Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (775)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě pro tyhle komorní dramata slabost. Obzvlášť když mám pocit, že jejich sledováním neplýtvám časem, protože mi to něco dá. Ať už je to kvalitní zábava nebo nová znalost. Takových filmů víc a budu mít tu americkou kinematografii o dost raději. Herci hrají, protože mají co. A to je na tom to nejlepší. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět, bohužel hodně špatně zpracovaný. Roztahaný do dvou hodin, kde jsem se prostě místy nudila. Hned od začátku na nás navalili spoustu jmen, ve kterých jsem se nevyznala a pak jsem až do konce filmu tápala o kom to vlastně mluví. V celém filmu vlastně nebyla žádná "akce" pořád se jen pátralo a pátralo a nic víc. Herecké výkony mě pak taky příliš neoslnili. Bylo to obsazené dobře a herci to tedy zahráli obstojně, ale žádné výkony století se nekonali. 2* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Uznávam, Thomas McCarthy je vyborný režisér, určite lepší ako herec. Z jeho predošlej tvorby sa mi páčili najmä The Station Agent a Nepozvaný hosť. V prvom prípade zahviezdil malý veľký muž Peter Dinklage a v druhom zasa R. Jenkins. Ani Sledovačka nie je výnimkou. Páčila sa mi a to aj napriek tomu, že tu nie je žiadny dramatický vývoj ani nijak výrazná emotívna stránka. Jediný pocit, ktorý tu prevládal bol pocit nasranosti a strašnej nespravodlivosti, žiaľ v tomto svete je to tak normálne ako že zajtra vyjde slnko. Ale nominácia na oscara za najlepší film? To sa mi už zdá trochu prehnané. Viem však asi prečo. Námet je totiž veľmi silný, vie chytiť za srdce a to páni akademici majú veľmi radi (hlavne keď sa to zakladá na skutočných udalostiach). Celý čas tu vlastne sledujeme iba napínavé pátranie po pravde, ktorú si vo výsledku a v plnej paráde snáď nevedel predstaviť nikto, veď kto by si už len pomyslel, že zneužívanie detí cirkevnými perverzákmi je tak brebujnené, že rakovinový nádor vo štvrtom štádiu je proti tomu len neškodné prechladnutie? Vo filme bola vypovedaná jedna pekná myšlienka, a síce, že takýto cirkevníci nevezmú svojim obetiam len dôstojnosť a detstvo, ale že im zoberú všetko, celý život, vrátane viery a možnej cesty k Bohu. Ľudia čo majú chrániť a pomáhať takto vlastne len zabíjajú v ľuďoch všetko to, čo by mohlo súvisieť s vierou v Boha alebo normálnym životom (pekným príkladom bola aj babička mladej reportérky). Ešte späť k oscarom. Jasný víťaz ako herec vo vedľajšej úlohe by sa mal stať Mark Ruffalo, tu mi ukázal, čo za hereckého chameleóna to vlastne je. Potlačil v sebe všetko charakteristické čo už poznáme z predchádzajúcich jeho postáv, a prišiel s niečím absolútne novým, úplne novým charakterom a postavou, do najmenších detailov precízne zvládnutou, počnúc od štýlu chôdze, mimiky, neverbálnych gest, intonácie reči.... No skrátka, klobúk dole, muselo to dať neskutočnú prácu. Už len kvôli nemu sa oplatí snímok vidieť. 75/100 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nedoufal, že by mohl Spootlight být můj šálek kávy. Mýlil jsem se, protože téma je hodně zajímavé a diváka nenechá chladným. Práce novinářů a jejich zapálenost do případu je neuvěřitelná a skvěle to doplňují herecké výkony. Můj názor na církev je odjakživa NEGATIVNÍ a tohle je jen další příběh, který si zapamatuji. Až mi někdo bude zase vyprávět o bohu, jak církev je užitečná a jsou tam jen hodní lidé. Věřím, že i v této době by se našlo takové špíny na tu pakáž, že by se věřící ještě divili. Ke Spootlight bych dodal už jen poslední věc a to je hudba. Hudba složil Howard Shore a i díky tomu vše funguje do posledního detailu. Vadí mi trochu utahaný děj, ale to je tím, že nejsem zvyklý na takový typ filmu .. 8/10 = 88% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hodnotné téma, jasné poselství a kritika církve přitom zůstává velmi citlivá a diplomatická. Spotlight nelze nařknout ze světské zaujatosti, či protináboženského naladění. Jistá absence dramatičnosti mě však uspávala, "filmovost" ustupuje faktickému popisu (novinářských) události, což je podobný problém jako u Boylova Steva Jobse. Nicméně věřím, že patřím k menšině, která to takhle vnímá... 7/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Jediné, čeho se Michael Keaton (Walter 'Robby' Robinson) při přijetí role obával, byl bostonský přízvuk. Po zhlédnutí videozáznamu skutečného Waltera Robinsona byl ale překvapen, že Robinson má jen mírný bostonský přízvuk. S novinářem nakonec strávil několik dní, aby se naučil, jak ho správně napodobit. (MLazi)
  • Když si Michael (Mark Ruffalo) a Mitchell (Stanley Tucci) povídají před budovou soudu, projde kolem nich dvakrát jedna a tatáž žena v šedém kostýmku s blond vlasy, a to pokaždé ze stejného směru. (hansel97)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama