Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po stránce originality nic průkopnického (již několikrát v komentářích zmiňovaná inspirace, až spíš adaptace Záhady Blair Witch), slabší herecké výkony všech před kamerou, přisprostlé a navzájem se obviňující dialogy, na které v tu chvíli holky podle mě ještě nemají nárok (působí tu spíš na efekt, než aby psychologicky odpovídaly pozvolna se stupňujícím událostem). Po audiovizuální stránce dokonalost, kdy např. scéna v JéZéDé určitě patří k silnějším momentům kraťase. Takže ve výsledku takový průměr - na české a hlavně středoškolské poměry však kvalitní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak FF nesnášim, tak tohle se mi líbilo. Do žánru to samozřejmě nic nového nepřináší, ale přece jen se tady lépe daří pracovat s kamerou, takže při každém neroztřeseném záběru do lesa, a že jich kupodivu bylo, člověk s napětím čeká, co na něj vybafne. Notabene to prostředí našich lesů je člověku blízké, takže si snadno dokáže představit, že se mu něco podobného děje za chlaupou, takže jestliže jsem ještě loni chodil na houby ráno takřka za tmy, tak teď už nebudu. Co se samotných holek týče, tak je zřejmé, že dialogy jsou improvizace, ale na druhou stranu když se rozhodnu honit s kámošem bubáka, určitě si nebudeme každou větu plánovat. Navíc je vidět, že díky stylu natáčení se děvuchy místy opravdu hodně bály a tudíž se i chovaly adekvátně k situaci. Nejsme tak svědky protivného amerického ječení, ale spíše vystrašeného šeptání. Suma sumárum student Česák světu ukázal, jak se správně točí found footage. 85% ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to atmosférický kraťas s místy super kamerou (záběry na les a začátek), hezkými zvuky (až na pár vyjímek) a s dobrou lokací. Na druhou stranu je to jen tuctové found footage žvanění, bloudění a zmatené mávání kamerou. Ale je to tuzemák a hodně dobrý tuzemák. Je tam sice pár slabých momentů a laciných lekaček, ale párkrát jsem měl dlaň před ksichtem. Konec byl hodně z ruky, odfláknutý a nechápu střihy na rozhovor s Lucií, naprosto zbytečné. Ve výsledku ale hodně dobrý počin. 4* a.k.a 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle českej studenskej film čerpá příběh z orlickozáhorských pověstí. Hned v úvodu nám krátkou story představí vo co půjde a jde se na věc. Není to sice nic novýho pod sluncem, ale koukat se na to dá. Atmosféra je hutná a pár lekaček by se taky našlo ( jestli funkční to už musí každej posoudit sám ). Samotnej výběr " hereček " mě ze začátku sral, ale rychle jsem si zvykl. Velkým mínusem je závěr. Když už točím něco 1000x viděnýho tak by to měl osvěžit alespoň originální a překvapující konec. Ale to bych asi chtěl moc. Na český poměry solidní průměr. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Takže rodina Česákových se rozhodla, že nám předvede svou extra třepotavou FF kameru. A mámo, zapojíme do toho oba dědy, bábu a nejlíp všechny příbuzný. Nicméně si úplně nemyslím, že by v roce 1869 dva frajeři v monterkách a dědouš v tesilkách a proletářským klobouku honili holku v prostěradle po lese, natož s bambusovou loučí z Bauhausu. Bohudík to nemění nic na tom, že tenhle "kraťas" měl velice slušnou atmosféru, profi kamera a záběry exkluzivní, škoda jen, že 15 rozmazanejch minut je celá půlka tohohle díla, kdy bylo vidět kravskou p..u a to doslova, jelikož se konec odehrával ve starým kravíně. Nevím jak v Orlických horách, ale většinou kravíny nebejvaj uprostřed lesa. Nevadí. Pořád je to lehce lepší průměr. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • V době finalizace filmu se vybíralo dohromady z pěti hotových variant zakončení děje. (jiri.cesak)
  • Orlické Záhoří simulovaly rozsáhlé lesy v okolí Hradce Králové. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama