Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

kingik 

všechny recenze uživatele

Falešný hráč Vernon, jeho stará láska Tiffany a Charlie Miller jsou dobře sehraný tým hazardních hráčů a podvodníků, kteří se v ilegálních hernách L.A. snaží dosáhnout především na co nejvyšší výhry. Situace se ale zkomplikuje, když Tiffany přivede nového hráče Larryho Jenningse. S jeho pomocí a Vernonovou zručností mají oškubat dalšího. Jenže Larry udělá největší chybu a nechá se strhnout hrou, a než se naděje, prohraje 85 tisíc dolarů. Netuší, že se stal součástí dobře promyšleného plánu a že peníze si rozdělí Charlie, Vernon a Tiffany. Kumpáni-podvodníci ale netuší, že peníze, o které Larryho obrali patřili mafiánovi Maxi Malinimu, který je bude chtít zpátky. A pak dojde na velký karetní souboj, jehož hostitelem je Max Malini a nenaruší ho ani komplikované vztahy mezi trojicí podvodníků. A do toho přijíždí do města pokerová legenda Dean Stevens a na diváka se valí jeden švindl za druhým a nejde jen o karty, ale hlavně kdo s kým a proti komu hraje. Takže řada zvratů to jistí a hlavně to jistí trojice Sylvester Stallone se svým zteřelým obličejem, celkem přitažlivá Melanie Griffith a Stuart Townsend. Nečekejte víc, než jen zábavnou hru o velký balík peněz, která nenudí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Od začátku bylo jasný, že všechno míří k poslední a závěrečný hře, která měla být vyvrcholením celýho filmu a to se v rámci možností povedlo, ale jinak je to spíš nezajímavý a Stallone je tady bohužel jen jako nějaká hráčská legenda a neni tam z jeho strany ani náznak násilí a to k němu moc nesedí a ještě k tomu se tam objevuje jen sporadicky, dokonce i Gabriel Byrne je velice nevýrazný a do jeho role mohli obsadit kohokoliv jinýho a nic výraznýho by se tim nezměnilo. Na to jaký to má herecký zastoupení to je zklamání, ale naštěstí jsem s tim tak trochu počítal, takže mi to přišlo jako průměr ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Podrazáckej karetní film, ze kterýho vyjde nejvíc podraženej divák, kterej by aspoň vzhledem k hereckýmu obsazení očekával mnohem větší zábavu. Závěr byl docela dobrej, ale byl zároveň jedinym zajímavějšim momentem celýho bijáku, protože přípravy na závěrečnej match byly zdlouhavý a nudný. Druhá silnější hvězda za casting. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film z prostredia hazardných hier. Má dobrý príbeh o skupinke priateľov, schopných podvodníkoch, ktorí sa živia podvádzaním všade, kde sa len dá a tak sa túžia dostať na pokrový turnaj, v ktorom ide o veľké peniaze, aby obrali aj najlepšieho z najlepších, ktorého ešte nikdy nikto neporazil. Spracovanie je bez problémov, síce dej sa drží hlavne zaužívaných schém, takže prakticky všetko ide tak ako má, ale dôležité je, že tie menej dôležité scény sú bez problémov pozerateľné a nenudia a tie dôležitejšie sú dosť zábavné. Scén, ktoré sa venujú hrám nie je až tak moc, ale všetky sú dobre vymyslené, pomerne napínavé a obsahujú aj nejaký slušný záverečný zvrat, obzvlášť finálna hra, ale jej vyústenie je už kvôli predchádzajúcemu dianiu predsa len predvídateľné. Herecké obsadenie je výborné, z hlavného tria zaujme hlavne Gabriel Byrne, poteší Sylvester Stallone v úlohe najlepšieho hráča, Jamie Foxx, ale ten už nemá až tak moc priestoru a zaujímavý záporák Roger Guenveur Smith. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale splnia si potrebný štandard. Očakával som oddychovku bez výraznejšej slabiny a so zaujímavou postavou Sylvestra Stallona a presne to som aj dostal. Znovu si to už nepozriem, ale svoj účel film splnil. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 57%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela slušná karetní jednohubka plná podrazů, u které jsem se celkem slušně odreagoval. Tempo filmu slušné, scénář v poho, ale nebejt toho obsazení tak je to asi mnohem horší, protože režisér tomu moc nedal. Stuart Townsend je fajn, Thandie Newton správně sexy, Gabriel Byrne překvapivě hodně dobrý a za zmínku stojí i Stallone s Foxxem v menších rolích. Prostě takový fajn odreagování na večer. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Všechny karty používané ve filmu byly vyrobeny firmou United States Playing Card Company. Používané značky jsou Aristocrat, Bee, Bicycle, a Tally-Ho. (PußyMagnet)
  • Film sa natáčal okrem iného v Los Angeles (Kalifornia, USA). v nočnom klube Deep na 1707 N. Vine St. a v Magic Castle na 7001 Franklin Avenue. Film sa natáčal od 30. mája do 12. júla 2002. (Arsenal83)
  • Mnoho situací je odkazem na knihu Karla Johnsona "The Magician and the Cardsharp". Například Malini dostal jméno od slavného kouzelníka uvedeného v knize a Shade je výraz pro podvodný karetní trik. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama