Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem si myslel že jde o pilotní díl seriálu - a jako takový by "Policie Modrava" byla mnohem snesitelnější. Jako jednorázový počin honí však tvůrci mnoho zajíců najednou a to ještě nepříliš úspěšně. Kromě řešení kriminálních kauz se snaží o jakýsi vhled do osobního života členů policejního oddělení, ale všechno jen nakousnou a "soukromá dramata" vzápětí vyzní do ztracena. Zároveň je tu venkov vykreslen bezmála jako cizí planeta obydlená z velké části primitivy neschopnými kloudného vyjádření (rodina mentálně zaostalé dívky) nebo přímo karikaturami, které ukazují jak si někteří jedinci představují "vesnický burany" (Véna Kurva, poustevník - inženýr kradoucí svůj vlastní vercajk atd. atp.) Unylý a značně vlezlý hudební motiv celkový dojem z filmu rozhodně nevylepší. Pro Soňu Norisovou mám odjakživa slabost, lokality kde se natáčelo dobře znám a mám rád, ale u mne to za víc než za ty dvě * nebude... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Koukám jako blázen,že hlavní herečka je právě Soňa Norisová - a to z toho důvodu, že mi neustále někoho připomíná a pak mi došlo, že jde o sestru Zuzany Norisové. Abych se dostala k tématu tak těhle 66 minut života by se mi celkem hodilo zpátky, ovšem co bych asi tak chtěla od nováckého televizního filmu s béčkovými českými herci(bez urážky).Bohužel to na mě působilo jako Kriminálka Anděl spolu se vztahovými situacemi podobnými s Ulicí a hudbou na stejné brdo jako se vyskytuje v Nemocnici na kraji města. Příběh byl vykreslený málo do hloubky a vůbec ty dialogy mladé slečny,která měla jakousi vadu a nechala se zbouchnout jsem vůbec nepochytila a hrozně mě rozčilovalo jak opakuje neustále hladit a pařez a podobně( i když za to nemůže).Takže tohle byla naprostá smůla, ale mě se to prostě moc nelíbilo - odůvodnění jedné hvězdy je prosté : jsou zde i horší věci. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Slabota. Velmi levně vypadající film. Navíc spíchnutý horkou jehlou - na filmu je až bolestně vidět, v jakým fofru byl natočen. Přitom celá ta kriminální historka je celkem ucházející. Teda není to žádná pecka, ale má to hlavu a patu, což stačí. Velký problém ovšem je, že herci prachbídně ochotničej. A to by přitom možná i měli co hrát, ale to by si s tím musel režisér dát víc práce. A na to evidentě nebyly peníze a tím pádem ani čas. Jedině o Soně Norisové se dá říct, že se snaží hrát a docela ji to i jde. Dalším kladem filmu je Šumavská příroda. Díky tomu dávám tak vysoký hodnocení, páč jinak je to opravdu slaboučkej film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Soňu Norisovou sice pokládám za jednu z našich/vašich nejpohlednějších a překvapivě schopných (je-li vhodně obsazena) hereček, ale u tohohle pilotu nemůžu říct nic jiného, než že to byl pokus o Julču Leskot ze Šumavy. Neurazí, ale ani nepotěší, a říkat, jestli rozhodnutí netočit regulérní seriál bylo dobré nebo špatné, se dá při patřičném srovnání s aktuální nabídkou TV programů zargumentovat tak i zcela naopak. Faktem nicméně je, že to čeští respektive českoslovenští televizní detektivkáři kdysi uměli podstatně líp. 60% za to, že to vypadá celkem k světu. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivní příběh nic moc, tahle záležitost má ovšem velmi velké plus a to je krásná šumavská příroda kolem Kašperských Hor a velmi sympatická Soňa Norisová. Musím tedy dohromady říct, že to skřípe skoro všude a jako krimi to opravdu není příliš kvalitní, ale na pár nudných večerů to jako kulisa stačí, mně jako milovníka Šumavy, potěší každý záběr z této překrásné části naší republiky a k tomu trocha krimi je pestré zpestření. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)

Reklama

Reklama