Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nasvědčuje tomu, že za smrtí venkovského faráře je loupežné přepadení. Když se ale ukáže, že ukradené sakrální starožitnosti nemají prakticky žádnou hodnotu, musí jít Kuneš po jiné stopě. (Česká televize)

Recenze (31)

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% — Zatím se budu držet prvotního „nástřelu“ z prvního dílu. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Zábavné to je, nečouhá tomu sláma z bot, ale něco se nám tam zopakovalo z předchozího dílu: „Znamená to, že ti nesedí motiv.“ Doufám, že na téhle hlášce nebudou postaveny všechny díly, to by mě mrzelo. Ovšem kdyby ten magor Lupínka v té stodole odkrouhnul, to bych letěl na 5 hvězdiček a minimálně na 90%. Ale bylo mi jasné, že hned ve druhém díle zabít postavu, která se objevuje v titulcích, neprojde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl mi přišel o něco slabší než ten úvodní – místy zbytečně nedotažený. Nicméně se tu začínají postupně rozplétat nitky – které mají co do činění s případem mrtvé policistky. Mám jenom strach, aby režisér a scénárista v jedné osobě nezačal zas vařit z vody. Nicméně jsem docela zvědavý, jakým směrem se to začne ubírat, páč lidí co mají nějaké to tajemství – nebo pošramocenou minulost je tu víc než dost a navíc zase někdo touží zlikvidovat Kuneše… ()

Reklama

verlit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro se bojím, že to bude trademark seriálu, že budou všechny případy vyřešeny nikoli klasickou prací (sběr stop, výslechy, ověřování a vylučování vyšetřovacích verzí), ale prostě jakýmisi záhadnými momenty vnuknutí. Zcela bezdůvodně hlavního hrdinu napadne: "Třeba to bude takhle", načež to všichni vezmou za bernou minci a ukáže se, že to tak je. WTF?! Kamera dobrá, Krušné hory hrají jako o život, ale chybí tomu to základní - napětí a příběh. Dám šanci třetímu dílu, ale moc nadějně to nevidím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Farář Kocman by měl pro Vás něco zajímavýho. - Já nechci hypotéku a na důchod si nespořím." Tak to dopadá, když kněz poruší celibát a vydá se cestou finančního poradenství. To je jedna věc, která mě bavila. Druhou byla Kunešova jazyková nevybavenost a třetí šťourání do hamižnosti církve. Za to dávám hvězdy. Jinak to bylo takové moc colombovské, kdy pachatel je divákovi znám a k tomu motivu se nakonec taky nějak dojde. Přesto sympaťák Kuneš drží jistou úroveň seriálu, ale ostatní mordparťáci mu v tom moc nepomáhají. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když uvodní díl (přes uvedené výhrady) docela šel, druhý díl se nesl ve stejném duchu a co víc, připadal mi jako ročníková práce posluchačů FAMU, kteří se rozhodli, že prorazí. Má to ovšem i klady - pochopil jsem, proč se mi líbily Vraždy v kruhu – kolegové spolupracovali, někteří se i měli rádi a raději se koukám na pana Trojana než na jakéhokoli rapla. Nebudu se patlat v dalších konkrétnostech, se sledováním seriálu končím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Tento díl se natáčel v klášteru Teplá, na Božím Daru, Jáchymově, Holešovicích, Nuslích, Smíchově, Březové. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V seriálu opakovaně zazní: „Tam bude pláč a skřípění zubů.“ Celá citace z knihy „Lukáš 13:28“ zní: „Tam bude pláč a skřípění zubů, až spatříte Abrahama, Izáka a Jákoba a všechny proroky v Božím království, ale vás vyženou ven.“ (sator)

Reklama

Reklama