Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (15)

numan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale z Intruders je přímo cítit, že jejich spolupachatelem je někdo, kdo se živí žánrem "found footage" - je v nich jistá naivní nedovařenost, typická pro tenhle "styl". Ovšem panu kameramanovi se naštěstí tentokrát pracky netřesou, takže hurá! Člověk dneska musí mít radost i z maličkostí. Ačkoliv tenhle seriál není žádný zázrak, pořád je mnohem stravitelnější a zábavnější, než stylově příbuzní Leftovers, i když ve vypatlanosti jednání hlavních postav si obě díla místy opravdu nemají co vyčítat. Absence typického klaďase je v tomhle případě spíš plus (krysí xichty John Simm a James Frain mají do ideálního hrdiny asi tak daleko jako hobit Watson z Farga), ale charaktery jsou většinou příliš křečovitě nečernobílé, takže působí dost nepravděpodobně. Totéž se týká vykonstruované zápletky, tvářící se skoro jako Da Vinciho ko-kód. Ale pořád je to suma sumárum mírný nadprůměr. A moje velké díky tvůrcům seriálu za připomenutí Mozartovy nádherné sladby Ave Verum, při které se prý mj. moc hezky vraždí. B-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začíná to zaběhnutím se manželky, které se muž nemůže dovolat. Jako bývalý policista se vydá po jejích stopách a skutečně ji po pár dnech najde. Ale už při hledání naráží na znepokojivé náznaky a jeho původní podezření, že je mu manželka nevěrná, nahradí mnohem fantastičtější skutečnost. ___ Mysteriózní seriál je kultivovaný a zručně nasnímaný, děj není pitomý, ale že by se nějak vymykal a měl něco, co by ho odlišilo od dalších dobře natočených seriálů, to zase ne. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

V poslední době je v kurzu brát do hlavních rolí amerických seriálů Brity a donutit je používat americký přízvuk – až mě z toho trhají uši. No a Jon Simm zatím odvádí dosti otřesnou práci s imitováním amíků:-D Naštěstí to je jeho jediný zápor, protože herecky to vyvažuje více než slušně. Intruders pocházejí od tvůrců Akta X, takže je jasné, že nepůjde jen tak o obyčejný příběh – sice chvíli trvá (tak dva tři díly), než se divák plně zorientuje a pochopí, oč kráčí, ale jakmile se věci dají do pohybu, začne to být velmi dobré. Zvláště ta cca desítiletá holčička odvádí věru znepokojující herecký výkon – zapomeňte na gore scény, opravdu „děsivé“ je to, když tak roztomilé dítě vidíte říkat fakt ošklivé věci... Každopádně jde o velmi zajímavý počin, kterému určitě napomáhá menší počet dílů a jsem zvědavá na druhou sérii – do té doby si třeba Simm vezme soukromé hodiny americké výslovnosti od Jamese Fraina. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

"Protože na počátku tu byla smrt." Naprosto skvělý a originální námět, ale zpracování je z mého pohledu už o dost horší. V první řadě by to chtělo trochu sympatičtější obsazení. Poté, co nedokážu mysterióznímu seriálu prominout, je absence alespoň malé dávky napětí. No a s atmosférou je to hodně rozmanité. V některých dílech dostačující, jinde, aby ji člověk pohledal. A když už, tak alespoň hudba by to mohla zachraňovat, ale ani ta zde nějak nefunguje. První díl mě velmi nadchnul a už jsem se těšil na další díly a vývoj děje, ale od 2. části to bylo horší a horší. Potom bych vyzdvihnul 5. díl, no a nezachránil to ani závěr, který mě nechal naprosto chladným... Přemýšlel jsem i o 2 hvězdách, ale za ten námět pod 3 jít nemůžu. :-) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Dle mého lehce podhodnocený seriál, kterému ublížil hlavně pomalý start. Ale jakmile jsem se do těch záhad s postupem epizod ponořil, vylezla z toho příjemná mysteriozní osmi-hubka se sympatickým "Vládcem" (Whoviani zpozorní) v hlavní roli. Snad natočí další řadu - i když vyloženě neuzavřeně to neskončilo. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno