Reklama

Reklama

Kocour v botách: Poslední přání

  • USA Puss in Boots: The Last Wish (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když máte k dispozici devět životů, tak vám na tom, že tu a tam něco odskáčete, vůbec nezáleží, zvlášť když jste legendární hrdina, který se dobrovolně vrhá do těch nejbláznivějších dobrodružství. Kocour v botách právě zachránil obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra, jenže při tom přišel o předposlední ze svých životů. Takové zjištění by zamávalo s mnohem odolnějším charakterem. Kocour se proto rozhodne pověsit boty na hřebík a žít dál v relativním bezpečí kočičího útulku jako obyčejný chlupatý mazlíček. To by ovšem nesměl mít v patách drsnou Zlatovlásku a její tři drsné medvědí parťáky, kteří s ním mají nevyrovnané účty, a také tajemného Vlka, který šermuje jako ďábel (a možná taky ďábel je). Naděje naštěstí umírá poslední – v Kocourově případě má podobu legendární Hvězdy přání, která by mu mohla obnovit ztracené životy. Jenže taková vzácná věc se nesmírně těžko hledá. Kocour v botách musí spolknout hrdost a uzavřít příměří se svou věčnou soupeřkou, kočičí zlodějkou Čiči Pacičkou. Spolu s ní a novým kamarádem Psem, který kdovíproč předstírá, že je kočka, se vydává vstříc pohádkovému dobrodružství, na jehož konci na všechny čeká odměna. Tedy pokud najdou Hvězdu přání jako první. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (388)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo to nápadité a našlapané. Žádné hluché místo. Všechno jelo jako po másle a někdy v dost zběsilém tempu. Vlk, který ztvárňoval samotnou Smrt neměl nejmenší chybičku. Škoda lásky zahraná na piáno medvědem byla super. Viděno na velkém plátně v kině. To lítacím kočičákům perfektně sedí. Děcka si to užijí a ani dospělí nepřijdou zkrátka. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Friendly reminder, že tyhle postmoderní přístupy v amerických pohádkách byly cool před více než dvaceti lety a animáky jako preventivní terapie tak cca před deseti. Od té doby už odteklo dost vody k tomu, aby se z těchto přístupů stalo otravné klišé. Ano, vidím, že jste si vědomi žánrových pravidel a že se je nebojíte porušovat. Gratulki. Psa utratit. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kdyby se to vykašlalo na tu komiksovou stylizaci, kterou u moderních animáků coby údajně revoluční formu vidím potřetí a už napodruhé mi přišla trochu vyčerpaná a přeceňovaná, možná bych dal i plný počet. A kdyby se zmenšil počet akčních scén, tak bych ho dal i bez váhání. Ono sice stále je dost filmů, na které se těším nebo na ně jsem aspoň zvědavý, ale nemalý počet z nich mě od zhlédnutí začne odrazovat hned, co z nich něco uvidím nebo si o nich něco přečtu. A druhý Kocour v botách byl přesně ten případ. Všude to vypadalo na důraz na akci a na tu komiksovou stylizaci, až jsem se začal bát, že nepůjde o nic jiného a tak jsem zhlédnutí odsouval na neurčito. Dnes nadešel čas a ačkoli jsem zpočátku byl ještě skeptický, nakonec jsem se dostal něčeho, co bych v životě nečekal, že uvidím - dětské verze Pikniku u cesty. Potažmo Stalkera, ale ten je naprosto jinde i oproti předloze a tohle srovnání by v tomhle případě bylo krapet mimo. A ne, nepřeháním to a myslím to upřímně. Vždyť se tu taky leze do Zóny, která každému chystá jiné překážky, jen se tu Zóna jmenuje Temný les, Zlatá koule je Hvězda přání a všechny postavy tu dojdou ke stejnému pochopení nebo trestu. Mi neříkejte, že se tím aspoň neinspirovali, je to z toho cítit na sto honů. A já jsem jenom rád, protože díky tomu mě zápletka bavila o to víc a když k tomu připočtu solidně napsaný scénář a zajímavé postavy, nemohu být nespokojený. Takže z něčeho, co se mi od pohledu zdálo jako přehypovaný průser vypadl film, jehož obří hype pořád nechápu, ale osobně mi taky přijde skvělý a to až nečekaně, vzhledem k tomu, že první film moc nedopadl. Navíc to ani není ten moderní, podivný hybrid dětského animáku s "hlubokým" poselstvím, který v sobě má něco pro děti, něco pro dospělé, ale ve finále není pro nikoho, jelikož se nejasným přizpůsobováním všem stává filmem bez cílovky. Mile mě to překvapilo, hodně mile. 4* ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně našlapaný animák, který bere arogantní postavu Kocoura v botách a protáhne ji příběhem, který ji uzemní a polidští. Od začátku do konce je to našlapaný, hravý, vtipný, akční a kreativní. K tomu naprosto pozvednutý animací, která je opět inspirovaná Spider-Versem. A já to NAPROSTO žeru! Máme tu jeden jasný cíl, pro hromadu postav, který zápasí o první místo. Všechny tyto skupiny jsou zajímavý a zábavný a je radost sledovat jejich cestu. No a do toho je tu HLAVNÍ ZÁPORÁK! TEN TYP HLAVNÍHO ZÁPORÁKA, který za to opravdu stojí, který vám nažene hrůzu a husí kůži, kdykoliv se objeví na scéně. Takového záporáka jsem ve filmu nezažil ani nepamatuju, natož v animovaném filmu. Kocour v botách: Poslední přání je lepší, než jaký má právo být a jedná se o jedno z největších překvapení roku! A to jsem ani nezmínil hromadu hravých a nenápadných vizuálních narážek, ať už všeobecných a nebo filmových! Bude se u toho bavit celá rodina! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že Dreamworks po rokoch trošku zrevolučnili svoje animácie. Už to začalo s ich minulým filmom "The Bad Guys" no v prípade "Puss in Boots: The Last Wish" to posunuli na ešte vyšší level. Dali svojim filmom vďaka tomu neuveriteľný šarm, kde farby doslova dostávajú priestor na to, aby sa mohli rozžiariť a vyplniť celý obraz. No to nie je jediné čo je na filme podľa mňa vynikajúce. Je super počúvať doťahovačky medzi Antoniom Banderasom a Salmou Hayek. Vedia si perfektne nahrávať a v tomto filme sú excelentný tím. Uznávam. Komédia je podľa mňa tiež silnou stránkou filmu. Má vtipné postavy, zaujímavé momentky, dostatok energie a zábavy pre celú rodinu. No potom sú tu aj dramatické momentky, ktoré sú ale zvládnuté skvele. Vlk smrti je podľa mňa úplne perfektná postava, ktorú by som si prial v budúcnosti vidieť niekedy znovu. Úžasný dizajn, jeho prítomnosť vždy stojí za to a hlavne je vidno, že to myslí vážne. Je nebezpečný a ohromne fascinujúci. Záver indikuje veľmi skvelú správu, ktorá ma potešila, no dúfam, že to dopadne rovnako super ako v tomto filme. A tiež kocúrové dôvody prečo chce získať želanie a čo sa vlastne stalo medzi ním a Salmou Hayek dáva filmu to potrebné srdce, a dáva to celému filmu trošku iný nádych. Oproti prvému filmu je to určite krok vpred a Dreamworks musím zatlieskať za to, čo sa im podarilo spraviť s ich animáciami. Toto je cesta. Hodnotenie: A ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu jeden z medvědů hraje na piano anglickou verzi české písně „Škoda lásky“ od Jaromíra Vejvody. (vyfuk)
  • Ve filmu se objeví několik kouzelných předmětů z jiných pohádek. Ať už je to kouzelný koberec z Aladina (1992), střevíček Popelky (1950) nebo cvrček Jémine z Pinocchia (1940). (13Maty13)

Související novinky

Pátý Shrek má zelenou

Pátý Shrek má zelenou

05.04.2023

Těžko uvěřit, že už to je víc jak dvacet let od premiéry prvního Shreka. Poslední film z milované série pak dorazil do kin v roce 2010, už tehdy se ale zdálo, že byl koncept vyždímán na maximum a… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama