Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (333)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V ďalšom pokračovaní hororovej série Underworld bojuje Selene stále proti Mariusovi a jeho bande lykantropov, ktorí sú stále silnejší. Tento boj však nie je jediný, keďže musí bojovať aj o dôveru svojho vlastného rodu upírov. - Táto hororová séria ide už od začiatku mimo mňa a vývoj príbehu mi je úplne neznámy, takže to môžem posúdiť len z hladiska Blood Wars, keďže od môjho prvého stretnutia s Underworld už ubehlo pekných desať rokov a nič si z toho nepamätám. V Blood Wars je dosť akcie, Kate Beckinsale je v hlavnej úlohe sympatická, boje majú zaujímavú štylizáciu a zaujali ma hlavne nádherné exteriéry, ktorých tu je neúrekom. Vadili mi však digitálne transformácie vlkodlakov a slabé masky. Vďaka ideálnej stopáži to pôsobí celkom pútavo a kvôli neustálym bojom ma to bavilo, takže moje hodnotenie zostáva na slušných troch. + herečka z The Disappointments Room + herec z Victor Frankenstein a Pride and Prejudice and Zombies + herec z iZombie a Damien + herečka z Hostel: Part III, The Purge a Lights Out + herec z The Vatican Tapes ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Podle množství českých jmen titulcích, které čítaly stovky profesí a pozic, to skoro vypadalo, že jsem viděl český film. Navíc se odehrával na Hluboké a v Praze. Podle toho to ale také bohužel dopadlo. Série Underworld měla skončit už dávno, ani sexy Kate Beckinsalová to prostě nevytrhne. Navíc zdejší fikční svět funguje velmi svébytně - každý je tu schopen zradit každého, kdekdo sleduje jen vlastní zájem a vztahové propletence jsou komplikovanější než v jihoamerických telenovelách. Navíc se vyplatí znát předchozí díly série. Sice tvůrci divákům na začátku poskytnou několikaminutový přehled předchozích filmů, postupně se také dostanou k tomu, co které postavy k sobě poutá, ale proč něco ublíží vlkodlakům a něco upírům, zatímco něco jiného ne, a proč některým vybraným upírům nebo vlkodlakům to naopak ublížit nemůže a zabít se dají jinak, to se už divák nedozví. Vzniká tak solidní mišmaš, který ani při sebelepší pozornosti bez orientace v mytologii Underwolrdu nelze rozklíčovat. Že dostanu primitivní zápletku, prostoduchý scénář a velice špatné dialogy, to jsem čekal, kvůli filozofické propracovanosti se na tento typ filmů nikdo nedívá. Mělo by to ale na oplátku být prošpikováno špičkovou akcí, cool záběry a ohromujícími souboji. A největší průšvih Krvavých válek spočívá v tom, že selhávají právě v těchto atributech. Celý snímek se nepříjemně vleče a zcela postrádá energii, včetně herců, kterým se ani tak moc nechce hrát, jen postávají a odříkávají hloupé repliky. Takže to jediné, co si divák z filmu odnese, je zjištění, že na Hluboké bydlí upíři. Ale bez tohoto zjištění se dá spát taky docela klidně. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,353,973Tržby Celosvetovo $81,093,313Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,394,232Tržby za predaj DVD v USA $7,323,006║ Strašne suchý mišung a hlavne zbytočný. Aj keď Kate Beckinsale stále vypadá dobre ale latexová efektnosť je už v pase. /20%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Underworld: Krvavé války“ se snaží nadchnout akcí, ale ta už je prostě nudná. Je to příliš trikové, příliš zpomalované a není zde vlastně jediná scéna, která by vám skutečně uvízla v paměti. Ano, je to místy hodně krvavé, ale to vás má jen vytrhnout z té příšerné nudy. U mě se to moc nepovedlo. „Underworld: Krvavé války“ je pro mě velké zklamání a já doufám, že ty náznaky šestého dílu, které byly v závěru, se nepotvrdí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tahle série je fakt marná. Po obstojném Awakening je tu zase masivní sešup dolů do připitoměle překombinovaného scénáře a za uši tahajících dialogů. Kate Back-In-Sale v latexovém oblečku potěší - ostatně jako vždy, stejně tak pražské exteriéry a viditelně docela drahé, i když ne vždy podařené, efekty, ale jako film to moc nefunguje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama