Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syn barona Podhajského, zámožného muže, jehož smrt objasnili četníci před pár měsíci, se vrací do prázdné rodinné vily. Despotický otec je po smrti, proradná baronka Podhajská ve vězení. Přesto ho nečeká snadný život. Jednoho rána objeví ve svém pokoji hrůzný nález, který oživí vzpomínky na temnou stránku jeho minulosti. Četníci v čele se strážmistrem Vlachem šetří případ, který ukazuje, jak dalece byly počátky nové republiky ovlivněny tragickými válečnými zkušenostmi. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak vzhledem ke stupňující se kvalitě předchozích dílů a hodně příznivému hodnocení tady na ČSFD jsem šel do Starých dluhů s velkými očekáváními, ale byl jsem poněkud zklamán. Díky povedenému konci jsem teda nakonec ty 4* dal, ale celkově mi to rozhodně přišlo slabší než předchozí Evička. Případ lázeňského podvodníka ani milostné problémy luhačovického četnictva mě moc nezaujaly. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénárista se rozhodl napsat prozatím nejlepší a nejdrsnější díl seriálu a taky se mu to povedlo. Klobouk dolů, tohle mělo od začátku obrovské vnitřní napětí a holt i nečekané a překvapivé vyústění, ačkoli pozorný divák něco takového už od prostředku filmu mohl čekat. Samotný příběh navazuje na třetí díl, kdy majetek po svou ženou zavražděném bohatém muži (řešil ještě velitel Stavinoha) zdědí jeho syn, který za války podpisoval u polního soudu rozsudky nad vojáky. A brzy se zjistí, že není všechno tak, jak povídá. Navíc tento muž najde u sebe hlavu zavražděného muže, který za války byl jeho nadřízeným. A je zde také tajuplná postava maďarského vojáka, který nesmlouvavým způsobem zasáhne do osudů četníků. Jsem zvědav na pokračování. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak mu mohl sám vytrhnout jazyk, i když Vrábel ještě žil? I kat na to vždycky potřeboval dva pacholky." Případ lázeňského podvodníka pod "žertovným" vedením paní soudcové Cmíralové mě moc nebavil, ovšem desperáti pod vedením transylvánského Drákuly Tepese, tak to byl jiný kalibr. Bylo to prostě o něco drsnější, než jsem potřeboval a dvě charismatické postavy stihl osud, který mě nepotěšil. Tohle prostě není žádné pokračování humoresek, i když se to tak půfodně tfářilo. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem ani moc nevěřil tomu, že by mohlo přijít zlepšení a vida, stalo se. Musím říct, že první díly mi přišly takové neslané, nemastné a teprve s příchodem Karla Dobrého se to začalo obracet k lepšímu. Tento díl byl z mého pohledu dosud nejlepší ze všech, protože tomu nic podstatného nechybělo. Jak již avizovali jiní diskutující, je škoda, že postavu Karla Dobrého nechali tvůrci již po třech dílech zemřít, protože rozhodně patřila k tomu nejlepšímu, co seriál dosud nabízel. I s ohledem na výrazné zlepšení bych si přál, aby kvalita dalších epizod zase postupně nešla dolů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovou drsňárnu jsem opravdu nečekal, přestože už dost dlouho vím, že toto nejsou humoresky. Autoři v tomto dílu umně nakombinovali odlehčený humor případu lázeňského šviháka a sexuálními trably četnické omladiny, který jen ukolébal diváka před drsným finále, které mnohé zarmoutilo až vyloženě naštvalo. Jsem rád, že seriál zraje a pěkně graduje. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně před Hotelem Popper je vidět, že část asfaltového chodníku není filmaři dostatečně posypána pískem. (frolish01)
  • Natáčelo se v Prostějově, Brně, Luhačovicích, zámku Hoštice, Jimramově, zámku Lesní Hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ve scénách ve slunečních lázních jsou na stříškách vidět eternitové krytiny. Ty se však začaly vyrábět až v 30. letech minulého století, tudíž v roce 1919 na střechách být nemohly. (frolish01)

Reklama

Reklama