Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Více než tři čtvrtiny zaujímá klasické survivalové téma s rodícím se sblížením. Léčí se zranění, hledá se úkryt, udržuje oheň a zabijí divoká zvěř (nemusíte se bát, medvěd Bart měl tentokrát dovolenou). ON je pragmatik se srdcebolem, ONA šmírák s nedostatkem odpovědnosti k druhým i sobě, chlupatý ON pořád někam odbíhá (asi se bojí česnekového obojku). Všechna ta tuctovost boje o přežití se dá hravě překlenout díky Elbově charismatu a umu civilnosti z repertoáru Kate Winslet. A pak, nedbaje základních hygienických návyků, se zachvěje země a přichází dohra, kterou jsem si pracovně pojmenoval „Snoubenec mezi námi“. Škoda, že nebyla propracovanější a nekončila o pár sekund dřív před dvojitým čelem vzad.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Existencia tohto filmu mi nejak unikla a narazil som na neho až v TV. Je to solídny survival film s klišé, ktoré sme videli už inde, ale znova fungujú. Hlavným plusom je technická stránka. Fantasktický pád lietadla natočený akože bez strihu alebo napríklad šmyknutie sa Elby z hory takmer dolu. Nástrahy, ktoré dvojica behom cesty zažije sú dostatočne pútavé. Aj postavy boli celkom v pohode. Viac som sa povahovo identifikoval s odvážnou Winsletkou ako so zaprdeným Elbou. Sklamaním bolo, ale že sa film v druhej polovici naplno premenil na tuctovú romantiku a tá ma tentoraz vôbec nebrala. V poslednej tretine dokonca sledujeme životy dvojice doma pekne v teplúčku a neznesiteľne čakáme kým si konečne vbehnú do náručia. Našťastie akonáhle k tomu došlo, tak nás strihač, čo najskôr zbavil tohto utrpenia. Vďaka mu za to. P.S: som rád, že pes to znova prežil aj keď na neho dostala chuť puma. Mačky sú proste mrchy. To mi nikto nevyhovorí. 5/10. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo napísať ... Survival epizódy boli príšené, trápne a chovanie Alex bolo na prefackanie v studenom snehu. Klišoidné putovanie zmrznutou krajinou, srdcervúce vyslobodenie zo zajatia hôr a nakoniec presladená romantická limonáda. Hodinu som trpel, potom som to zo slušnosti dopozeral a takisto len zo slušnosti dávam 2** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,339,633Tržby Celosvetovo $61,082,264Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Herci fajn, tam ani nebolo moc čo pokaziť, máme tú pekne mrazivé prostredie, drámu na každom kroku ako vyšitú, nechýba napätie či dobrodružné scény, len to chcelo obratnejšiu réžiu. /55%/ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrně natočená survival dráma, u které si jako u většiny ostatních snímků tohoto žánru bude divák klást otázky, proč hlavní hrdinové neudělali tohle, nebo támhleto. V tomto případě mi vrtalo palicí, kde Beník bere neustále něco na rozdělání ohně a čím pak byl živen po celou tu dobu jejich čtyřnohý věrný přítel, když ti dvounozí mohli ledatak "nasytit" svá volátka sněhovou tříští? Takže asi je potřeba nikterak logicky nepřemýšlet a jen sledovat, jak se tento boj okořeněný špetkou romantiky vyvine. Čekal jsem něco více ve stylu The Edge, nuže Assad šel poněkud rozvleklejší a poetičtější cestou. Celkově vzato The Mountain Between Us neurazí ani nenadchne a co se týče závěru, je to asi to, co většina diváků chtěla vidět, ač tu někteří z nás na sladké nejsou... 60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Idris Elba obdivoval, ako Kate Winslet dokáže prepínať medzi prízvukmi. Kým natáčala, hovorila bezproblémovou americkou angličtinou, keď scéna skončila, vrátila sa k svojej britskej: "Ja keď hrám Američana, tak ostávam vo svojom prízvuku po celý čas. Neodkážem to, čo ona, že si len tak prepínam medzi prízvukmi. Hneď som sa jej spýtal: Wow, to je úžasné, ako to robíš?" (Arsenal83)
  • Pôvodne sa do mrazivej vody chystala vrhnúť len kaskadérka Kate Winslet, keďže štúdio sa obávalo o bezpečnosť Kate. Kate však bola neoblomná a žiadala režiséra Abu-Assada, aby jej to dovolil: "Ja som človek o vode a ľade. Voda, to som predsa ja!" Kate týmto narážala na rozsiahle natáčanie filmu Titanic (1997), keď bola celé mesiace ponorená vo vode. (Arsenal83)

Reklama

Reklama