Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Faye 

všechny recenze uživatele

„ Představte si svůj život jako skládačku jejichž díly někdo zamíchal, žádný se neztratil, jenom je musíme poskládat dohromady, na svá místa, ve správném pořadí.“ Skládanka je to rozhodně zajímavá, zvlášť, když v okamžiku, kdy puzzle jakž takž pasují, vám do nich někdo (něco) drkne a můžete začít znovu, z jiného konce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Cable ztratil od mozku kábl a tápe v andělu po nemocnici, Phillippe tápe herecky a chudák sklíčený divák tápe, jestli dva roky náhodou nejsou jen dvě minuty a kdo je tady vlastně v očistci. Pointu jsem myslím pobral, ale zároveň přitom popřel rčení, že jedno je jen kolečko od trakaře. Puzzle nevhodné pro děti od 4 do 80 let.. ()

Reklama

Drc 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně kopíruje výborný Butterfly Efect a naštěstí se mu daří udržet vysokou kvalitu. Na začátku se jeví zajímavě a slibně, uprostřed se divák začne ztrácet aby ke konci do sebe všechno zapadlo a i s naservírovaným vysvětlením je stále k dispozici otevřený konec s trýznivým dilema pro hlavního hrdinu. Oproti vrozené schopnosti ve zmíněném filmu je tentokrát hlavní postava, trpící ztrátou paměti, spíše proti své vůli zmítána myšlenkovými skoky mezi minulostí/přítomostí/budoucností (kdo se v tom má vyznat :)). Postupně odkrývá zapometou minulost jen aby zjistil, že nic není dané a tak, jak se zdá být. Zajímavá atmosféra podbarvena místy výbornou hudbou, dobrý příběh, slušné herecké výkony. Jedinou výtku bych měl ke klasicky přetaženým reakcím herce v extrémní situaci, kdy se (stejně jako v mnoha dalších dílech) postava chová spíše jako šílenec. Rozhodně jsem se však nenudil a doporučil bych všem, kteří aspoň trochu fandové do neobvyklých mysteriózních filmů. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pan RSR po přečtení scénáře zřejmě nabyl dojmu, že takový materiál se mu natočí sám, a tak založil pazoury a jal se podřimování. Spolu s ním jsem do limbu totální agonie elegantně upadl i já a nezachránil to ani závěr, kdy Rolanda někdo shodil ze židličky a nařídil mu, aby s tím něco udělal. Pozdě, hošane. Až ti příště pod nos naservírují zajímavý scénář, slušně řekni "děkuji mnohokráte, ale dejte to raději někomu schopnějšímu." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenárovo je to všetko na celkom slušnej úrovni a vďaka malej stopáži aj celkom rýchle a nerozvláčnené. Celá skladačka sa pomerne dobre začne, zauzlí a aj záver je celkom schopný. Herci tiež neurazia diváka. Čudujete sa preto prečo len za tri hviezdičky? Film je totiž absolútne bez štipky napätia a nervov, ktoré robia filmy zaujímavými. A je to škoda, hlavne pri filme s takýmto potenciálom. 65%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama