Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

vander19 

všechny recenze uživatele

Na talianske filmy ja osobne v poslednej dobe až tak často nenarážam. Zrejme to budem musieť zmeniť. Síce nerobia italovia také thrillery ako škandinávci, ale zmysel pre humor a estetiku sa im uprieť nedá. Úplní cudzinci sú vlastne akoby filmom vo filmoch. Pár priateľov, večera, víno, pokec a hra na pravdu. Všetko situované do jednej izby. Spočiatku som mal pocit akoby sa dívam na veľmi príjemný film, taká pohoda. V polovici ma to, ale mierne začalo nudiť a nechápal som kam smeruje celá tá podstata čo sa do tej doby odohrala. Finálna fáza však bola brilantná a film z komédie skočil rovno do kvalitnej, dalo by sa povedať rodinnej drámy. Dokonca posun bol tak výrazný, že som z 3* rozmýšlaľ nad 5*. Záverečná trojminutovka to však opäť znížila o 1* takže výsledne za 4*. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Zábavná, jednoduchá zápletka o narušení soukromí podaná zbytečně vážným způsobem. Očekávaná témata jako nevěra střídají ta méně očekávaná, přesto ne neodhadnutelná. Autoři trpí nedostatkem invence a tak nejen, že se všechna odhalení týkají sexuality, ale navíc se všechny dvojice vzájemně zrcadlí, případně jsou v přímém protikladu. Ten který podvádí nejvíc je s idealistkou, mediátor skupiny žije ženou, která celou akci vyvolá atp. Film by se mi jevil mnohem zábavnější, kdyby se nebral tak vážně a zařadil se spíš do žánru komedie (třeba ve francouzském stylu) nebo kdyby autoři ukázali mnohem více vlastní kreativity a zapracovali na něčem víc, než jen na běžných stereotypech. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

I když mě ta italština fakt trochu otravovala, neměla už brzo vliv na to, jak jsem si tento film užil. Pecka a zajímalo by mě, kdo by do takové hry šel. Perfektní scénář!! A herecké výkony výborné. Nemusím znát jediný obličej, možná to bylo právě i lepší. Skvělé! ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Základom tejto bezchybne vygradovanej talianskej tragikomédie sú mobilné telefóny a tajomstvá, ktoré sa ukrývajú za ich svietiacimi displejmi, takže nie je núdza o vtipné i vážne momenty. Ide o svieži nápad so znepokojujúcou záverečnou pointou. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 Film, čo veľmi šikovne klame telom. Začína ako čistokrvná telenovela, počas prvej štvrťhodiny som mal mnoho krát sto chutí to vypnúť. Keď sa ale "hra" rozbehne, odrazu sa z plytkého filmu vykľuje veľmi slušná konverzačná dráma. Dráma o pokrytectve, ktoré tu je snáď od počiatku ľudstva, ale aj o moderných technológiách, ktoré nám čoraz výraznejšie zasahujú do života a hlavne do súkromia. A ten záver, ten bol doslova luxusný. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Tak toto teda bolo veľmi slušné pozeranie a trpká zábava. Skvelý námet, gradácia, povedzme, že aj prevedenie a úplne to pasovalo do talianskej "domácnosti". Takmer sa to šplhá k 5 hviezdičkám, no obávam sa, že to zíde z mysle, bohužiaľ. No určite príjemná chuťovečka. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý. Prišlo mi to však pritiahnuté za uši, oči, nos, vlasy, pretože zrovna v ten jeden večer všetci dostali nepríjemné odkazy, správy, hovory. Aj keď teda párom až tak nefandím, že neklamú a nepodvádzajú. ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná konverzační oddechovka stojící na kvalitních dialozích a různých malých či větších plot twistech, na moje gusto až příliš moralizující, ale pokud to povede k větší toleranci ve společnosti, tak jen houšť! 80 % ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama s originálním námětem a silným poselstvím. Zpočátku nevinná hra se rychle mění na noční můru pro všechny aktéry a byť je množství svízelných situací, které jednotlivé hovory či zprávy vyvolávají až zbytečně veliké, stále to působí uvěřitelně. Už po úvodních minutách jsem doufal, že tvůrci zvládnou přidat překvapivý konec, což se také povedlo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak od začátku mi bylo jasné, jak to bude asi probíhat a o co půjde. Celkem dlouho se nic moc nedělo a "předehra" k tomu hlavnímu trvala docela dlouho. Poté se to více rozjelo, chytilo to trošku grády a něco se konečně dělo. I když bylo vesměs jasné, oč půjde. Ale pár překvapení tam nakonec bylo. Každopádně frekvence a intenzita "lumpáren" už byla až trošku moc. Tolik by se toho snad nemohlo u jednoho stolu sejít. Summa summarum - nápad celkem zajímavý, ale průběh předvídatelný. Zpracování takové nic moc, nějak extra mě to nechytlo. Na jeden kuk budiž, ale čekal jsem dle hodnocení více. Howgh! ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Film si zaslouží plný počet už jen tím, že upoutá pozornost, ač se v něm nic na první pohled neděje. Jen se tam ozývá kvákání z mobilu. Kvá kvá :-) ()

spageta 

všechny recenze uživatele

Italské drama s prvky komedie byl skvělý počin. Přitom jde o velice jednoduchou zápletku, která se rozjede v horskou dráhu zvratů a emocí. Není to však nic nečekaného, přihlédneme-li k italské nátuře. V jednoduchosti je krása, přidejte k tomu italský šarm a šmrnc (tolik nepodobný banálním americkým komediím), překvapivý závěr, a vyjde z toho skvělá podívaná. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý konverzační film v podstatě v jedné místnosti. Sice se toho pro efekt stalo v těch mobilech moc zároveň, ale tak to byl smysl. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Až v divadelním prostředí se odehrávající konverzační "komedie". Herecky výborné, ani k jednomu z herců není možno mít výhrad. Stejně tak je to s kamerou, která v prostoru jednoho bytu dokonale dotváří atmosféru. Scenáristicky už to ovšem tak silné není... on totiž ten nápad, mít pomalu každých pět minut jedno odhalení, není příběhu přínosem. Naopak, vše se neustále opakuje, závěrečná pointa je velmi brzy zřejmá a tak celý příběh brzy přestane zajímat. Ovšem jednu výbornou scénu Naprostí cizinci mají, je to samozřejmě telefonát Rocca a Sofie, tedy otce a dcery, úžasné! Celkově ovšem já, tedy ten, co používá mobil minimálně, všeobecné nadšení nesdílím. 50% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Kvůli filmům jako je tenhle jsem neskonale vděčný za csfd, bez níž bych rozhodně na tuhle italskou konverzačku nenarazil. A byla by to teda docela škoda. Rozjezd je pomalý, ale ne nudný, potom se ale položí mobily na stůl a film začne být pekelně zábavný, člověk se vážně těší, komu zazvoní příště a co se bude dít... no a na konci už to sranda být přestane, to teda jo. Finální twist je sice tak starý, že to snad ani twist není, ale nevadilo mi to. Pasovalo to sem. Jo a hrozně se mi líbil úplně poslední záběr, ani nevím proč... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná konverzačka, která se po slabším začátku rozjede a graduje až do samotného konce. Film obsahuje několik mimořádně silných scén, např. tu, kdy dcera řeší svoje váhání s první milostnou zkušeností radši s empatickým otcem než s matkou-psycholožkou, která si musí celý telefonický rozhovor (odehrává se v hlasitém režimu, protože taková jsou pravidla hry, která u večeře probíhá) zkoprněle vyslechnout spolu s pozvanými hosty. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2015. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama