Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (599)

pepo 

všechny recenze uživatele

Monstrozna velkochujovina za obrovske prachy. A tie ja mam rad. "Experimentalnost" jednotky je fuc a tvorcovia nam naservirovali tradicny blockbuster s mnoztvom uzasnych vyjavov, dier v logike a premrstenou stopazou (moj jediny velky problem). Postavy ma na rozdiel od svojho predchodcu bavili (akurat namiesto Chandlera by som si vedel predstavit niekoho charizmatickejsieho), trikovo je to super, zvuk aj hudba su vynikajuce a design monstier paradny. Uzil som si to, ale mam pocit, ze budem vo velmi velkej mensine. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dougherty musí být jediný člověk na planetě, za kým když přijdou lidé od Warnerů s olbřímím rozpočtem a neodmítnutelnou nabídkou "pohrát si s Godzillákem i všemi jeho kultovními spolumonstry na volném písečku během jejich probuzení a konce světa", tak ho nenapadne "hmm, to by mohlo být z pohledu lidí, jak to zkoušel ale neuspěl Edwards nebo sžírává satira ve stylu (Šin) Godžiry či ultimátní monster katastrofické béčko plné soubojů titánů odkazující se na klasiky". Ne, jeho napadne "bezva, konečně budu moci natočit interiérovou konverzačku z jakože Avengers Helicarrieru a dodat zadostiučení všem těm vědcům, kteří musí pronášet v podobných filmech ty nehorázné kraviny s vážnou tváří a udělám to tak, že je nenechám to pronášet v pár větách, ale desítky minut a i ty kraviny co řeší budou ještě debilnější než normálně a proložím to uspávající CGI akcí, kde se bude neustále utíkat před něčím co se bortí, a bude to plné natolik generických záběrů na padající mrakodrapy, že ani sami animátoři nepoznají, zda tahle scéna bortícího se velkoměsta neměla náhodou být v poslední marvelovce či dísíčku". A jak řekl, tak udělal. Tyhle déčkové kvazi vědecké žblepty a řešení restartu civilizace Matky přírody, rodiny k žánru neodmyslitelně patří. Pokud tvoří kulisu/předehru k bitvám titánů, nikoli když jsou základním stavebním kamenem. Na monstra tu dlouho sere pes. I když pes... Dougherty. A když už se přeci jen nad diváky tu a tam smiluje, a nabídne to, kvůli čemu na to koukají, tak to postrádá jakýkoli nápad, cool moment, dynamiku, měřítko. Výjimku tvoří několik málo momentů během ucházejícího finále, kdy to je několikrát téměř tím, co to chtělo (a mělo) být po celou dobu. Největší devizou je tak McCrearyho hudba vzdávající jeden hold za druhým. A přitom je v každém ohledu svá. Když ne režisér, tak aspoň on pochopil "vo co gou". ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, pri jednotke som si hovoril, že ak sa doladia nejaké tie nedostatky, napríklad tempo a ešte viac sa budú tvorcovia dvojky držať atmosféry pôvodnej japonskej Godzilly a jej podobných monster-filmov, tak to bude konečne to prvavé orechové. Lenže po už čisto hollywoodskej dvojke vo viac menej emmerichovskom štýle mám skôr chuť zdvihnúť hodnotenie práve nevýraznému Nemcovmu filmu z roku 1998. Niektoré scény sú samozrejme super, dizajn monštier skutočne poteší, lenže dialógy sú tentokrát obzvlášť dementne vypečené, že by aj Dean Devlin krútil hlavou a tempo nie príliš vyvážené. Najhoršie však je, že film nemá skutočnú vlastnú tvár. Takže tri hviezdy s odretými ušami, vďaka spomínaným zopár pozitívam. 50% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se debilita scénáře rovná monstrozitě Godzilly a celý to řádění zaobalíte do hudebního paskvilu Beara McCrearyho, mohl by tam naběhnout Kong, Jack Black i dinosauři a pořád by to byla naprostá sračka, která v místech, kde mají téct slzy blaha, vzbuzuje jen nechtěný záchvaty smíchu a nepochopení (předchozí Godzilla měla alespoň parádní atmosféru a budila pocit tajemna). Přitom potenciál je tam i při vší tý debilitě obrovskej a příběhy z toho jenom srší, jenom to prostě dali do rukou tupce, kterej neví jak a s čím pracovat, a tak místo pompézního nářezu natočil dvě hodiny hašteření obřích draků, plazů a můr v domnění, že mu to publikum už dostatečně zdegenerovaný Marvelem spolkne. Pěkný hovno! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nemůžeme filmu vyčítat, že nenabízí postupně budované napětí, protože to už nejde. Ani trikové orgie všemi "giganty" nejsou primárně nic negativního. Jenže snímek není ničím originální, postavy nejsou hloupé, jen nudné a bitev mezi zvěří je zbytečně moc. A ani myšlenka "to, co občas vypadá pro lidstvo zle může být jeho dobro" už také není moc originální. Zpětně děkuju svým kritičtěji naladěným kolegům z práce, mám tu ještěrku prostě rád a kdyby jich nebylo, možná bych se nezamyslel tak, jak je potřeba a nesnížil pár dní po zhlédnutí filmu hodnocení. 50%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (36)

  • Ačkoliv se Rodan a Mothra potkávají na plátnech kin a obrazovkách televizí už od šedesátých let, teprve nyní se poprvé ocitli na opačných stranách barikády a došlo mezi nimi k souboji. Naopak Godzilla s Ghidorahem zde mezi sebou mají už neuvěřitelné deváté měření sil. (Israha)
  • Godzilla v tomto filmu kromě atomového dechu uvolňuje jadernou energii ze svého těla také v podobě takzvaného nukleárního pulzu. Tuto „bojovou techniku“ poprvé použil v roce 1989 ve filmu Godzilla vs. Biollante. Pozorní posluchači také mohli zachytit, že při prvním uvolnění nukleárního pulzu se v pozadí ozvalo charakteristické pískání Mothry (jejíž životní energie umožnila Godzillovi tento druh útoku použít). (Israha)
  • Godzilla je v tomto filme jedinou príšerou, ktorá nedokáže lietať. (krasomama)

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama