Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things na mne především prvotně působila jako parodie na Hvězdný války a jiný fantasy a sci-fi filmy. Proto asi chápete, jak jsem byl kurevsky šokován, když šlo o dramatický a kulervoucí sci-fi horor. Předem je nutno říct, že hlavní postavy jsou super sympaťáci. Je asi důležitý, že se děj odehrává v osmdesátkách, protože kluci se celý den (doslova) baví hraní fantasy her a jsou to totální nerdi v tom nejlepších a nejsympatičtějším slova smyslu jak to jen jde. Protože přeci jen... kdo by chtěl koukat na čtyři hipstry jak kecají o tom jaký je nový model Jablíčka a melou pozérský kecy. To je tak trochu problém Bates Motel. Místo toho, aby Norman četl knihy, tak poslouchá na svým smartphonu Spotify. Ale to sem nepatří. Stranger Things kralují roku 2016. Hlavně tím jak originální a až neuvěřitelně pohodově koukatelný ten seriál je. Odrazují se v něm sociální problémy až po problémy, které ani nedávají smysl. Nevím jestli tohle bratři Dufferové nosili v hlavě celý život nebo jak, ale tohle nějaký způsobem bylo naprosto uchvacující. Celé to vypadalo a dělalo dojem originality, že ani nevím jestli dnes v 21. století by byl opravdu schopný něco takového udělat. Naprosto granciózní. Ovšem s druhou sérií bych si to fakt ještě rozmyslel. Tohle je dokonalý. Ať to tak klidně kurva zůstane. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix se vytasil s další seriálovou peckou. Výborně vymyšlené a takřka dokonale zrealizované sci-fi hororové dobrodružství, které skutečně vypadá, jako kdyby ho v 80. letech natočili Spielberg s Carpenterem podle (velmi dobrého) scénáře Stephena Kinga. Tvůrci neskrývaně čerpají z hromady žánrových klasik, vzdávají jim hold a činí na ně sympatické narážky (přirovnávání zdejších postav ke kultovním filmovým charakterům, filmové plakáty visící na zdech hlavních hrdinů atd.). Napínavé, mysteriózní a strašidelné scény patří mezi nejlepší, které jsem za poslední roky viděl. Výraznější chyby se na první sérii hledají docela těžko, snad jen dosti (a hlavně nečekaně) mizerně přehrávající Winona Ryder (ostatní herci, včetně dětských, jsou naopak výteční) mě občas trochu vytrhávala z objetí jinak perfektně ukuchtěné retro atmosféry... Jsem zvědav, s čím přijde druhá řada. 90 % ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal po Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo a udrželo si to mou pozornost. Vedle mě seděl fish a dělal si své věci, ale jak mi to hrálo nahlas, tak ho děsila jen ta hudba, čili z hlediska ozvučení je seriál velmi kvalitní. Dětští herci nebyli otravní, ano, bezzubka přemoudřelý jako nikdo, ale nakonec mě bavil asi ze vše děcek nejvíc. Postupně to gradovalo a já jsem ráda, že to nemělo víc dílů, protože by stačilo jen o díl navíc a celé to napětí by se rozplynulo. Zajímavě podány mezilidské vztahy i nadpřirozeno. Nakonec to byl poměrně svižný seriál a jsem zvědavá, co přinese druhá série, která prý stojí za prd. Tak uvidíme. Slabší 4*. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěla jsem se na seriál dívat hned jakmile vyšel, ale nějak se mi do toho nechtělo, myslela jsem si, že mě to nebude bavit. Nakonec jsem se na to podívala kvůli skvělým ohlasům a nominaci na Golden Globe a rozhodně jsem neudělala chybu. Eleven je moje nejoblíbenější postava a upřímně doufám, že se v příští sérii nějakým zázrakem vrátí! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Na začátku epizody zazní píseň „Atmosphere“ od skupiny Joy Division a po ní „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash (tuto skladbu můžeme slyšet i ve vysílačce). (Duoscop)
  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)

Reklama

Reklama