Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet a scenár tohto filmu je tak priemerný, že by z neho nadpriemerný film nedokázal urobiť ani Christopher Nolan a v minulosti ani Hitchcock. Vlastne je dobre, že ho natočil Scott, pretože scenáru kvality filmu aj zodpovedajú. Mohlo to dopadnúť omnoho horšie, predstavte si, že by si sa takejto tuctovej látky ujal Brett Ratner. Scott síce netočí žiaden autorský film, cítiť, že tu iba hovorí kameramanovi, aby išiel tu ďalej, tu bližšie a nech je už konečne pauza na obed. Cage je tu ešte vo forme, v dobe vzniku filmu jeho výkony ale neboli ešte predmetom vtipných diskusií. Tak som si odškrtol ďalšiu chýbajúcu kolonku v Scottovej filmografii a to je pre mňa asi tá najväčšia hodnota tohto filmu. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Taký oddychový feel-good film, ktorý ale trošku pokazí prekombinovaný záver. Ridley Scott na svojom konte takýto film ešte nemá a očividne si ho s chuťou strihol, akurát posledných 15 minút dá celému filmu iný tón. Neočakávane a zbytočne. V tomto prípade by menej bolo naozaj viac. Nicolas Cage je tradične výborný (nepatrím k jeho odporcom - a úprimne povedané ich nechápem), Sam Rockwell nanešťastie nemá veľa priestoru. Alison Lohman však naozaj prekvapuje, hrá presvedčivo a v jej 23. rokoch jej ľahko uveríte, že má 14 (koniec, koniec...). Napriek trošku nešťastnému koncu mal film dobrú atmosféru a bavil ma (pričom obľubujem Cagea), takže pod štyri nejdem. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Taková milá a příjemná komedie o podvodnících, kteří neznají hranice. Kromě výborných hereckých výkonů, především doknale ujetého a zakomplexovaného Nicolase Cage, zaujme film slušnou dávkou vtipu na úrovni. Dále už jen záleží, jak se vyrovnáte s četnými zvraty...v mém případě pomohly udržet pozornost u jinak jednoduchého scénáře a tudíž jsme se báječně bavil. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Přestože Scottovu filmu dominuje Nicolas Cage, který v posledních letech dobrými filmy zrovna neoplývá, tady mi seděl. Jeho na prášcích závislý a bez prášků mnohem zábavnější Roy, který najednou objeví dceru a ta mu změní život, mě opravdu bavil. Je to takový lehce nadprůměrný zábavný film, chvíli vážný, pak zase bláznivý, lehce romantický a je tam dokonce i dost dramatická scéna. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Odér čistiacich saponátov sa vznáša nielen nad dlážkou hlavného hrdinu - fóbiami zmietaného podvodníka, ale aj nad celým filmom. Prílišné sústredenie na kvalitné spracovanie odsýpajúceho deja vytvorilo síce dokonale čistý antiseptický povrch s prekvapivou pointou, no na tomto vyblýskanci sa nepodarilo zachovať takmer ani smietku emočnej zainteresovanosti diváka. Čo je vo filme s rodinnou zápletkou trochu prieser. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama