Reklama

Reklama

Room

Trailer 5

Obsahy(1)

Pro pětiletého Jacka je pokoj celým světem. Je to místo, kde se narodil, vyrůstá a kde žije v bezpečí se svou mámou Joy. Spolu si čtou, učí se, hrají si. Poznání o světě Jack nabývá prostřednictvím několika dětských knih a dětských televizních seriálů. Vše, co je mimo pokoj, je fiktivní, jen pokoj je skutečný. V noci ho máma vždy ukládá do bezpečí šatníku, v němž má usnout dříve, než přijde Starý Nick, jejich věznitel. Pokoj je pro Jacka domovem, ale pro jeho mámu vězením, ve kterém je Starý Nick drží již více než sedm let. Díky odhodlání, vynalézavosti a vroucí mateřské lásce se Joy podařilo vytvořit pro Jacka život, ve kterém si neuvědomuje limity jejich vězení. Joy však ví, že takhle to nemůže být napořád. Vymyslí proto odvážný plán útěku, ve kterém se spoléhá na statečnost svého syna a notnou dávku štěstí. Když plán naproti všemu skutečně funguje a oba jsou konečně svobodní, Joy si s hrůzou uvědomí, jak nepřipravená je na to žít mimo čtyři stěny malého pokoje a být svému synovi oporou i ve skutečném světě. Jejich izolovaný svět se najednou rozšíří a jak malý Jack, pro kterého je vše nové a neuvěřitelné, tak i Joy se musejí naučit, jak žít ve skutečném světě... (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

skipercak

skipercak (hodnocení, recenze)

Oscar pre Brie Larson bol zasluzeny. Herecka stala pred tazkou ulohou a dala to na jednotku. Nevidim ziadnu chybu na jej hereckom vykone a to pritom nemala lahku ulohu. Mne herecke vykony hlavnych postav prisli ako uplne dokonale. Ten film je dokonaly a to vdaka suhre viacerych faktorov. Keby niektory zlyhal, tak by to uz nebol dokonaly film.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

tidit11

Brie Larson hrála dobře ale vyloženě na Oscara bych to taky neviděl a souhlasím že když už Oscara, tak Jacob Tremplay by si ho zasloužil více než ona.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

ThatKidMaty

A jak myslíš že mali veľkú klimatizáciu v tej unimobunke? :) A prečo myslíš, že by jej tam nechal únosca nôž? A pamätáš jak hovorila, že už sa naňho raz zaútočiť pokúsila?

na příspěvěk reagoval ThatKidMaty

ThatKidMaty

ThatKidMaty (hodnocení, recenze)

Alena77

Být zavřená jako ona tak se nezblázníš, ona žila jako normální člověk který nesmí ven (koupelna, kuchyň, televize) zbláznila by se kdyby tam měla jenom postel, nebo ani tu ne

na příspěvěk reagoval Dadel

ThatKidMaty

ThatKidMaty (hodnocení, recenze)

Dadel

Klimatizace, ventilace to je jedno....prostě je ten film nelogická patlanina co se snaží být dramatická ale nejde jí to......tak ale když držel ten kkoberec s dítětem tak ho mohla bodnout......

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

ThatKidMaty

Hele, já z toho filmu nebyla taky moc nadšená. Plus ten ufnukaný hlas chlapečka mi lezl na nervy.

Myslím, že ho nezabila , aby se mohla dostat ven. Přeci jenom nevěděla ten kod.

Napadlo mě, že na něj mohla číhat hned jak otevře dveře. Bodnout ho a chytit otevřené dveře a pak prásk prásk dodělat ho. : )))

To jsou jenom takové představy. Myslím si, že ,,normální " člověk, který by byl takhle zavřen by se z toho zcvoknul.

na příspěvěk reagoval ThatKidMaty

ThatKidMaty

ThatKidMaty (hodnocení, recenze)

takovej film o ničem sem dlouho neviděl........proč nerozbila to okno? proč neposlala to dítě klimatizací? proč nevzala nůž a v posteli ho nezabila? .........hovadina

na příspěvěk reagoval Dadel

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

No jo, ale všechny, nebo skoro všechny, filmy, které tu zmiňujete, jsou šokující tématem, násilím, Room dělá Room něco jiného. Tam o ten únos a život a v cimře přece až tolik nejde. Nebo jo?

Proč nemá film český název? Co je toto za blbost zas.

na příspěvěk reagoval anglanek

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

American Crime

Ten film vypadá zajímavě. Já na to asi ale nebudu mít žaludek. Jsem z bezpráví páchaných na lidech a zvířatech odrovnaná.

Trailer moc neukázl. Co jí v tom sklepě prosím tě dělali?

na příspěvěk reagoval anglanek, Petaxis

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Castrator , anglanek

Jestli chcete něco masakrálního, v podobným stylu jako Room, ale o moc horší na psychiku, něco, co je fakt děsný a už bych to nikdy nechtěla vidět, ale co si na druhou stranu myslím, že za vidění stojí a co je natočený podle skutečný události, tak se podívejte na American Crime, pokud jste to ještě neviděli.

na příspěvěk reagoval anglanek, MontyBrogan

Uživatel Alena77 smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Mně bylo do breku, kreténi, a to jsem cynický zmrd. Koukat na to opakovaně nebudu, na to mám moc rád sebe i svou chlapáckou tvrdost, ale nepmatuju film, u kterého bych pociťoval potřebu obejmout kohokoliv z herců (máma, dítě, pes). Nechutně reálné a silné. Tohle jsem u filmu ještě nezažil.

na příspěvěk reagoval Petaxis, anglanek

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Mě bylo jasné hned od začátku, že je to kluk. I když ten jeho pisklaví hlásek mě docela iritoval. Osobně z filmu tak nadšená nejsem.

Mimochodem, kdybych neviděla trailer, tak si myslím, že čert ( potom co ztratil kluka) jel rovnou zabít jeho matku.

kukkik

kukkik (hodnocení, recenze)

Jaroslaf

To se s dovolením mýlíš, Old Nick ji nikdy holčičkou nenazval, vždy když mluvil o "holčičce" apod. myslel tím Joy.

Nevím, jak je to s dabingem ale v originálním znění je to naprosto zřejmé:)

 

Ale se zbytkem souhlasím plně, taky jsem myslel že je to děvče a dávalo by to i mysl (nechtěla aby věděl, že je to holka...), ale to byl nejspíš záměr a popravdě si myslím, že to, že postavu dítěte hrál chlapec, ve skutečnosti na významu v příběhu nic nemění a děvče to mělo být tak jako tak. A jestli ne, tak ať ale já si s touto představou film spojil a líbí se mi tak více.

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

oni ho některé postavy včetně čerta i holčičkou nazývali a byl i jako holka nalíčen. podle mě to byl původní plán tvůrců udělat majstr twist a objevit jeho pokřivenou sexualitu, ale k ničemu takovému nedošlo, takže film byl ve výsledku celkem o ničem.

na příspěvěk reagoval kukkik

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

antonionifan

To já upřímně taky :-D a kdybych nevěděl ještě před tím něž jsem se na to podíval že je to opravdu kluk, tak bych si asi ještě dlouho dobu od začátku filmu myslel že je to holka.

na příspěvěk reagoval Jaroslaf

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Tak Jakovi bych typla tak sedm let ne čerstvých 5 let. Ta mluva a čtení ......

Samotnému herci je 9 let.

Taky jsem přemýšlela o to, proč toho kreténa nezbila. Měla tam nůž, nebo ho mohl něčím omráčit. Pak mi došlo, že to bylo asi kvůli tomu, že by se nedostala už nikdy ven. Leda že by ho klepla hned jak by otevřel dveře .

na příspěvěk reagoval Petaxis, anglanek, antonionifan

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Tak v žebříčku nej filmů roku 2015 si Room drží 2. místo, z hraných filmů je dokonce první. To mě mile překvapilo

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

MikeCool: jestli tou hudební rozkoší myslíš scénu koberec, tak to nebyl Rennicks...

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Tak nakonec jsem musel přehodnotit svoje hodnocení a názor na tenhle film a dávám tomu plný počet protože si to rozhodně zaslouží je to velice silný zážitek i když místy drhne a ztrácí na své síle tak i přesto je to hlavně pro rok 2015 prozatím ve svém žánru nejlepší kousek.

Bolomsson

Bolomsson (hodnocení, recenze)

Velice silné, nezávislé a emocionální drama, které kvalitním snímkem rozhodně je, ale že by byl tak kvalitní, aby si zasloužil nominaci na Oskara, no nevím....a to mám pro filmy tohoto typu docela slabost. Film je to dojemný a velice citlivý, to ano, ale až tak silný dojem ve mě nevyvolal, každopádně pěkný film. 75-80%

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Knížku jsem nečetl takže nemohu srovnávat ale je to opravdu herecký koncert Brie Larson a Jacoba Tremblaye to se musí nechat, ta část co jsou v tom takzvaném pokoji je bomba ta byla pro mě mezi 4 a 5 * ovšem jakmile se film přesune mimo 4 zdi pokoje takž už tak nějak malinko ztrácí a to je opravdu škoda... nakonec dávám 4* ale rád bych dal 5* protože si to určitě zaslouží... pro mě nejvíce dojemná scénka která byla ze začátku i na konci filmu kdy se Jack loučí s pokojem a všemi věcmi v něm!

na příspěvěk reagoval anglanek

Související novinky

Marvel potvrdil obsazení Captain Marvel

Marvel potvrdil obsazení Captain Marvel

25.07.2016

Víkendový Comic-Con přinesl spoustu nových trailerů, na druhou strunu byl ale skoupý na velká oznámení. Neobjevily se žádné nové filmy ani herecká angažmá, asi nejvýraznějším momentem tak bylo… (více)

Nominace na Oscara 2016

Nominace na Oscara 2016

14.01.2016

Letošní Oscary budou duelem Revenanta se Šíleným Maxem. Výlet do divočiny s DiCapriem sesbíral dvanáct nominací a našlapaná jízda s Hardym deset, ze zálohy přitom útočí Marťan se sedmi a Spotlight,… (více)

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Reklama

Reklama