Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náhodou, podle mě to neni tak strašný. Trochu mi to připomíná nějakou počítačovou hru, a tahle epizoda by bylo těch prvních 20-30 minut, kde se hráč seznamuje s prostředím a lidmi, učí se základní dovednosti, dostává první úkol a tak. Neužil (ač ho mám rád) mi tady moc nesedí, vážně se spíš hodí na komédie. Za to Trojan a soudruzi mě bavili ohromně, hlavně během sledovačky (Trojan mě tedy bavil neustále). Troška té mysterióznosti není na škodu, v českých krimoškách to moc často nevídáme. Slovy "soudruh" a "kretén" se tenhle díl jen hemží, což nevadí, protože cokoliv, co v tomhle seriálu vyjde z Trojanových úst, je skoro perla. Zatím mě to baví a těšim se na další díly. Čest. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě (po Závadové mládeži) druhý nejlepší díl celého seriálu. Absolutně nechápu, jak může být jako jediný v modrém. Zvlášť, když tolik lidí vyzdvihuje ve Světě pod hlavou právě Trojanovy hlášky. Tady jich má možná víc než ve všech ostatních dílech dohromady. A cyklista (alias blbec co má den blbec) je úplný Pucholt! Vlastně celá ta pasáž s ním a s pátraním po něm jakoby vypadla z nějakého kvalitního českého filmu z 60. let. Jediné vysvětlení toho nízkého hodnocení, které mě napadá, je, že lidi prostě na něco takového (tak dobrého) ještě nebyli zvyklí. Sice si zvykli poměrně rychle (viz hodnocení zbytku seriálu), ale Stín kapradiny to těžce odnesl. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že jsem dnes zahlédl článek, kde recenzent vychválil seriál a pasoval ho na pravděpodobného krále seriálů roku - jsem byl poměrně zklamán. Václav Neužil mne moc neužil a jeho postava a herectví mne nějak moc nebavilo. Hrál tu spíš Trojan než on. Na soudruhy ze Sboru se však ještě podívám - jak budou mít nějaký normální případ. Za první díl, který mne příliš neoslovil, nedám ani ochlup víc jak 3*. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Nebýt Ivana Trojana, tak první díl má ode mě 2 hvězdičky. Tyto seriály jsem neviděl,Polda z Marsu (TV seriál) (2008) Ashes to Ashes (TV seriál) (2008), Life on Mars (TV seriál) (2006), takže se nechám překvapit a uvidíme, co se z toho vyklube Na diskuzi česko-slovenská kinematografie jsem tipoval, že tento seriál bude mít 60%. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku tradiční úvod asi do tradičně průměrně natočené detektivní série. No uvidíme, jak to bude dál, ale první díl přinesl vcelku zábavný náhled do života hlavního hrdiny, který jako policista udělá na své kolegy podfuk v rámci pomoci svému bráchovi. A právě v takové chvíli se podivným způsobem "propadne" do roku 1982. Jako příslušník veřejné bezpečnosti je hned zapojen do pracovního procesu tím, že má vypátrat, kdo ho naboural. A jako svého nadřízeného dostane rázného a občas hláškujícího soudruha Ivana Trojana. První díl naznačil, že by seriál mohl zaujmout hlavně obsazením a návratem do osmdesátých let, kdy se s tím chlapi od VB moc nepárali. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Ústí nad Labem. (M.B)
  • Plachý (Ivan Trojan) říká: „Novější noviny nedostaneš, jedině v zemi, kde zítra znamená včera.“ Jedná se o narážku na knihu Julia Fučíka „V zemi, kde zítra již znamená včera“. Jde o cyklus reportáží autora, které vznikly při jeho cestě Ruskem. (sator)
  • Auto, které objeví vyšetřovatelé při vyšetřování nehody Filipa Marvana (Václav Neužil ml.), je Škoda Garde, vyráběné v letech 1981–1984. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama