Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kultovní film pro generaci mých rodičů, ovšem já jsem ho shlédla až jako dospělá, navíc jsem předtím v dobách dospívání viděla verzi z roku 1994, která je mi tím pádem přece jen bližší. ČB snímek a jeho pojetí mi zavánělo jakousi naivitou, přehráváním, prostě mě neoslovil tolik, jak jsem čekala po nadšených ódách svojí mamky (která samozřejmě kritizovala remake: "Takhle to přece vůbec nebylo!":-)). 65% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

v dětství jsem na tento film nenarazil a dnes jsem na něj asi už starý. Přesto se mi líbil a klukovské potyčky a nevraživost, kter8 měla hluboký základ v nenávisti sousedních vesnic, už minimálně od dob jejich otců, byly zpracovány důkladně, stejně jako dobře vybudované charaktery dětských postav. Zaujal mě i jejich pohled na politiku nezkaženou všemocnými intrikami. Zaslouží si to i 4 hvězdičky a nebál bych se to pustit klukovi v předpubertálním věku, i když v dnešní době? .... zkusit to však můžete ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásná záležitost, taková kouzelná rodinná komedie o klučičích rošťárnách, bitkách a odstřižených knoflících.. Vrátila jsem se k tomuto snímku po spoustě let a rozhodně nelituji, bylo to velice příjemné filmové zpestření.. Všichni kluci jsou sympaťáci, od nejmenšího po největšího, báječné hlášky, které už během času zlidověly, no a písnička „Mám v kalhotách díru jak trám“ v provedení synů i otců úžasná.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělá kniha - skvělý film. Pravda, mluva knižních Lovreňáků a Velraňáků je natolik šťavnatá, že do filmu se jaksi zcela nešikne, ovšem nahého boje se filmaři nevzdali. Jak se říká, papír snese více, než mluvené slovo, i když mám obavy, že v naší vulgární době by klidně někdo ty sprosťárny natočil ( a tím film pěkně pohřbil). Zbytečné zde opakovat nejznámější hlášky, ale: Mám v kalhotách, díru jak trám - taky není špatná. A scéna s granátem? Kde se tam vzal ostrý? V příběhu zkrátka řádí nejen kluci, ale i jejich tatínci. Maminky ne, ty pak přihlížejí, jak rozzuření tatínci mydlí jejich kluky. Jo, to bývaly časy. Dnes už se nejspíš děti perou jen přes počítače...ale tenhle film baví pořád. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval věděl, jaká sračka to je, tak bych na to nekoukal. A to myslím zcela vážně. Koukali jsme na to ve škole. Naše drahá profesorka z toho byla celá unešená, a já jen tiše trpěl a doufal, že už bude konec. Bylo mi na tom protivný úplně všecko, od toho že je to černobílý po trapný příběh. Vůbec mě to neoslovilo, a po shlédnutí tohohle paskvilu jsem rád, že jsem v dětství mohl koukat na Pokémony a né na podobný slaboduchý sračky. Jedna hvězdička za pěkný konec, bylo to moc pěkné zadostiučinění. I když předcházejících 90 minut hnoje to nahradit nedokázalo. /viděno na DVD: 15% a 1*/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Postava Petita Gibuse (Martin Lartigue) se tak proslavila v Japonsku, že po něm pojmenovali značku čokolády. (sator)
  • Film měl problém ve Spojených státech kvůli nahým scénám, které šokovaly americkou Ligu ctnosti. (sator)
  • Natáčeno v pískovně Saint-Arnoult-en-Yvelines, v lomech Poyers (Orphin) a na venkově v Bailleau-Armenonville. Scény v Longeverne jsou natočeny v Armenonville-les-Gâtineaux (Eure-et-Loir) a ty ve Velrans v Orphin (Yvelines). Poslední scéna se natáčí na Adolphe-Chérioux na rue Édouard Tremblay ve Vitry-sur-Seine. Rybářská párty se koná u rybníka Guiperreux v Poigny-la-Forêt. Yves Robert také využívá okolí svého pozemku, Moulin de la Gueville v Saint-Hilarion v Buttes Noires. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama