pevně vládne Cohen, ale překvapivě zdatně mu sekunduje i Strong a nechá se zatahovat do všech nechutností. To jsem docela čuměl, měl jsem ho dosud za relativně seriózního herce, ale tady na všechny ty prasárny přistoupil a netvářil se, že by ho nějak pohoršovali. Jedinej kdo se v tomhle filmu bere smrtelně vážně je Adkins alias Ukrajinskej Ben Afleck. No má všeho všudy asi 5 minut, řekne asi 20 slov a hodí si bitku z Cohenem (to mě taky docela dostalo) pak zdechne, ale svoje si odehraje mě se líbil štěknul si na plátně a navíc si nemyslím, že budeme mít někdy ještě možnost v nějakým filmu vidět jak se Boyka řeže s Boratem. Takže dojmy vesměs pozitivní. Uvažoval jsem o 4*, ale 3* budou lepší. Je to celkem solidní recyklace, ale nesednu si z toho na prdel. Byli tu v tomhle směru už lepší kousky.65% ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Sasha je prostě Sasha, pokud máte rádi jeho humor, jste na správným místě. Sasha jde ještě dál než posledně a je to fakt mazec. Největší obdiv má u mě Mark Strong, protože takový kalibr jako on a hrát v tomhle a předvést tam to všechno, to chce prostě pořádný KOULE :-) pokud si v kině málem smíchy roztrhnu držku, nemůžu jinak než pět hvězd ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu absurdní píčovina:( a na druhou absudrní píčovina:), takže za tu originalitu takové hodnocení... za to, že se tvůrci nebáli vykročit z nějakých hollywoodem stanovených hranic, zatáhlii do toho fotbalový fandy, donalda trumpa, radcliffa, rychle a zbesile a mnoho dalsiho... někdy jsem jen kroutil hlavou, kam až může nechutnost zajít a někdy se smál jak dlouho u filmu ne ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám film, který by pro rozvoj turistického ruchu v Grimsby udělal míň.. Sacha se nám zase jednou utrhl ze řetězu a ve scénách odsávání toxinu z varlete britského charakterního herce či pobytu ve svatyni prostopášné slonice zaplňuje bílá místa na mapách filmového nevkusu, nicméně musí se mu nechat, že na rozdíl od klasických amerických buranských komedií můžeme opět vidět něco jako sociální či geopolitický podtext a navíc, místy je ta karikatura spy-action movies opravdu vtipná (ukrajinský Ben Affleck mě rozsekal, stejně jako žaloba na frontmana Oasis za sexuální obtěžování).. Nutno vytknout dvě věci. Dost samoúčelné POV scény s Green Earth čočkou ala Hardcore Henry a nakažení amerického prezidentského kandidáta virem HIV. Co si asi tak jeho republikánští voliči pomyslí, když se řekne, že se nakazil od Daniela Radcliffea..? Důležité upozornění: kvůli intonaci i kouzelnému akcentu je nezbytně nutné sledovat tuto nepřiznanou bondovku („One rocket in ass is not enough“) v původním znění.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Okrem Veľkej Británie sa filmovalo aj v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. Na tomto mieste sa filmovali aj scény, ktoré sa odohrávali na fiktívnych MS vo futbale v juhoamerickom Chile. (MikaelSVK)
  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama