Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení nic moc jsem nečekal, ale je dobře že v názvu místo vesmírná loď nebylo projekt, to by hned vše prozradilo. Zajímavý nápad na tajný projekt kde lidé žijí desítky let v izolaci a myslet si že letí kam si do vesmíru. Jak už to bývá něco se posere. Jen škoda že to nedokončili. Docela by mě to zajímalo jak by to pokračovalo. Docela zajímavý je sledovat jak se tam vytvoří lepší a horší sorta lidí a ty podle toho žijí a pracují. Jestli to byl záměr a nebo se to samo vytvořilo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejprve tvůrci věnují úvodní třetinu minisérie vystavění nosného a vůbec ne hloupého konceptu i světa a rozjedou v něm zajímavě rozehrané konflikty i linie. A je to skvělé i navnazující na další dění. Ve druhé třetině v tom ovšem nepokračují ani to nerozvádějí; a co hůře, dokonce ani nepracují s tím, pro co si vytvořili základy a spokojí se s čistě tuctovým mlácením již dávno vymlácené žánrové slámy koketující s béčkovou videoprodukcí let devadesátých. A je to aspoň snesitelné, když nic jiného. V závěrečné třetině pak již tvůrčí tým razí přístup "kašlem na vše" a skáče po hlavě do nechtěně směšných céčkových vod ("dějem", "dialogy" i po herecké stránce, kdy speciálně ústřední dívenka by měla být za své neherectví a fyzickou bolest, kterou způsobuje divákům, učiněna plně trestně odpovědnou), kdy nestíháte samým zoufalstvím ani mlátit hlavou o stůl. A je to k nesnesení debilní. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení z produkce SyFy. Tato minisérie nasadí už prvním dílem velice vysoká očekávání s perfektním (i když jsem ho tušil) twistem v závěru. Zbývající dvě epizody už trochu pokulhávají, ale oproti jiným seriálům této stanice si tvůrci poradili i s rozuzlením poměrně dobře a já si mohl vychutnat toto povedené sci-fi. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidně vystavěný příběh se zápletkami nejen z kategorie scifi. Prolínání vědeckého experimentu se současným světem působí neotřele a děj má snad všechny atributy,nutící k myšlenkovým úvahám,kam až to může zajít (hlavně v momentech,když srovnáváte iluzorní svět kosmické lodi a ten reálný). A pochvalu si může připsat i casting,který dokázal vybrat dost neznámých,ale solidně hrajících "tváří". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Start je děsně předvídatelný a už od poloviny epizody jsem věděl pointu úvodního dílu. Námět, leč trochu jiný, než jsem čekal, to má hodně zajímavý a potenciál ho rozvíjet je veliký. Pořád jsem čekal na nějaké velké odhalení či pointu, ale té jsem se však vůbec nedočkal. Proč sakra neudělali uzavřenou minisérii? Ascension bohužel končí totálně otevřeně bez jakýchkoli odpovědí. Celé tři díly tvůrci diváka připravují na "něco" a to něco vůbec nenastane. Škoda. Nicméně nuda to rozhodně není, vizuálně i herecky to na televizní projekt (a obzvlášť na současnou Syfy produkci) není vůbec špatné, byť geniální Battlestar Galacticu to prozatím pozoruje hodně zpovzdálí. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama