Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (599)

pepo 

všechny recenze uživatele

Monstrozna velkochujovina za obrovske prachy. A tie ja mam rad. "Experimentalnost" jednotky je fuc a tvorcovia nam naservirovali tradicny blockbuster s mnoztvom uzasnych vyjavov, dier v logike a premrstenou stopazou (moj jediny velky problem). Postavy ma na rozdiel od svojho predchodcu bavili (akurat namiesto Chandlera by som si vedel predstavit niekoho charizmatickejsieho), trikovo je to super, zvuk aj hudba su vynikajuce a design monstier paradny. Uzil som si to, ale mam pocit, ze budem vo velmi velkej mensine. 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako jednička. Veškeré počínání lidí je zde uplně k ničemu a nemá takřka žádný vliv. Všechna akce se odehrává ve tmě a souboje monster rozhodně nejsou tak zajímavé jak by se mohlo zdát (možná kdyby monstra byla o trochu slabší a lidé silnější, tak by to mohlo být zajímavější) Hodnotím okolo 50% ale slabších ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Viděno v kině. Na pokračování této Godzilly z r.2014 jsem se docela těšil, i když trailery mě zrovna moc nenadchly. Obával jsem se slabého příběhu, což se bohužel stalo, ale naštěstí mě tento aspekt ve finále až tolik netrápil. Celkový vizuál byl docela vydařený. Bylo tu několik druhů monster – krásně byly vytvořeny a to i po zvukových efektech. Oceňuji i skutečnost, že to nebylo až tolik preakčnělé – a tím mám rozhodně na mysli to, že tu nebyla nonstop akce. Protože když už, tak byla teda pořádná a až trochu moc prehlučněná, ale to mi nevadilo. Místy bych ale vytknul trochu nepřehlednou kameru. Jinak si celkově nemůžu moc stěžovat. Až na ten nevýrazný děj to bylo fajn. Herecké obsazení je na tom tak akorát, stejně jako soundtrack. Určitě by se z toho dalo vytlouct ještě víc, ale já nakonec ty slabší a zasloužené 4 hvězdičky uděluji. Godzilla z r.2014 mi přišla o chlup lepší a Kong: Ostrov lebek byl úplně super. No, jsem zvědav na následující snímek této monster série nesoucí název Godzilla vs Kong. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě dvojky "Pacific Rim" je i dvojka této verze Godzilly prakticky ne(do)koukatelná. Dojímá mě, jak monstra o výšce mrakodrapu vždycky dramaticky jdou po jedné specifické osobě, kterou chtějí sejmout. Vždyť by ji na té zemi ani neviděla, proboha!!! Zbytečné blokování plátna v kině. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Čekání se vyplatilo. I přes velké negativní ohlasy jsem spokojený. Možná, že stačí jen u filmu vypnout a moc nepřemýšlet. Líbilo se mi celé prohloubení mytologie kolem Godzilly. Akorát může člověka trochu otrávit ekologická agitka celého filmu. Bitky mezi jednotlivými monstry jsou vážně famózní. Na lidech už tolik nezáleží. Vymírají po milionech. I když se tu občas snaží hrát na nějaké to hrdinství. Po pár nešťastných pokusech nastolit jakýsi řád lidem stejně nezbývá nic jiného, než se spojit a čelit těmto monstrům. Moc mi třeba nedávalo smysl, kdo by celé ty roky financoval onu organizaci zvanou Monarcha. Dost se mi líbily závěrečné titulky. Uvidíme, co bude příští rok v souboji s King Kongem. "Sbohem, starý příteli." ()

Galerie (50)

Zajímavosti (36)

  • Natáčelo se od 19. června do 26. září 2017 v Mexiku a v Georgii (USA). (Varan)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Jak good-guys tak i bad-guys létají na stejných konvertoplánech OV-22 Osprey. Kromě toho ve filmu lze vidět stíhačky F-35A, raketové torpédoborce třídy Arleigh Burke a panceřované auto Humvee. Veškerá ostatní technika je vymyšlená. Vojáci používají pušky AR-15 což je civilní modifikace útočné pušky M16A3. (Lord_Denvil)

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama