Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (425)

tombac 

všechny recenze uživatele

Na poli asijské hororové produkce naprosté zjevení. Jak měřítkem, tak akčností a dynamikou většiny stopáže. Pravda, na melodrama a pár vtipných scén tu také došlo, ale na korejský blockbuster se to překvapivě drží při zemi a nikterak to neotravuje. Někdo si tu stěžuje na opakující se motiv uzavřených dveří. To se měla parta obyčejných lidí za jízdy honit s nakaženými krvelačnými spurtery po střeše či slézat podvozek? Naopak, na stísněné prostředí rychlíku po většinu minutáže tu je solidní porce nápaditých pasáží. A nápínák to je jako hrom. 8-9/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Všude je to horror, jen tady musíme za každou cenu vypustit jedno r. Všude je to Busan, jen tady se tam musí narvat P. Ale k filmu: Nebýt úvodní nesmyslné scény se zombie srnou, možná bych šel s hodnocením ještě výš. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Neustále pracujúci manažér sa rozhodne konečne splniť svojej dcére jej želanie a navštíviť s ňou jej matku. Tá žije vo vzdialenom Busane, takže zvolia komfortnú cestu vlakom. Ešte pred odjazdom však nastúpi žena, s ktorou očividne niečo nie je v poriadku. V správach sa začnú objavovať reportáže o násilí v uliciach, ktoré by však pre cestujúcich nemali byť problémom. Oni ale netušia, že jeden obrovský problém práve nastúpil do ich vlaku. - Každý hororový divák si hneď na začiatku zrejme položí dve otázky. Kde je gore? a Toto má ako byť krv? Tieto dva faktory vidím ako jediný problém tohto hororu, ktorý bol velmi očakávaný dokonca aj v USA, kde hororom z Ázie velkú pozornosť nevenujú. Inak však všetko funguje ideálne. Napriek dlhej stopáži to má intenzívne tempo, nakazených je dostatočné množstvo, akcia je taktiež miestami napínavá a prekvapivo dokázali tvorcovia dať dokopy sympatické herecké obsadenie, čo sa u hororov z tejto oblasti často nestáva. Vizuálne a technicky je to naozaj kvalitne spracované a prostredie vlaku je pre Zombie horor naozaj nevšedné, takže ponúklo zaujímavý zážitok. Ázia si u mňa po tom absolútnom nezmysle s názvom Yakuza Apocalypse týmto projektom trochu napravila reputáciu. + herečka z Manhole ()

choze 

všechny recenze uživatele

Loni jsme dostali vlkodlaka ve vlaku (Howl) a stálo to za vyližprdel, teď tu máme zombies ve vlaku a je to solidní žánrový kousek, kterému nechybí sympatické postavy, ani do poslední chvíle napínavý, nápaditý a v dobrém slova smyslu slzopudný děj. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když si nechat vykousnout krkavici, tak jedině v jídelním voze! Díky silným katastrofickým výjevům a některým akčním jednotlivostem přifičí RegioZet na žánrové nástupiště se svěžím závanem vzduchu, nicméně jsou tu klišé vzorce a ryze jihokorejské melodramatické chvilky (sebezpyt u dojemného klavíru a ty sobecký tatínku, proč opustils maminku), kvůli kterým i přes svou rychlost přijíždí do cíle s 15 minutovým zpožděním a to může nejednoho cestujícího otrávit. Je myslím jasné, že nic z toho by se směrem na sever nestalo. A to nejen proto, že by na místním majiteli 95 % státních tukových rezerv nenašly zombie krk.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný pocit. Na jednu stranu to kromě zasazení nemá co nabídnout, zombie jsou sice rychlí, ale příliš velká respekt nevzbudili, gore není téměř žádné a jakkoliv to není něco, kvůli čemu bych normálně film odsuzoval, přece jen to přispělo k větší sterilnosti. A pak tam je ten lidský padouch a jeho schopnost udělat ze všech kolem sebe bezmozkové kretény (počkat, to je přece mělo zachránit, když neměli mozky, ne? Chyba v logice! :)). Logiku ve vyděšeném davu sice nejde hledat, ale celá ta linka mě neskutečně štvala. Možná spíše tím, že mi přišla nevěrohodně vystavěná a zahraná. Na druhou stranu to je příjemně nekompromisní, má to sympatické hlavní postavy včetně malé holčičky (která není otravná) a celé je to... jiné než západní zombie žánr. Jaksi více kýčovité a emotivní a se slow-motionem. A v závěru mi to přišlo jako docela zajímavý nápad, Korejci ty dramata prostě umí. Ale žádný východní zázrak to prostě není. To byl např. Snowpiercer, když už jsme v tom vlaku. 6,5/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia World war Z sa nezaprie, ale s tým určite nemám žiadny problém, som rád za každé kvalitnejšie zombie dobrodružstvo a tentoraz ešte k tomu v takomto celkom veľkolepejšom prevedení. Na nič tu netreba dlho čakať a tak sa už po chvíli dej presunie do vlaku a čoskoro už aj naplno rozbehne. Samotný nápad s vlakom to celkovo samozrejme trochu obmedzuje, či už obsahovo, ale aj v tej veľkoleposti, keďže dej sa odohráva výhradne tu a občas aj v blízkom okolí, ale film to neruší, prostredie vlaku som mal vždy rád, v rámci žánru to prinieslo aspoň nejaké to osvieženie a spracované je to dobre. Prvá polovica je očakávane dejovo trochu zaujímavejšia, predsa len ponúka začiatok samotnej apokalypsy, kedy postavy nevedia, čo sa deje a tak sa musia čo najskôr vyrovnať a prispôsobiť týmto novým a nebezpečným podmienkam, ale ani druhá polovica ma vôbec nesklamala a dokonca mi príde rovnako dobrá, ako aj tá prvá, dej vo vlaku ponúkne dostatok zaujímavých a nápaditých situácií. Len tá línia s mužom, ktorý robí neustále problémy mi prišla už moc samoúčelná, aby tu za každú cenu musel byť výrazný ľudský záporák, ktorý skutočne pokazí všetko, čo môže, mohli to radšej obmedziť, aby to pôsobilo dôveryhodnejšie, ale ani toto nie je najhoršie, mňa to bavilo od začiatku až do konca. Pochváliť musím aj obsadenie, nájde sa tu viacero môjich obľúbencov, ako Gong Yoo v hlavnej úlohe, jeho dcéra, sympatická Jung Yu-Mi, svalovec Ma Dong-Seok vo svojej typickej úlohe a plno ďalších sympatických postáv, ktoré mi vyhovovali, fandil som im a navyše sa na pomery žánru správali aj celkom rozumne a tak mi ich bolo ľúto. A teda ich úmrtnosť ma dosť prekvapila, čakal som, že ich prežije o niečo viac. Po akčnej stránke si tiež moc nemôžem sťažovať, aj tu pokračuje film v štýle World war Z, takže o nejaké drsné scény tu vôbec nejde, ale akcia je výborne natočená, plne využíva potenciál prostredia a občas aj dosť napínavá. Ale vôbec v nej nejde o likvidáciu zombií, postavy sa pri nej vždy musia dostať čo najskôr do bezpečia. A čo sa týka samotných zombií, jedine ma mrzí, že samostatne vôbec nevyvolávajú rešpekt, to sa im darí až vo väčších množstvách, ale zase vizuálne a pohybom sú zvládnuté perfektne, takže tie naháňačky s nimi ma veľmi bavili. Ale aj celkovo sú efekty až na pár výnimiek skvelé. Takže ja som dostatočne spokojný, určite to nie je najlepší zombie film, ale aj tak Train to Busan ponúka presne to, čo sa aj dá vzhľadom na potenciál očakávať, konečne juhokórejská produkcia vyskúšala aj tento subžáner a rozhodne si neurobila žiadnu hanbu. 77% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Inspirace ve Světové válka Z je patrná, ale určitě se jedná o jeden z nejlepších zombijáckých filmů v historii. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zběsilá podívaná plná poměrně důmyslných nápadů a skvěle šlapajících emocionálně vypjatých scén. Pro mě osobně nejepší zombie horor od Snyderova Úsvitu mrtvých. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začátek za 3*, ovšem jakmile se to rozjede, jsou to neskutečná jatka s překvapivým důrazem na emoční strunu, která na mě sice naplno nezafungovala, ale stejně jsem byl překvapen, jak se podařilo do vlastně obyčejného zombie filmu s dobrou akcí propašovat tolik rodinného patosu. A hlavní postavy se podařilo vybrat opravdu suprově (zvláště nastávající otec je cool) a prožíval jsem s nimi každý fight...70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Viete čo je najhoršie pri pozeraní dobre rozbehnutého hororu? Ak namiesto napínavej jazdy alebo pobavenia, začnú zombie scény nudiť. Napríklad preto, že základný koncept sa až príliš často krát opakuje. Tak aj tu: z vozňa do vozňa, z vlaku a späť do vlaku. Dobre je vykreslená odpudivosť jednania niektorých typov, horších ako zombíci, pretože tí konajú v túžbe po krvavom zahryznutí, na základe svojej rodovej (genderovej) prirodzenosti. Naproti tomu nenakazení ľudia majú na výber. Neprekvapilo, že veľa z nich si vyberá obetovanie potenciálne nakazených a nechanie ich napospas lačným nemŕtvym. Popri opakovanej hororovej nude zaujme mix strašidelného akčného filmu a romantizujúcej melodrámy, podčiarkujúcej dôležitosť rodiny. Konanie postáv a ich nádeje sa dosť upierali na vyriešenie celospoločenského problému armádou. Zrejme ide v Kórei o nejakú tradíciu na pozadí skúseností z minulosti. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na vlak do Pusanu by se rozhodně neměli dívat rodiče malých dětí, zejm. holčiček, a těhotné ženy, ženy ve vyšším stupni těhotenství by snad raději neměly ani jezdit vlakem, co kdyby náhodou. Klišé tam o sebe zakopávají jak ti zmatení zombíci (jak je možné, že takový zombík běží rychleji, než dotyčný běžel jako normální živák?), ale i když jsem okoralý cynik, na konci jsem si zaslzela do kapesníčku a posmrkala rukávy noční košile. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec fajn. I Korejci si chtějí zařádit s hladovými zombíky, kteří prorážejí hlavou sklo, lezou přes sebe jako po žebříku a koušou všechno, co se nepohybuje jako hladové klepající se oživlé mrtvoly. Šíleného výrazu v očích se dočkají pasažéři luxusního vlaku, mezi kterými nám tvůrci jasně představí ty dobré, ty zlé i ty, kteří se v průběhu děje „napraví“. Scénář není tak nejapný jako v případě podobných kousků, hlavně si cením toho, že neobsahuje tolik oslích můstků a logických děr. Samozřejmě nechybí typicky přepálené asijské emoce, občas je to křeč, ale vesměs se divák nenudí (ač se bleskurychle útočící potvory v tomhle subžánru většinou velmi rychle okoukají). Digitální triky fajn, něco bych prostříhal, ale vesměs spokojenost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech by som bol akokoľvek hororovo nespôsobilý, čokoľvek z tohto žánru tolerovať, či presne naopak, znalec, chyby v systéme neustále vyhľadávajúci, po vzhliadnutí "Train To Busan" (už len z dôvodu vysokej kvality spracovania), pod tri pri hodnotení v živote nemožno ísť. Neskutočne ma vedia pobaviť určitý "jedinci" svojimi názormi jak zo spomalenej školy, kedy amatérska ducharina z Grónska, má v ich očiach väčšiu hodnotu, ako solídne spracovaný snímok, ktorý spĺňa takmer všetky najvyššie kritériá. Na druhú stranu, práve vďaka nim presne viem, že akýkoľvek nový, menej známy horor "bez reklamy", z ničoho nič svetlo sveta spatriaci, v garáži na kolene zrobený, nimi ohodnotený za "☆☆☆", bude pre mňa a mojich blízkych úplnou stratou času. A potom už len človek s úsmevom na tvári sleduje ten voľný pád z 1500 metrov, jak pri bohom odopieranej samovražde, ako dokonale sa vedia strápniť. Pri "Home Alone 5" človek kritiku pochopí, ale tu, pri takomto počine, rovnako ako pri "Gokseong", ani omylom. Jediné čo fanúšika hororu, obzvlášť zombie subžánru môže zamrzieť, je nedostatok gore. Ale inak, od "dvacky" žiadna nuda nehrozí (!), výzor nakazených smelo porovnateľný s pohľadom vašej svokry po 4 hodinovej bitve so šminkami pred zrkadlom, záver zas prináša satisfakciu v realite, napriek nepriaznivému osudu, nádej umiera posledná. Viac ako slušný "film" - 75% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A máme zde historicky první finále soutěže ,,Co bude větší píčovina"! Z filmů, vilně se povalujících po ploše a chytajících lelky, prach a filcky od složky s krycím názvem P-rn- jsem si dovolil nominovat následující hity, které delší čas prokrastinuji: Hladový gejs - Mocinkygej, díl druhý (síla vzorů) a Vlak do Buzanu Pusanu. Pročpak že jsem po nich nesáhl ihned po zakoupení, ptáte se? Mám své důvody, mám. Zhůvěřilostí o blbečce či blbečkovi, co ve svém pubescentním zápalu a ukrutné neschopnosti zachraňují svět mám již tak trošku plné klektáky, a vlaky nesnáším, jsou pro pitomce. Ovšem vše krásné musí jednou skončit a dnes skončilo i období blažené nevědomosti. Už jsem to viděl. Ajvaj ajvaj. Tak tedy: V prvním kole se proti sobě staví Kaknis, vyzbrojená lukem, šípem, kozama, stále odulejší tlamou a tou svou silou vzdoru, oproti ní se s výrazem čerstvě penetrovaného štěněte do ringu šteluje devítiletá So-ja Kim, vlastnící jen plachý pohled ve svých očkách mongoloidní laně. Gong, obecenstvo ztichlo, samou nervozitou si hryže prsty až u samé prdele. Zbytečně, protože hrdinka z filmů o Hrách vo život se sama poutá do morálních dilemat a malé děcko, taková ta tabula rasa, v klidu vítězí kontumačně. Nevadí, snad se situace vystříbří v mači následujícím. Pýta kontra EE-septik Kim. Očekává se hladký průběh, hebkomodrý klaďas (byť tedy těžce retardovaný) zajisté smete pouhým pohledem záporníka z nejzápornějších, takového, co kolem krku nosí provaz z pupečních šňůr, osázený sušenými bulvičkami albínských novorozenců. A ejhle. Pýta nám zmatečně bloudí po bojišti, našlapuje do provazů, pláče a z levé trencle vypouští nažloutlou tekutinu. EE-Kim, který díky tomu již ví, kde soupeř ponáší nádobíčko, jej v poklidu a férově zezadu poltí požárnickou sekerou. No nebudeme to natahovat - takto končí prakticky každý souboj, a to i tehdy, když proti sobě vystrčím (jindy vcelku schopnou) Můrovou a toho posledního, nejpomalejšího zombíčka s vylámaným chrupem a ujetými chodidly. Je to tristní. Buď stárnu a mé povadající libido již nedokáže reagovat na rozpuklé cecky Lawrencový, jak by mělo, nebo se to celé zvrátilo v naprosto slaboduchou zábavu pro lobotomizované.... jistě to první, nebudu si fandit. Zato korejská reklama na prostředek veřejné popravy vysloveně nadchla. A to jsem se toho bál setsakra více, než oproti hodnocenému výměšku. Tak tedy - tímto jsem spláchl dva komenty najednou a mějte mě rádi! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva jo! Tuhle Koreu si dám líbit. Ťamani se tentokrát vytáhli, když se na plný čáře vysrali na to svoje čaro a tu svou typickou poetiku kterou jsem nikdy nechápal a v duchu nejlepších tradic převzali všechny dějové postupy a typická klišé obvyklá pro zombie filmy. Výsledkem je snímek kterej po všech stránkách působí jako by vylezl z holýho údu a nebyl točenej kdesi v Ťamanistánu. Pravda cgi efekty při srážce vlaků jsou z trochu slabšího soudku, ale tak chápu, že tohle nestálo miliardy. Každopádně se z toho vyklubala nečekaně zábavná nonstop akční popkulturní zombárna z minimem hluchých míst a maximem zlikvidovaných hlavních postav. Kdyby ještě na konci sejmuli tu těhotnou blbku a tu afektovanou malou píču, tak bych uvažoval i o plný palbě, takhle zůstanu u velmi pěkných 4* Svižná a nekompromisní záležitost. Určitě doporučuju! 85% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi to fakt museli urobiť Kórejci, inak by zombie téma pomaly zapadla prachom. V posledných rokoch sa s týmito filmami roztrhlo vrece, ale dostali sme sa do stavu, kde je už jedno o čom to je, hlavne, že je tam krvavý zombík. Seriál Walking dead je toho jasným dôkazom, pre mňa je už iba nudnou výplňou a poriadny zombie film tu už dlho nebol. Ani toto nie je žiadny zázrak, ale atmosféra v uzavretom vlaku má grády a o napínavé scény nie je núdza. Dobrá postava je kórejský silák, čerstvý a hrdý otec. Hlavná postava ako tak ok, ale v závere sa chová jak úplný idiot. Uplakaný záver som čakal, to kórejci proste musia dať. Akceptoval by som ho, keby bol o 30 sekúnd kratší, v tejto dĺžke ide po chvíli riadne na nervy. Keď to zhrniem tak ako zombie film je fakt na úrovni, hlavne akčné scény, ale bez chýb nie je. Keby sa zopár vecí vylepšilo, mohla to byť pecka. Možno raz, keď Američania urobia remake, čomu by som sa vôbec nedivil. 70%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

První půlka za čtyři hvězdy, druhá za jednu. Rozjet se jako svižná železniční zombíkárna a skončit jako trapný emocionální hromobití, kde je najednou mraky přepálenýho záporákování a klišovitých obětujících se, to je.... hodně zpožděnej vlak. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Spoiler alert! Velmi podařená zombie vyvražďovačka. A scénarista byl vskutku nekompromisní, co se týče hlavních hrdinů. Takhle podařená žánrová věc tu nebyla od Zombielandu. ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama