Reklama

Reklama

Je rok 1814 a James Delaney, který je dávno považován za mrtvého, se náhle vrací z Afriky zpátky do Londýna. Nenávratně změněný, zlomený muž po svém návratu zjistí, že je jeho otec Horace Delaney mrtvý a země se zmítá ve válce s Francií a Spojenými státy. Příchod Jamese, který má zdědit to, co zbylo z otcova přepravního impéria, ohrozí nejen plány jeho nevlastní sestry Zilphy a jejího manžela Thornea, ale také politické ambice mocné Východoindické společnosti pod vedením Sira Stuarta Strangeho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (56)

Argoe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tom Hardy in his natural habitat. 1. díl 95% Spíše než přetahovanici s Východo-indickou obchodní společností o úžinu Nootka, která je hlavním motivem celé série, jenž zdědil James Keziah Delaney po svém otci společně s jeho rodinným podnikem, sledujeme postavu samotného James Delaneyho, která je pokryta hned několika tajemstvími. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate výborný (90%?) a ukážkový prvý diel – vstupujeme do originálneho prostredia, spoznávame zaujímavé postavy, sú nastolené základné otázky, ku ktorým neskôr zrejme pribudnú ešte nejaké nové, prvé konflikty sú zručne načrtnuté, ale nikam sa neponáhľame, lebo nás čaká ešte – zdá sa fajnových – sedem dielov. Tom Hardy je tu vskutku démonický, proste diabol, s ktorým by si zahrával len šialenec alebo niekto, kto ho hrubo podcenil, niekto neskutočne, neopísateľne arogantný a presvedčený o svojej nadradenosti, ktorému ani len nenapadne, že by existovala možnosť, že je na svete niekto mocnejší, než je on sám. Plno silných scén, je tu dokonca náznak humoru (hlášky o „chcaní“) a citov (stretnutie s komorníkom), čo je dosť prekvapivé, ak uvážime, v akom nehostinnom svete sa pohybujeme a aký magor je Hardy. Plusom sú dozaista i dobré dialógy a množstvo – zatiaľ – zamlčaných, pôsobivých otázok. Teším sa na odpovede. A som rád, že je tam ten pes. V poslednom čase si na sebe všímam, že keď v nejakom filme/seriáli vidím psa, som s výsledným dielom hneď o čosi spokojnejší. Každopádne, prvá epizóda drsného Taboo by bola super aj bez neho. Drsné trio Tom Hardy, Stven Knight a Ridley Scott sa s tým nemaže. Mám taký pocit, že by z toho mohol byť nový Gróf Monte Christo. Zbožňujem Grófa Monte Christo – temného muža, mstiaceho sa za ešte temnejšie veci, ktoré na ňom boli spáchané. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostný úvod a příslib k něčemu až hororově temnýmu, zlověstnýmu, plnýmu hajzlů a odkrývání tajemností. Kvůli Hardymu tu jsme a ten perlí, stejně tak baví ta Východoindická sebranka, líbí se mi náznaky nadpřirozena, jednoznačně se těším na dalších sedm epizod, budiž to má esa v rukávu a hezky odsýpá. "Please understand -- hypocrisy I hate most." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syn se vrátil! James se vrací, ale nikdo ho jaksi nevítá. Ba co víc, není vítán, anžto tatík mu odkázal kousek pozemku za mořem. Jen šutry a ostřice. Pro Jamese by tedy mělo být výhodné ho prodat. Jenže ačkoli se o něm povídá ledacos (a nic pěkného), James není blb. Znesvěcení hrobu, pitva, špína, intriky, neradostné vyhlídky...jak pro koho. Temný rozjezd sálá nadějí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Solídny otvarák, ktorý naláka, ale my ešte ani nevieme na čo poriadne. A možno to je práve ono. Ako sa veci vyvinú, je ťažko predpovedať, a je ťažké odhadnúť aj to, čo všetko odkryje minulosť. Taboo ma svojim pilotom nevtiahol tak ako The Terror, ale to je skôr otázka vkusu, či sa cítite pohodlnejšie v obkľúčení večného ľadu, alebo v historickom Londýne. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozbeh solídny - ujde prostredie, Gróf Monte Christo verzia Anglicko 1814. Najväčšie plusy zničené zuby postáv, tváre poznačené kiahňami a podobne, každý chlastá, vykrádači hrobov na lekárske účely...mínusom je asi Jamesova odpoveď pri návšteve nevlastného brata. Chlapíkovi dá peniaze, aby chlapec nemusel skúšať prežiť ako prostitút (to by neboli liberáli aby tam svoju najtajnejšiu túžbu nevopchali). Pri jeho otázke či sa chystá chlapca ešte navštíviť odpovie nie. Chlapík by, podľa obnosu ktorý zrejme dostal buď odišiel so ženou a chlapca nechal jeho osudu, prípadne predal. Ja na jeho mieste nechám doma aj ženu...je možné že v ďalších epizódach to bude dávať zmysel, zatiaľ to vyzerá ako zbytočná vsuvka. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Na úvod solidní, ale zatím je to jen rozehrávka k věcím příštím. Celý díl jsem čekal kdy Hardy z pod kabátu vytáhne upilovanou brokovnici. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní pilotní epizoda, která slouží jako představovačka důležitých postav protknutá minimem dialogu Toma Hardyho, jenž kouká jako nikdy dříve. A jeho pohled má takovou sílu, že váš počítač si začne o sobě myslet, že je koroptev, co snáší labutí vejce. Prostě dobrý start nové série, za jejímž scénářem sám Tom Hardy a jeho otec Chips Hardy stojí. Jsem zvědav na další síly. Teď si ale jdu otevřít labutí vejce na tvrdo. Děkuji za přečtení a dobrou chuť. 80% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Doufál jsem v dobrý začátek a on přišel úžasný začátek. Atmosféra je neskutečná, plná zásad a mystična. Ve finále z toho může vylézt prakticky cokoliv a to je super. Nedozvíte se na úvod téměř nic, ale budete hltat každou minutu, protože se vám vryje pod kůži. Už teď jasný kandidát do top 5 roku 2017. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E01 - Bohužel musím konstatovat, že přes velké ovace, které fanouškové Toma Hardyho hulákali do světa, mě pilot zrovna dvakrát neučaroval.. Jasně, hlavní postava je zajímavá.. Především tedy tím, že je tajemná pro všechny ostatní postavy.. Je taky hodně podivná až mysteriózní.. Takže v divák má nutkání pociťovat zvědavost, ale děj s tímto pocitem bohužel nekoresponduje.. Možná, kdyby se osekal tak na polovinu.. Charaktery jsou super, kostýmy skvělé, kulisy bomba, atmosféru ponurého přístavu taky, karty dějových linek jsou rozdány a přesto se silně nudím a moje pozornost se nevydrží 55 soustředit na děj.. Doufám, že s další dílem to tvůrci dostatečně vyberou.. ()

Reklama

Reklama