Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (225)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré! :). Člověk se po těch prvotních fotkách a prohlášeních začínal docela bát, ale tvůrci se s tím zatím popasovali víceméně statečně. Možná bych ocenil ještě větší důraz na Geralta jako takového, a ostatní důležité postavy představoval až třeba k závěru první řady, a ne hned ze začátku, což také zapříčíní pro neznalého diváka poměrně zmatek v časové linii. Linka Geralta je pochopitelně to nejlepší z celé 1. série, naopak linka Ciri, i přes dobrý výběr herečky byla zatím nejvíce nudná (stejně, jako její linka v knihách), a také změny oproti předlože, které byli udělány nejvíce právě v její lince někdy dost zabolí... Co však nelze odpustit, a kvůli čemu nelze jít na 5* je výběr představitelky Triss, zde opravdu tvůrci šlápli hodně vedle, a snad do 2. řady udělají aspoň něco s jejími vlasy, a sama herečka zapracuje na svém někdy dost podivném výrazu. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílo A.S. mám opravdu hodně rád. Na seriálovou verzi jsem se ani nijak moc netěšil, ani se k ní neupínal, jelikož jsem se chtěl vyhnout zklamání, že to zkrátka nebude podle mého gusta. Po prvních 4 dílech jsem byl naprosto unešený a nadšený! U pátého a šestého jsem vystřízlivěl a zažil zklamání. Poslední dva mou náladu pozvedly, nikoliv již k počáteční extázi. Povedl se casting, od začátku jsem koukal na Geralta a ne na herce, Yen taky naprosto výborná, Ciri jakbysmet. Fajn i vedlejší postavy, třeba Myšilov, Calente. Předlohu si dějově už do detailů nepamatuju, ale za mě je to dost věrné. Navíc celou dobu jsem měl pocit, že jsem v Sapkowského světě, atmosféra (jo mohla být trochu tamější a špinavější), hlášky. Chorografie soubojů skvělá. Souboj se zbojníky v Blavikenu je jedna z nejlepších scén, jakou jsem kdy viděl. Striga taky super. Hudební doprovod úžasný. Tolik k tomu dobrému. Brnění Nilfgardu je fakt průšvih, ale dá se to přejít a snad to v dalších sériích napraví :). Některé scény jsem moc nechápal. Orientace v ději a prostředí celkem složitá i pro fanouška. Některé kecací scény nudné. Boj o Sodden byl přinejmenším zvláštní. A někdy to působí lacině. Co na závěr? Bylo to super, ale mohlo to být ještě o mnoho lepší. Rozhodně nejsem naštvaný a vidím ohromný potenciál do dalších sérií. 4,5* ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze na 1. sérii seriálu The Witcher (Zaklínač): Stejně jako většina fanoušků knižní či herní série Zaklínač jsem se na seriál velmi těšil. Nutno podotknout, že na rozdíl od mnohých jiných jsem nebyl první sérií nikterak zklamán, ba, byl jsem mile překvapen. Tak trochu jsem tušil, že styl Sapkowského psaní nebude úplně možné přesně vystihnout v seriálu a předem jsem se připravil na možné (a pravděpodobné) změny či úpravy. Seriál je velice atmosférický a scény, které mají být napínavé, opravdu napínavé jsou. Jako menší mínus bych vypíchl hudbu, která se zkrátka nevyrovná té ve hrách a místy ani nefunguje, jak má – je málo rytmická. Toť k soundtracku, se zpívanými písněmi od "pokorného barda" jsem nadmíru spokojen. (Možný spoiler!) Tři časové linie mi nepřišly nikterak nesrozumitelné, vše do sebe na konci krásně zapadne. (Konec spoileru!) Film má úžasnou výpravu a dynamika i choreografie při závěrečné bojové scéně hned v první epizodě je úžasná. Co však tvůrcům neodpustím je vizáž čarodějek Fringilly a Triss, pro mě jako pro hráče her je to spíše nepovedený vtip. Jinak parádní show. 4 hvězdy ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že je až divné, že Zaklínače hodnotím až čtvrt roku po premiéře, když ho celý svět stačil vidět do Vánoc, maximálně do Nového roku. Já jsem ale měl s novým vůdcem televizního fantasy žánru ze začátku trochu problémy, skoro nepřítomný kontext mezi prvními díly mě dokonce na dlouhou dobu odradil. Dost se změnilo až s rozhodnutím nejprve přelouskat knížku a se znalostmi z ní se poddat zbytku seriálové adaptace. Ta se mi ve své druhé půlce zamlouvala místy až na samotných 5 hvězd a věřím, že se se svou budoucí druhou (snad i třetí, čtvrtou..) sérkou vyšplhá mezi lídry fantazijního soudku na našich obrazovkách. [viděno na Netflixu] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhovou strukturou je to narozdíl od srozumitelnější dvojky spíše jen fan-service pro ty nejvěrnější, kteří hltají po nocích hru na PC. Některé senzační momenty překrývají ty, které řadový divák, nebo ten co nezná detailně předlohu, vlastně mnohdy ani moc nechápe a tím pádem absentuje vtažení do děje. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama