Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (537)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tento film má všetko: skvelí herci, príjemná hudba, dobrý scenár, no zúfalo, to som už prehnal, trochu som sa pobavil, mu chýba vtip. Väčšinu času som sa zúfalo, tu už nepreháňam nudil a bol som rád keď som tento viac ako dvojhodinový film dopozeral. Keby vo filme nehrala Jodie Foster alebo Mel Gibson asi by som dal **. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Aby byl film s takto řídkým dějem dívatelnější, musel by se hodně prostříhat. Situační humor je sice dobrá věc, ale patři do sitcomu. Než se film doklopýtá k závěrečné, velmi překvapivé pointě, která je tím nejzajímavějším, trvá to až neúnosně dlouho. Od spolupráce Gibson-Donner bych čekal víc, než nekonečně dlouhou historku z jakéhosi prestižního pokerového turnaje. 60% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a dostal jsem snad vše. Tahle westernová komedie je prostě super. Málokdy se člověk zasměje chlapovi, jehož se někdo pokouší oběsit, ale tady to kupodivu jde. Skvělá byla i finta na ruského lovce a jeho lov na "indiána". Nebo "přepadení nepřátelskými" indiány. Spousta výborných gagů a vtipů, skvělí herci a nápaditá režie, prostě tenhle film stojí za to. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

K vlastní škodě jsem se tomuto filmu dlouho vyhýbal, protože jsem na spojení westernu a komedie, aniž by to byla parodie, nevěřil. Nicméně jsem změnil názor, protože tenhle film je opravdu velmi zábavný a poetiku Divokého Západu má přitom taky. Scénář je přímo brilantní a trio hlavních herců podává tak dobré výkony, že bych to ani do jednoho z nich neřekl. S tímhle filmem opravdu není co ztratit, dejte na mě. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavná a inteligentní komedie z prostředí Divokého západu s překvapivým koncem. Podvodníček Gibson je sympaťák jedna báseň, indiáni zase těžký pohodáři a flegmatici. Jodie Fosterové to ještě nikdy tak neslušelo. Výprava s dobovým parníkem v čele nemá chybu. A to malé cameo Dannyho Glovera, nenápadným mrknutím oka upozorňující na sérii Lethal Weapon, je prostě kouzelné. Tenhle film můžu vždycky. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (26)

  • 25 tisíc dolarů, nutných pro účast v tehdejším pokerovém turnaji, odpovídalo v roce 2004 cca 600 tisícům dolarů. (džanik)
  • Mel Gibson prošel před natáčením školením, jak správně tasit zbraň. (džanik)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama