Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Recenze (277)

lamps 

všechny recenze uživatele

Rodinný animák s jedinou opravdu vtipnou postavou a příběhem jakoby narychlo splácaným na koleni po vzoru dětských mytologických báchorek. Co se tomu upřít nedá, je kromě výborného dabingu naprosto odzbrojující animace, působivé hrátky s prostředím a stoprocentně fungující interakce mezi hrdiny v prostřední části příběhu, která je zásluhou neodolatelně hláškujícího Brouka přímo královsky zábavná. Bohužel ničeho extra originálního se divák nedočká a rutinní závěr degraduje v mých očích jinak alespoň pohodovou a obrazově vynalézavou podívanou o stupínek níže. 65% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích animáků, co jsem kdy viděl. Žádnej "kiddo" mainstreamovej výplach, ale propracovanej, vtipnej, emotivní film se skvělým dospělým a temným příběhem, fantastickou pointou a nádhernou hudbou... a samozřejmě While My Guitar Gently Weeps v závěru, doprovázející krásné kreslené titulky. Víc takovýhle filmů. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Milé, na americkou produkci dokonce velmi, ale žíly mi to úplně netrhá. Jen příjemná atmosféra k nezapomenutelnosti nestačí. 8/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Překrásná animace a fascinující mytologie velice inspirovaná Asií. Moc se mi líbil poetický příběh, sympatická osobnost malého Kuba a jeho dobrodružná cesta, na které ho doprovázejí dva originální společníci. A líbilo se mi, že ústředním tématem filmu je rodina - ne romance nebo boj dobra se zlem (i když i tyto prvky tu najdete). Všimněte si taky detailů, kterými tvůrci nešetřili (například kolik postav má zraněné oko). Měla bych ovšem výtku ke konci filmu, který je trochu uspěchaný a nemá dostatečný emocionální dopad. Jinak ale spolu se Zootopií a Your Name je tohle jeden z nejlepších animáků roku 2016. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu na linke Japonsko-Spojené štáty- Slovensko niečo zostalo trestuhodne stratené v preklade. Pripúšťam, že je to aj moja vina. Že Japonci nejak poriadne nerozoznávajú medzi živým a mŕtvym svetom viem, ale aby som si vďaka tomu Kuba viac užil, tvrdiť nemôžem. Občas som mal pocit, že práve teraz by som mal byť emocionálne úplne na vetvy, ale nie som. Zase ale veľa k tomu nechýbalo. Ak mi to nejaký japonológ celé vysvetlí, pozriem si to znova a zvýšim hodnotenie. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Laika sa konečne vrátili tohto roku s ďalším originálnym námetom a vynikajúcim príbehom, ktorý je absolútne pohlcujúci. Nádherné animácie, ktoré dokáže urobiť len toto štúdio a ukazujú nám svoj ohromný talent. A plný skvelých postáv, na ktoré nezabudneme minimálne do konca roka. "Kubo And The Two Strings" je film, ku ktorému by som sa aj opäť vrátil a pozrel si ho znovu. Vizuálne je podľa mňa film maximálne nádherný, Kubo je skvelý hlavný hrdina a jeho príbeh má skutočne skvelé momentky a chceme ho sledovať ďalej. Okrem toho je to dopĺňané dobrou komédiou, ktorá vždy správne uvoľní atmosféru. Myslím si, že decká si film užijú rovnako ako dospelí. Nikdy nezájde príliš ďaleko so svojimi temnými momentkami, no súčasne presne využíva svoje nádherné momenty. A dráma je silná a efektná. Ak máte radi animáky, tak si toto určite choďte pozrieť. Pre mňa jeden z najlepších animákov tohto roku. A teším sa, kedy ho uvidím znovu. Hodnotenie: A ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt nie zlé. Na mňa možnože predsa len trochu jednoduché, ale mám rád, keď sa tvorcovia animákov sústredia okrem animácie aj na ostatné veci - tu najmä na pôsobivú temno-poetickú atmosféru a hudbu. Využitie origami bolo tiež výborné... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Velice inteligentní animák se silným a hlavně obsahově trochu složitým příběhem, který není mainstream.Běžte svým hloupým dětičkám pustit raději Mimoně a podobné hovadiny, na to vaše mozečky stačí (narážím na mizerné kino výdělky).Výborný animák, který v dnešní době plné tupých rodičů a dětí už předem neměl naději.80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně atraktivní a neobvyklý dobrodružný film, který určitě není čistokrevnou pohádkou a možná více zaujme starší než mladší publikum. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Super animace, ze které jsem cítil, že občas používali i trochu víc, než jen běžnou animaci. Na druhé straně méně super scénář. Jako kdyby měli v úvodu myšlenku, pak ji nechali rozpliznout a následně nevěděli, jak tomu dát srozumitelnost, logičnost a formu. Možná by bývalo bylo lepší vytvořit znovu scénář úplně od začátku. Dávám 4*, protože super nápady s origami a od samotného začátku mě zaujalo, jak velmi japonské to je. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavá animace, ale pro děti to podle mě moc není. Je to občas docela drsný, ale má to svoji atmosféru. 80% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kubo a kouzelný meč nabízí neokoukanou animaci, vcelku konzistentní a originální příběh a nemálo bizarních charakterů. Rozhodně nejde o pohádku pro nejmenší diváky, což není na škodu - mně se onen místy dosti ponurý nádech vážně líbil. Vlastně už jen samotná myšlenka příbuzných bažících po oku malého chlapce není pro děti to pravé ořechové. Z postav mě nejvíce zaujala oprsklá Opice, potrhlý Brouk a duo krvelačných tet. Rovněž musím ocenit netradiční zakončení v rámci tohoto žánru. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Animace se mi moc nelíbila, u jiných animáků bývá mnohem lepší. Příběh byl však velmi hezký a bavil mě, tedy až do doby, než tam nastoupily ty dvě čarodejnice, pak už to tak zajímavé nebylo. Ale byly tam fajn scény, např. jak Kubo dokázal tou „kytarou“ ovládat papír, vytvářet origami a k tomu vyprávět hezké příběhy. Ale byly tam i nesmyslné scény, např. když jedli syrové ryby nebo měli loď z listí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá animace, neobvyklé prostředí. Obrazově i příběhem moc hezký a poutavý příběh. Ani jako "divák z nutnosti" jsem se nějak nenudil. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Americký pokus o japonský animák a světě div, ono to docela funguje. Tedy přinejmenším po vizuální stránce. Kubo skutečně nešetří okouzlujícími vizuálními nápady typickými pro japonské animované filmy. Oživlé origami, světla na řece, strašidelné tety hlavního hrdiny... to všechno potěší. Jeden celkem velký rozdíl mezi Kubem a jeho filmovými vzory je - totiž že tenhle film je víc zaměřený na děti. Což samozřejmě není nutně špatně, ale chybí tu v tom případě ty nejdrsnější momenty a určitá příběhová epičnost těch nejlepších japonských animáků. Kubo je tak krásná pohádka (opravdu, ne jen dětský film) o jednom zvláštním chlapci a jeho lásce k rodičům. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh i jeho zakončení je zajímavý a neobvyklý, a to přestože se jedná o klasickou iniciační cestu. Autoři totiž dodali zajímavé okolnosti i postavy a celkové vyznění je každopádně originální. Bohužel ale zklamal vizuál. I když má občas kouzelné nápady, zejména hry s papírovým origami, nedokáže vzhled snímku zastřít, že je třeskutě a trochu nelidsky počítačový. /10. 8. 17./ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidně odsýpající příběh, který je provázán s neobvyklou, ale na pohled krásnou animací. Kubo and the Two Strings okrem tohoto obsahuje i slušně dávkovaný humor a citový přesah, který pohladí po duši. Musím zde zmínit i povedené akční sekvence, které bych u snímku tohoto ražení neočekával, přičemž přidávají snímku na divácké atraktivitě. Korunu tomuto všemu nasazuje výborný dabing postav, z nichž nejvíce vyčnívá Matthew McConaughey a jeho hláškující Brouk. Skvělá práce! „If you must blink, do it now.“ ()

L0ra 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce moc pěkné, jen ten příběh mi přišel oproti ostatním animákům celkem nudný a nezábavný. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kúzelné vo viacerých smeroch, tá doslovnosť to ale ubíjala až skoro zabila. Dobre myslené aj nadšené, nedostatočne poučené. ()

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama