Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). (Freeman Ent.)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (767)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Stážista je hrozně příjemný film, je z něj cítit taková pohodová, rodinná atmosféra. Příběh založený na důchodci, který jde pracovat do moderní, úšpěšné firmy, kterou vede mladá žena, je opravdu skvělý. Nevěřil jsem, že mě to takhle zaujme, ale ten vztah mezi Benem a Jules, který sledujeme jak se postupně vyvíjí, je úžasný. Moc hezký film, který vás zahřeje u srdce. A musím vyseknout velkou poklonu Robertu De Nirovi, protože ten byl famózní, takhle brilantní výkon jsem už dlouho neviděl. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Film nemá žádný nápaditý děj, nečekaný zvrat ani vlastně nic moc, co by ho odlišovalo od ostatních. Má ale neskutečné charisma. Je to takové sympatické poklidné vyprávění dvou příběhů, které splývají v jeden, a moc hezky se na to kouká. Jediná akce, kterou třeba vyzdvihnout je pochopitelně loupež mailu, která do kontextu filmu vůbec nezapadá, ale právě proto je možná tak světlým momentem. De Niro na jednu stranu supr, na druhou je možná až moc kladný a vždy se zachová správně, což mě někdy vytáčelo, jak byl předvídatelný. Ani jsem se nemusel bát, že by se s Hathaway vyspal, když si ho pozvala do postele. Za mě film na jedničku, na který se rád podívám znovu a znovu a dám si ho o každých Vanocích, i když s nima nemá nic společného, působí na mě trochu jako Vánoční romantické komedie ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekávaná nuda se nenaplnila, tohle je nejmilejší komediální překvapení roku 2015. Vdovec a zkušený pracant De Niro nastoupí jako internista do rostoucího startupu, kterému šéfuje na svém kole a stále nestíhající Anne Hathaway. Setkání naprosto rozdílných generačních pohledů (dnešní moderní IT svět proti "staré škole") mírně kritizuje současný směr pracovního vytížení a hlavně jde komedie až k jednotlivým charakterům a dokáže na necelých dvou hodinách nejen vtipně pobavit, ale také donutit k zamyšlení za honbou za růstem (často na úkor rodiny/přátel/kvality...). Tenhle pohled na moderní životní styl má hodně do sebe... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezký a lidský film, který splňuje všechno, co si pod tím člověk dokáže představit a zároveň nejlepší film od Nancy Meyers. Zápletka s důchodcem na stáži, který přezaměstnané šéfové pomáhá nahodit život do správných kolejí je sice triviální, ale je zrežírovaná s lehkostí a nenuceným humorem, že nad tím člověk nijak zvlášť nepřemýšlí. Navíc když Anne Hathaway a Robert De Niro hrají tak, jak hrají. Snad jedinou výtku bych měl k prvoplánovému dojáku v závěru. ale ten mi celkový dojem nezkazil. 95% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Po Alu Pacinovi nalezl svou Druhou mízu i Robert De Niro. A já jsem z toho naměkko. Čistý a upřímný příběh, kterému nemám co vytknout, protože film tu hraje až druhé housle, a to kdo ví jestli. Ben je dědek, jakým bych jednou chtěl být a Jules holka, jakou chci mít. Na mistrovství světa ve hře očí by tihle dva rozsápali i sedmihlavou saň, dvě hodiny s nimi byl ten nejkrásnější čas strávený letos v kině, a to mi věřte, že tam jsem často. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Scéná, v níž Ben (Robert De Niro) vede před zrcadlem konverzaci s imaginárním člověkem, odkazuje na snímek Taxikář (1976), ve kterém má postava Roberta De Nira, Travis Bickle, podobnou scénu. Navíc i zde jeho postava pracuje jako řidič. (hansel97)

Reklama

Reklama